reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy :)

Kamea, ja zakupiłam z BabyOno wielorazowe majteczki siateczkowe (opakowanie ma 2 sztuki) i z tej samej firmy opakowanie jednorazowych (5 sztuk). Myślę, że tyle wystarczy. W razie czego dokupi się więcej w aptece. Wkłady poporodowe mam również z BabyOno.

Mam ten sam zestaw ;p Podkładów poporodowych z bellamama kupiłam 3 paczki - 3,50zł za paczkę, najwyżej zostaną,a Mąż bedzie miał spokojną głowę:-D I kupiłam też podkłady na łóżko - chyba z seni - 4 sztuki - ale bardzo fajne - 60x90 i grube, takie powiedziałabym pewne :) Wszystko oczywiście u gapa_kids. A i doszla dziś paczka od rodzyneczki - i kiedy już wszystko ładnie poukładałam (zajeło mi to 3 półki w szafie) zorientowałam się, że foty nie zrobiłam - gapa ze mnie ;p
A w sobote byłam w miejscowym sklepie z art. dla niemowląt - spokojnie moge powiedzieć, że na zakupach przez internet zaoszczędziłam jakieś 200 - 300 zł - SZOK jaką marżę sobie narzucają! A w necie wszystko to samo

reklama
Sony fajny fotelik za dobrą cenę!
tosienka masz rację, a w sklepach też widzę wszystko o wiele droższe niż w necie! dlatego też większość zamówię na allegro

jak byłam na warsztatach dla mamy i taty to mówili żeby nie kupować fotelików używanych:no:

[h=2]Pięcioletnia gwarancja[/h]Warto zwrócić uwagę na datę produkcji. Według ekspertów nie należy używać fotelika dłużej niż 5 lat od daty produkcji. Po tym czasie starzeją się materiały, z których jest wykonany. To samo dotyczy nowych fotelików oferowanych w sklepie, najczęściej za niższą cenę.

sony fotelik fajny, ale jakoś nie skusiłabym się na używany;/ jakoś nie mam zaufania bo może wyglądać pięknie a mieć coś zepsute czego nie widać.. ja osobiście nie zdecydowałabym sie na używany. Ale fakt faktem ładny :)

tosienka ja ostatnio sprawdzałam to co kupiłam w sklepie na allegro i powiem Ci że cenowo tańsze o kilka złotych a doliczyć trzeba przesylke, więc wolałam kupić w sklepie, zobaczyć na żywo i dotknąc :)

pieknaszyszunia no moze i materiały sie starzeją ale jakoś wątpie w to żeby nowy fotelik po 5latach od produkcji byl już nie do użytku. To tak samo z innymi produktami tego typu.

Kamea ja mam 7 par majtek poporodowych jednorazowych.
Sony fajny fotelik. Ja też jestem na kupnie.
Pięknaszyszunia też słyszałam, żeby patrzeć na dateprodukcji fotelika.
Natalie ja planuje kupić używany ten pierwszy bo dziecko itak mało w nim jeździ,ale te już większe, które mają służyć na dłużej dla Ali zawsze kupowałam nowe.

Co do wkładów poporodowych(tych dużych podpasek) to kupiłampaczkę z belli i mam też takie chłonniejsze podpaski z tena na później,alewielkościowo mniejsze. Podkłady na łóżko też kupiłam, wymiar 60x90 w pierwotnymzałożeniu miały być pod prześcieradło do łóżeczka,ale jednak dobry pomysł ztym, żeby wziąć je do szpitala i pościelić na łóżku.
Ja patrzyłam na ceny w smyku to są dużo wyższe niż w necie. Zabutelke na allegr zapłaciłam 7,50zl, a w smyku taka sama 26zł.
Zostawiam fotki z zakupów w pepeco. Koszula nocna doszpitala, a reszta dla Filipa. W ciuchu też zrobiłam zakupy,ale fotki wstawiejak ubrania wyschną.

Załączniki

• DSC02031.jpg
    DSC02031.jpg
    37,7 KB · Wyświetleń: 35
agnieszkala fajne ciuszki:) czekam na resztę zdjęc:)
No rozumiem że na taki krótki czas kupić lepiej uzywany bo taniej się zapłaci. Chociaż ja znalazłam nowe a dobre w atrakcyjnej cenie więc wole nowe :)
Moze przez to że to moje pierwsze dzieciaczki :)

Natalie ja też bym się bała kupić używany od kogoś obcego, bo nigdy nie wiemy czy jest bezwypadkowy. Głównie pewnie są bezwypadkowe, ale niepewność pozostaje. Ja ewentualnie odkupię od kogoś znajomego, jak będzie dobry :)

Ja chyba kupię podkłady- podpaski i podkłady na łóżko, będę się lepiej czuła.

