reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy :-)

Ja też mam wolny pokoik dla dzidzi od dawna chociaż decyzję o tym że bedziemy się starac podjęliśmy dopiero w marcu tego roku, udało sie dosyć szybko stworzyć naszą fasolkę ;) pokoik ma praktycznie pusty nie licząc szafy w zabudowie nawet pomalowany jest na pastelowo :) chcę dokupić do niego łóżeczko widziałam fajne z firmy klupś i naprawdę w normalnych cenach do tego komoda z przewijakiem i chyba wystarczy. Na początek i tak wstawię łóżeczko do naszej sypialni nie wyobrażam sobie by maleństwo spało odzielnie no i znowu miałam zagwostkę bo do sypialni fajnie by mieć łóżeczko sosnowe - pasowałoby do reszty sypialni rodziców za to do osobnego pokoju dzidzia powinna mieć białe mebelki by pasowały do reszty i badź tu mądry ::) ale co tam kupię białe i tez bedzie ładnie!!
Pozdrawiam wszystkie zwariowane mamy !!!

reklama
A ja moje Kochane Koleżanki mam łóżeczko historyczne :) w którym spałam sama osobiście jak byłam berbeciem :) Wystarczy tylko kupić materacyk ( bo ten spred ponad 27 lat to raczej nie za bardzo ;) i odświeżyc i Bejbiś bedzie spał w tym samym łóżeczku co Mama przed laty ;) czy to nie urocze : ?

Kira trzymaj się - wszytsko bedzie dobrze. A co do szuflady to rzeczywiście jest super - wypróbowałam i polecam.

Antares zazdroszczę, bo to strasznie mile

Ja tez mam łóżeczko z wikliny całe, po mnie jeszcze, jak ja miałam sie urodzić to dziadek kupił go mamie w prezencie. Mam do niego wielki sentyment i cieszę się że mój szkrabek wychowa sie w tym samym. :D
Co do ubranek to mam już cały karton, gdzie sama nic nie kupiłam, każdy z rodziny znosi mi ubranka po swoich dzieciach, dużo mam po swojej chrześnicy, ale i tak muszę to dokładnie przejrzeć i wybrać te najlepsze.

Z mężem biegamy po hurtowniach i porównujemy ceny, gdzie kupić najtańsze rzeczy i dobre.

Dziewczyny wiecei coś może na temat laktatorów, które są w miarę. Koleżanka poradziła mi kupić firmy MEDELA, podobo są OK

Ja wiem że Avent jest dobry na allegro można kupic cały zestaw z butelkami i zamknięciami za 130-140 zł normalna cena 180-200zł ???

oj widze ze szalenstwo zakupowe powoli sie zaczyna (przynajmniej toretycznie)   ;
My do tej pory na dobry poczatek dostalismy kocyk dla dzidzi, a poza tym na razie tylko wirtualnie sie rozgladam, na lazenie po sklepach jest jeszcze zdecydowanie za goraco. Szwagierka zasypuje mnie mailami z ofertami roznego rodzaj produktow dla dzieci, nie wiem tylko czemu przesyla to do mnie, a nie do tatusia, czyli brata swego :), w koncu w wiekszosci on to bedzie finansowal  ;D
dziwczyny  rewelacja z tymi "po mamusiowymi" lozeczkiem, na pewno bejbisiom sie bedzie  super w nich spalo.

Agnes co do laktatora to ja milam jakiś polski - beznadzieja, ale kupowany była w sytuacji awaryjnej więc jedyny jaki byla w aptece całodobowej. Ale koleżanka miala Avent i rewelacja. Ale staraj sie nie nastawiać na laktator dopuki bedziesz w domku z dzidzią - bo to sytuacja bez wyjścia. Odciągasz jak za dużo pokarmu, a im więcej go odciągasz tym wiecej go produkujesz. I tak w kółko.

No wlasnie z tym odciaganiem to tez myslałam że tylko jak bede gdzieś wychodzić ale szwagierka odciąga pokarm bo pierś jest tak nabrzmiała, boli i maluchowi lepiej ponoć uchwycić jak cycuś nie jest taki pełny ale powiem wam że tego mleczka to produkuje ogromne ilości ;D

reklama
Do góry