reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

***Zakupy***

Fajne ciuszki Natalio. Szczegolnie podoba mi sie ta bluza polarowa i ogrodniczki. Mnie moj maz nie pozwala niczego kupowac w lumpeksach, troche nad tym ubolewam, bo a od jakiegos czasu podziwiam ubranka jakie udalo Wam sie w nich upolowac, i to pewnie za grosze - i tez bym tak chciala. Chociaz z drugiej strony moj maz nigdy mi nie odmawia gdy chce cos nowego kupic Kubusiowi - tylko wtedy czesto mi sie rozsadek wlacza i stwierdzam, ze tych pieniedzy ta rzecz nie jest warta, a tym bardziej, ze Kubus troche ubranek jednak ma. Ale za "grosz" bym kupila :) I fajnie, ze myslicie o drugim bobasku i juz nawet jakies kroki czynicie na jego rzecz :) U nas tez jest w planach... :)

Paula, na Twoich zdjeciach z Kacperkiem dopatrzylam sie (ale nie wiem czy dobrze) podkladow jednorazowych do przewijania. Nazwalas je chyba ceratka. Czy dobrze mysle, ze ona jest jednorazowa - folia z ligninka, czy czyms podobnym? Jesli tak - gdzie je kupujesz? Choruje na nie od porodu.

Pozdrawiam,
Agnieszka

reklama
Agnesa dobrze się dopatrzyłaś :) to są takie podkłady higieniczne, które wcześniej kupowałam do szpitala, ale teraz też się przydają właśnie np. jak chce Kacperka zostawić na trochę bez pieluszki, żeby mu się tam wszystko wywietrzyło ;) a poza tym on bardzo lubi leżeć na golaska :) Ja kupuję je w aptece są ogólnodostępne, ale można tez kupić je na allegro. Aktualanie znalazłam tylko jedną aukcję i to od kogoś komu już nie są potrzebne, oto link:
http://www.allegro.pl/item103982883_jednorazowe_podklady_higieniczne_60x90_cm_14_szt_.html
ale nie opłaca się płacić jeszcze za przesyłkę, zapytaj w aptece napewno będą mieli :)

Agnesa podklad jednorazowy do przewijania...to nie to samo co podklad ceratkowy higieniczny z Canpola dostepny w kazdym hipermar...chyba, ze cos pokrecilam, ale wydawalo mi sie, ze to tym lezal Kacperek  ;)
ja tez nie kupuje w ciucholandach  :) sama nie wiem czemu, ale omijam takie miejsca  ::) a czasami naprawde warto, bo mozna cos fajowego wylowic za naprawde male pieniazki  ;D

Joeey nie wiem o jakich Ty piszesz bo takich nie widziałam, ale te podkłady które my mamy to soft SENI z tyłu jest ceratka a na wierzchu taki wkład chłonny w który siuśki wsiąkają :) i jest on miły dla pupy dziecka :)

Dziekuje Paula! Nawet nie wiesz jak sie juz ciesze, ze bede je miala :) Bardzo mi zywot ulatwią ;) Nie przyszlo mi do glowy zeby w aptece spytac.

Pozdrawiam,
Agnieszka

Magdamaj ja poprostu kładę na takim podkładzie Kacperka jak go rozbiorę do półgolaska (półgolaska żeby nie zmarzł to zostawiam mu body albo bluzeczkę) zdejmuję mu pampersa i kładę go na łóżku właśnie na takim podkładzie, żeby mi nie nasiusiał na łóżko ;) tyle że często muszę go na nowo układać na środku tego podkładu bo mój kochany Maluszek bardzo lubi się przemieszczać :)
a do czego Agnesa będzie używała to nie wiem ;)

Agnesa nie ma za co :)

Ola a o jakie bodziaki pytasz ???
Bo ja kupiłam early days i są świetne ;D o innych nie wiem ale dla porównania kupiłam też takie z Reala 7 pak i są badziewne po praniu nie przypominają bodziaków :p no może troszeczkę ;D

reklama
Paula myślimy o drugim dziecku, ale tylko myślimy. No i ćwiczymy, bo troszkę przez te kilka miesięcy abstynencji z wprawy wyszliśmy, hihi. ;) :laugh: A malutkie ciuszki kupuję dlatego, że pooddawałam wszystkie pożyczone od koleżanek-Gdańszczanek i zorientowałam się, że nie mamy prawie w ogóle w rozmiarze 56-62, więc kupuję jak widzę coś fajnego i taniego.

Agnesa i Joeey ja też jeszcze 2 tygodnie temu nawet bym nie przeszła obok lupeksu, ale któregoś razu na spacerku bardzo mi się nudziło i zaszłam z ciekawości i dosłownie doznałam szoku. Mam takie zajebiste ciuszki Mothercare, Gapa albo Nexta (generalnie nie przywiązuję do tego wagi, że są firmowe, ale firmowe=dobrej jakości) i to za grosze, a przy tym prawie jak nowe. Porobię zdjęcia innym ubrankom z wcześniejszych zakupów i Wam pokażę jakie czadowe ciuszki można dostać w lupexie. ;D

Do góry