Agnieszkaala fajne ciuszki :)

Słyszałam, że w 5-10-15 są duże przeceny. Pewnie na letnie rzeczy, ale słyszałam, że na takie niemowlęce też. :)

o a tutaj zakupowe szlanstwo:)

sony- fotelik super- za super cene- jeśli ze sprawdzonego zrodla to naprawdę bardzo fajny zakup :) ja tam mysle ze foteliki renomowanych firm naprawdę maja dobre materialy i nie sadze żeby "używalność" na nie wplywala....szansa na "powypadkowosc " takiego fotelika jest znikoma....a przecez no w tym się tylko siedzi...co tam się zuzywac może??? zresztą jak fotelik - nosidełko dla amluszka moz ebyc używany 5 lat? ( od stania moim zdaniem nie jest mozlwie żeby cos się zepsulo- chyba ze mowa o jakichś noł nejmach) ale oczywistym jest to ze każdy może sam zdecydować zgodnie z swoimi funduszami i przekonaniami nt . zakupu fotelika czy wozka czy lozeczka :) mnie się zwyczajnie wydaje ze eksploatacja fotelika jest fizycznie bardzo znikoma- a to jest "gruba altyrelia" ma sluzyc ochronie zycia i zdoroiwa dziecka wiec jakby mogł być tak "kiepski" żeby od stania na polce się zniszczyl? dziecko te zprzeciez nie slon - tez przez te kilka miesięcy - dosłownie kilka - siedzenia w nim nie zniszczy chyba? mnie się osobiście tak wydaje.

co do tych podpasek wkladow i majtek- jeju- ja w ogole o tym nie myslama- i jak was poczytałam no to szybko wlazłam na strone szpitala co tam pisza czy trzeba wziasc- ale jednak nie trzeba to zapewnia szpital- wiec zakupiłam tylko 2 staniki do karmienia, i zaczynam się rozgladac za czysm pizamowym. i tez sobie tak strasm przypomnieć jak to było jak mloda urodziłam czy potrzebowlam w domu tez takich wielgaśnych podpasek? nie pamiętam w ogole...chyba się zaopatzre w takie poprpstu duże - długie w snesie...sama nie wiem ;/

kosmetyki w końcu kupiłam z weledy :) wiec już mam komplecik kosmetykow dla grocha :) wczoraj landrynia mi zrobila przelewa i zamowilam te pościel z tej serii co pokazywalm- wiec jest już moja- no chyba ze landrynka ja sobie przywłaszczy:p ale mam nadzieje ze nie będzie taka:p
a i jeszcze od koleznkai wczoraj za drobniaki kupiłam lozeczko turystyczne z esprita- na wszelki wypadke jak bedizmey jechać w jaks podróż czy cos to już będzie :)

edit:

jeszcze bym potrzebowala pomocy na razie znalazłam kilka koszul /piżam do karmienia które względnie do mnie przemawiają- ale sama w zasadzie nie wiem może cosik doradzicie?

1. taka http://www.amazon.de/Damen-Stillnac...sr_1_13?s=baby&ie=UTF8&qid=1373981239&sr=1-13

2. taka http://www.amazon.de/Damen-Stillnac...sr_1_68?s=baby&ie=UTF8&qid=1373981310&sr=1-68

3. taka- strasznie mi się podoba (tylko nie wiem czy niezazbytnio wyuzdana), cena trochę spora http://www.amazon.de/Alles-Umstands...id=1373981663&sr=1-17&keywords=stillnachthemd

4. taka - tez fajna http://www.amazon.de/Charmantes-Sti...id=1373981802&sr=1-40&keywords=stillnachthemd

5. taka sam tylko z bolerkiem http://www.amazon.de/Charmantes-Sti...-mit-Bolero/dp/B00CSPW5US/ref=pd_sim_sbs_by_2

6. no i jeszcze taka piżamka z bokserkami http://www.amazon.de/Charmantes-Sti...hemd-Shorty/dp/B00CSQHZ34/ref=pd_sim_sbs_by_1

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry