reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy :-)

reklama
Madzia dllaczego sądzisz, że wózek wielofunkcyjny to strata pieniędzy?

My szukaliśmy tego Emmajunga (niewiem jak to się pisze) podobno jest rewelacyjny lekki i sam się prowadzi ( tak znajomi mówili, którzy kupili nowy polski wózek, za darmo go oddali i tego kupili). Koszt tego wózka używanego to ok.700 zł. Nie powiem to nie mało, ale jak masz kupić za 300, a później spacerówkę i na dodatek fotelik (mam auto, więc będzie mi i tak potrzebny), to myśle, że to najlesze rozwiązanie.
Najgorszy mam problem to to, że nie będe miała go gdzie trzymać, bo mieszkamy w kawalerce. A na klatce też go nie mogę zostawić, więc będę miała problem

Nie ja tak sądzę, tylko wiekszośc kobitek, które kupiły wielofunkcyjne wózki, a teraz mówią, że gdyby miały wybierac po raz drugi, to kupiłyby lekka gondolkę i lekka spacerówkę, bo dzidzia w gondolce czasami jeździ do 4mcy, bo potem juz po prostu nie chce, a te spacerówki z wielofunkcyjnych sa koszmarnie cięzkie, a przecież maluch rosnie. Ja nie mam pojecia ile wazy 4miesieczna dzidzia, córka mojej koleżanki ważyła w tym wieku 6kg, dodając do tego spacerówe o wadze 16kg to jest jakaś masakra. Ja podziwiam te dziewczyny, które sie decyduja na wózki TAKO. 21kg, jezus maria, strasznie cięzki. Chciałabym spacerówe rozkładaną na płasko, może jakas dziewczyna na polecam/odradzam mi pomoże.

A mi właśnie chyba bardziej się przyda taki ciężki spacerowy, tachać go i tak nie będę po schodach, bo mam wózkownię, samochodem się nie przemieszczam, autobusem to jak będę badzo chciała, a zazwyczaj mi się nie chce. Zawsze mam jeszcze pociągi i Szybką Kolej Miejską. Z reszą na temat wózków to się będę wypowiadać na forum u lutówek w przyszłym roku- jako doświadczona mama może wtedy coś będę mogła pomóc :)

Fakt. A jak nam teściowie kupią wózek Tako to go zostawię specjalnie zostawię na klatcei, chociaż mieszkam na parterze....
A jak na razie poczekam, bo nie mam wyjścia, bo jakbym kupiła to by się obrazili.
Koleżanka mi polecała wózki polskie Calineczka, na Stadionie podobno nowy kosztuje ok.400 zł i jest ze spacerówką. Rozejrzyj się na na razie i tak muszę czekać.

reklama
Do góry