reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy :-)

Czytałam gdzieś opinię, że wózek głęboki jest zazwyczaj mało wykorzystany i dzidzia szybko z niego wyrasta i że nie warto go kupować, tylko od razu spacerówkę z możliwością pełnego rozłożenia do pozycji leżącej. Zdziwiło mnie to, opinia wydaje mi się dość nietypowa, ale kompletnie nie mam w tym względzie doświadczenia. Co o tym myślicie? Zwłaszcza te z was, które jest są mamami.
Czy planujecie osobno kupić głęboki a osobno spacerowy, czy od razu wielofunkcyjny?

reklama
Pytia... wózki wielofunkcyjne mają tylko jedna wadę - sa niskie, tzn dzidzia wdycha wszystkie pakudztwa z ulicy, jak mieszkasz w małym miescie lub na uboczu i nie będziesz jeździć po centrum i tam gdzie duzo samochodów - to moze się sprawdzić. wózek wielofunkcyjny ustawiony jest już w pozycji - wysokości spacerówki a gondolkę tylko do niego sie wkłada lub dopina.

ja głeboki uzywałam do 5 miesiąca, potem juz niestety piotruś zapragnął siedziec, ale sa też głebokie z podnoszonymi pleckami, ogladałam ale wtedy nie kupiłam, nie wiem czy się sprawdzają.

Karola7 jak tu było,pusto bez Ciebie:-) Fajnie że już wróciłaś. Ja narazie nic nie kupuje bo nie wiem co mam kupować , brzuszek coraz to większy i nie robie szaleństwa zakupowego jak wczesniej:-)

A ja drogie koleżanki w piątek niestety zapomniałam sie na zakupach i jak zobaczyłam ciuszki w h&m to nie mogłam się opanować
jako że nie znam płci bobaska kupiłam wszystko w neutralnych kolorach, to znaczy biały i żółty śliczne śpioszki z kubusiem puchatkiem
i ciepły zestawik z kaczuszkami wiadomo w lutym nasze dzidzie nie mogą marznąć!!
Ale póki co poprzestaje na zakupach bo to czyste wariactwo!!! ;D
Tylko jakie przyjemne !!!

karola7.... jakos nie moge sie zebrac, zeby pokazac... ale za niedlugo (mhm..... pewnie jeszcze z miesiac obiecuje niespodzianke ;-) )..... Pewnie na tle innych brzuszkow moj nie jest jakis wielgasny..... ja mam pewnie tylko takie odczucia. Roznoca po prostu ogromna....
Jak znajde zdjecia, to pokaze kiedys roznice miedzy stanem przed, a po.... wtedy zobaczycie, co mi sie nawyrabialo :-)
Karolla, doskonale rozumiem.... ja po wejsciu do sklepu ( a znajduje teraz ku temu wyjatkowo czesto pretekst), nie umiem wyjsc z pustymi rekami ;-) Pewnie zanim dzidzia sie urodzi, to szafka peknie w szwach :-)

azik - mieszkam w małym mieście, w dodatku w spokojnej dzielnicy domków, z dala od głównej ulicy, także problem spalin nie będzie mnie chyba dotyczył. To jeden argument za wielofunkcyjnym już mam :) Ale dalej intryguje mnie, czy ktoś wychował dzidzię w ogóle bez gondolki czy wózka głębokiego.

Ja wiem ze kupię Quinny Buz moja szwgierka go ma i jest rewelacyjny, poza tym dostanę po niej gondolę wiec kupię spacerówkę z nosidełkiem do samochodu,
które można wpiąć w wózek i jeździ sie z dzidzią jak spacerówką!! Naprawdę wózek składa sie jedną ręką jest leciutki i bardzo poreczny !!
W razie wątpliwości polecam Quinny!!! Jedynym manakamentem moze być tylko cena :(

reklama
Ja będę chciała mieć na pewno wózek do spacerów w zimie, mieszkam w pięknej okolicy koło parku zdala od głównych ulic, w spokojnej dzielnicy z domkami jednorodzinnymi. Nie musi być szczególnie lekki bo będę mieszkać na parterze i nie czeka mnie targanie wózka po schodach :) no i zależy mi również na łatwym składaniu wózka bo będę raczej dużo wozić autem nasze bejbi. Tylko zastanawiam się czy lepiej mieć nosidełko jako składnik wózka czy też raczej lepiej na stałe zamontować siedziedełko do auta i nie bawić się w ciągłe przenoszenie z wózka do samochodu...

Do góry