reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy :-)

dzziekuje za info o kosmetykach :)
ja dzisiaj zrobilam zakupy i zdecydowalam sie na "nivea baby". bylam tez odebrac wozek ale niestety nie odebralam bo przyslali sama spacerowke :( :( :( a tak sie cieszylam ze juz dzisiaj bede miala wozeczek w domu....
trzeba czekac... no ale jak mus to mus.
naszczescie na poprawe nastroju, razem z mama poszalalysmy w sklepach dzieciacych :D a to piotrafi poprawic humor ;D

reklama
A to kącik mojego Michałka. :))) Fak faktem za komode robi teraz ława, ale to tymczasowe. Komoda będzie w środę. Pokój też musieliśmy podzielić bo mamy jeden większy, ale to też tymaczasowe. Myślę, że do końca roku będziemy już w swoim nowym domu.

pict259816vb.jpg

pict260615dk.jpg

Pozdrawiam.

Arku piękny pokoik! widzę że dużo miejsca :) nie to co u nas ::) :D hehe, widzę w tle wózeczek chicco, myśmy kupili też ten wózeczek, właśnie w tym sklepie gdzie Basia pracowała :D

mam pytanie do mamuś które od początku będą używać tylko pieluszek jednorazowych:

Ile pieluszek tetrowych i flanelowych kupiłyście? Ja na razie kupiłam na próbę 5 zwykłych tetrowych - wyobrażam sobie że posłużą jako sliniaczki, jako podkład do przewijania w miejscach publicznych czy do lekarza.. i nie wiem do czego jeszcze...

Arku śliczny ciepły pokoik macie dla Michałka i już niedługo sie zapełni ;)

Misia ja mam 10 pieluch tetrowych białych, 5 tetrowych kolorowych i 3 flanelowe
pielucha przydaje sie do kapieli żeby dzieciątka nie kłaść bezpośrednio w wannie dobrze położyc
na dno pieluszke tetrową przyjmniejsza kąpiel bedzie ale to tylko w pierwszych miesiacach, czasem też
dzieci lubią miec coś przy buźce jak zasypiają i taka flanelowa miła pieluszka jest ok! Pisze o tym co
widziałam u Oskarka!

ja juz zauwazylem, ze 10 pieluch tetrowych to malo. praktycznie sa one potrzebne zawsze i wszedzie a malec szybko je brudzi. w sumie by nie biegac co godzine do pralki i nie czekac w niecierpliwosci czy sa suche czy nie dokupilem ich kolejne 10. sa praktyczne i swietnie sie nadaja do przewijania, do wycierania, do podkladania jak spi, i do przykrywania by mu bylo cieplej. z obserwacji michalka widze ze mu najbardziej one pasuja.

tetrowe pieluchy przydaja sie tez w szpitalu bo oni mocza je w jakis srodkach i maluchy moga dostac uczulenia. warto jest miec pare tetrowych pieluszek by nie uzywac tych szpitalnych zwlaszcza ze trzeba przykrywac malucha jak jest potrzeba wozenia go na lampy i takie tam. zawsze w chwili przewozenia maluch musi byc przykryty. warto tez zabrac make ziemniaczana do szpitala bo jak maly dostanie uczulenia na nozkach to maka sie wtedy przydaje. w sumie to trzeba miec ubranka, chusteczki, gaziki, pieluchy tetrowe i jednorazowe, zabrac majteczki jednorazowe co w szczegolnosci sie przydaje jak kobieta ma cesarke. mozna tez zabrac laktator by wspomagac prace piersi jak maly bedzie mial problem z ssaniem. kobiety, ktore maja szerokie brodawki i dosc plaske beda tez potrzebowaly nakladki kauczukowe lub silikonowe by maluch mial co zlapac. mojej basi to bardzo pomoglo. maly przez dwa dni marudzil i byl dokarmiany humana 0 a po zakupieniu nakladek juz spokojnie najada sie z piersi. moze juz to wszystko wiecie ale chyba warto napisac o tym. jak macie pytania to walcie smialo.

reklama
Kupiłam 21 pieluszek tetrowych i 3 flanelowe, bo miałam zamiar wychowywac synka jak za dawnych czasów, w miarę oszczędnie (hmmm...) i nie zrobić sie wygodnicka :laugh:. Ale jak mi mama powiedziała, ile chłopaki leją i że mój własny brat zasikiwał dzień w dzień 20 pieluch, to mi sie jakos odechciało grac idealną matkę. To samo wydam na wodę, tetrę i proszki co na pieluchy jednorazowe. Wobec powyższego mam na razie 3 paczki Huggies'ów i się zobaczy ile Młody moczu naprodukuje ;D. Jedną paczkę zamierzałam zabrac całą do szpitala, ale tak siobie myslę, że może 36 sztuk to za dużo... I cała paczka wkładek laktacyjnych. Zrobię remanent w torbach.

Do góry