reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy :)

To się pochwalę wspomnianymi zakupami. :) Przeważają głównie akcesoria higieniczne. W Smyku z okazji dnia dziecka wiele rzeczy było w promocyjnych cenach oraz darmowa wysyłka. Np. nożyczki, pierwszą szczoteczkę do jamy ustnej kupiłam za 5 zł za rzecz. Szczotkę do butelek i smoczków, aspirator do noska też o kilka zł taniej. Podobnie smoczek NUK, grubsze pieluchy tetrowe, pieluchy flanelowe z ceratką, podkłady poporodowe, jednorazowe majtaski. U nas w rodzinie tradycyjnie od lat dzieci mają gumową kaczuszkę do kąpieli, więc przy okazji również tanio upolowałam całą rodzinkę, hehe. A kotek na kółkach, bo... lubię kotki. :D

100_6278.jpg

Załączniki

• 100_6278.jpg
    100_6278.jpg
    36,5 KB · Wyświetleń: 69
reklama
Dobrze, że są takie promocje i ułatwienia ze sklepami, bo kurier od razu do domu przywiezie. :-) Szczerze to nie mam już zbyt siły na łażenie. :zawstydzona/y: Zrobiłam się ostatnio mało gramotna, nogi i krzyż odmawiają mi posłuszeństwa w czasie dłuższego chodzenia, no i jeszcze te upały...

Wracając do zakupów, pieluszki flanelowe z ceratką jeszcze są z promocji (swoją drogą delikatne i mięciutkie):
Pielucha flanelowa z ceratką, zestaw, 5 szt. - Kieczmerscy Sp.j. PPHU - Świat niemowlaka - Smyk.com
Aspirator:
Canpol babies, Aspirator do nosa - Canpol sp. z o.o. - Świat niemowlaka - Smyk.com
Smoczek NUK:
Nuk, Happy Days, Smoczek silikonowy, uspokajający, rozmiar 1 - Mapa GmbH - Świat niemowlaka - Smyk.com
Szczoteczka do dziąsełek (aczkolwiek teraz nieco droższa, o 2 zł):
http://www.smyk.com/canpol-pierwsza...ami-masujacymi,p1046000326,swiat-niemowlaka-p
Wkłady poporodowe (troszeczkę zdrożały, ale promocja jest):
http://www.smyk.com/babyono-wklady-poporodowe-10-szt,p1054403908,swiat-niemowlaka-p

Ostatnia edycja:
Jak skończyłam z cyckowaniem to butelki z TT świetnie się sprawdziły, byłam bardzo zadowolona.
Teraz idzie do mnie paczka z Kanady ze smoczkami i nowymi butelkami Aventa (chyba są podobne do TT).
Nela tolerowała smoczki tylko z Nuka, a później też z TT- Aventa smoczki mnie się nie podobają ze względu na kształt.
Joanna kilka rzeczy a ile radości :) Fajne zakupy.
Die Perle szukałam karuzeli z tej firmy co linki wstawiałaś, są piękne, ale choroba jakie drogie!! W ogóle kupić fajną, nową karuzelę to jest to koszt ok 100 zł :/

Hej kochane wstawie zdjecia kilku rzeczy w ktorych sie zakochalam :) jest o wiele wiecej ale tez na wieksze rozmiary 68, 74 czy 92 :)

i jeszcze pare rzeczy dla dziewczynek moze ktoras z was bylaby na nie chetna body z hello kity jest nowiutkie na 68cm, fioletowa kurteczka wojcika, ktora raczej nie byla uzytkowana na 68 i druga kurteczka h&m i to co widac, jest jeszcze pare rzeczy typu body z dlugim rekawem rozowe i bluzeczki (a te majtaski to takie na basen, nowe z f&f).P1100694.jpgP1100695.jpgP1100696.jpg

Załączniki

• P1100694.jpg
    P1100694.jpg
    31,4 KB · Wyświetleń: 64
  • P1100695.jpg
    P1100695.jpg
    31,4 KB · Wyświetleń: 51
  • P1100696.jpg
    P1100696.jpg
    36,6 KB · Wyświetleń: 50
A to prawda, karuzelki są drogie. Długo przebierałam w bogatej ofercie, początkowo chciałam kupić karuzelę z projektorem Fisher Price. Zostałam przy tej firmie, ale wybrałam w końcu w pełni zmechanizowaną, bez używania baterii - z mamą doszłyśmy do wniosku, że występuje minimalne ryzyko wylania się baterii i nieszczęście gotowe... Model wybrałam taki:
5b996bdb215c9354.jpg
Gdzieś w tym wątku też podałam link do prezentacji filmowej karuzeli. Można ją dodatkowo odpiąć i przyczepić do wózka. Udało mi się z zakupem. Na Allegro upolowałam ją w licytacji za 30 zł. Nowiutką, a w wielu sklepach to ponad 100 zł.

Za to zakupiłam tanio osobny projektor gwiezdny w kształcie żółwia, który już postawię daleko od dzidziusia i nic się nie stanie. :)

Polecam sklep Runo, gdzie można kupić naprawdę tanio, po hurtowych cenach różne akcesoria. Link naprowadza od razu do tych żółwików: http://www.runo.sklep.pl/21-karuzele-pozytywki-zabawki-do-lozeczka

Załączniki

• 5b996bdb215c9354.jpg
    5b996bdb215c9354.jpg
    37,1 KB · Wyświetleń: 31
Rajani fajne rzeczy :)
Joanna a ta karuzela jakiej firmy? Ona tak normalnie ręcznie nakręcana?? Ja już nie wiem za czym się rozglądać, Nela miała z firmy Canpol, ręcznie nakręcana bez baterii i byłaby ok, gdyby nie była nudna (czyli blady beż i błękit, taką dostałam).

Dzięki, jakby się trafiła taka okazja to też bym kupiła, bardzo fajna ta karuzela. Mnie wczoraj ktoś o 1 zł przebił w licytacji o karuzelę, ale to przez mojego męża który bardzo lubi mnie zniechęcać...

reklama
Widzę, że całkiem tanio jest ten model na Mega Dyskoncie:

Przenośna karuzela z pozytywką - Fisher Price - W9913 cena 78.98 PLN

Na Ceneo szukałam tej karuzelki i wyskakiwały nawet ceny ponad 100 zł. Potem zaczęłam poszukiwania na Allegro i ktoś miał w licytacji do odsprzedania nową od 30 zł. Na szczęście nikt nie licytował oprócz mnie, pewnie ze względu na kiepską jakość zdjęć przedmiotu, ale ja wiedziałam, co licytuję i się poszczęściło. :D Nie żałuję, bo wygląda na solidną i potem łatwo można ją rozłożyć (tak samo złożyć) na części, gdy już dziecko wyrośnie.

Do góry