reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy :-)

No i wreszcie zalapala sie na zdjecia czesc pokoiku Emilki :-)
Zapomnialam do zdjec podpiac misiaczki do karuzelki, bo na razie sa schowane, zeby sie nie kurzyly. Docelowo w okolicach lozeczka beda jeszcze dobrze znane lampki z Ikea (gwiazdka i ksiezyc). Reszta pokoiku w poniedzialek, bo na razie w rozsypce czekajac na wersalke :-)
dsc002760eg.jpg

dsc002774jz.jpg

Kolorki bardziej jak na pierwszym zdjeciu. Drugie robione pod swiatlo, wiec jakos tak wypatrzylo je troche ;-)

reklama
Kira sliczniusie smieje sie bo jednak to prawda ze mamy podobne gusta hahah taka posciel o malo co nie kupilam :-)poza tym widze jasne mebelki.....kurcze ja z ustawieniem mialam problem zeby wszytsko pod reka bylo, ale sie nie da :-( u Ciebie widze wszytsko fajnie pod reka...

Dziekuje dziewczynki. Ja po dzisiejszym "ubraniu" lozeczka i posprzataniu az sie wzruszylam :-)
A co do tego, zeby bylo pod reka.... mhm.... staralam sie okrutnie. :-) To, co widac na drugim zdjeciu po prawej stronie to przewijak na komodce z drobiazgami, wiec nie bede misiala daleko biegac :-) A po lewej mebelki, gdzie Emilka ma swoje poleczki z ubrankami, wiec tez tylko reka siegnac :-)
Na komodce, pod przewijakiem beda wisialy jeszcze pojemniczki z Ikea (takie turkusowe, pewnie wiecie ktore), wiec w ogole bede misiala operowac na niewielkiej przestrzeni :-)
I wymierzylam dzisiaj , ze zmiesci mi sie jeszcze moj wymarzony, turkusowy stolik z Ikea :-) Mam nadzieje, ze po tych wyprzedazach jeszcze sa :-) Bo moje kochanie obiecalo mi go juz baaaaardzo dawno :-)
A wracajac do miejsca, to koncepcja poczatkowo byla zupelnie inna. Tam , gdzie stoi lozeczko, byla moja toaletka. Ale bez zalu sie z nia pozegnalam, przerabiajac ja na komodke z przewijakiem :-) I dzieki temu o wiele logicznie ustawiajac pokoj.
A swoja droga, to wymyslilam dzisiaj koncepcje poprzestawiania w sypialni :-) I zamecze chlopa w weekend :-)
Czyzby to instynkt wicia gniazda nie byc sie w stanie zaspokoic dzidziusiowym pokojem?????

No nie dziewczynki to tylko ja jesze taka opóźniona ::) u was wszystko zapięte na ostatni guzik a u mnie jeszcze nic nie gotowe :D

Kira przepieknie

Rybka nie przejmuj sie u mnie też jeszcze daleko do końca. Nawet nie znalazły sie jeszcze boki od łóżeczka. :(

Kira super, super, strasznie podoba mi się kolo ścian :) ale cała reszta oczywiście też.
Moja Rybka po wieczorze kawalerskim dopiero zwleka się z łóżka, bo w róciła o 5 rano, zadzwoniła do mnie, że ubranka przyszły HURRRRRRRA HURRRA!! Miało ich być 80, ale babeczka obiecała mailowo, że będzie sporo więcej bo ładnie szła licytacja. Biegnę oglądać, już się nie mogę doczekać!!!!!!!!

karola7 pisze:
Rybka nie przejmuj sie u mnie też jeszcze daleko do końca.  Nawet nie znalazły sie jeszcze boki od łóżeczka.  :(
U mnie nawet lozeczko sie jeszcze nie znalazlo ;D
Kira slicznie urzadzilas krolestwo Emilki, i te wszystkie detale na firankach, obrazki, no po prostu cudo.
Kachna, no to niezle zakupki, daj znac co tam znalazlas ciekawego.

Dziewczyny, pokoje dla Waszych maluszków sa naprawdę prześliczne i urocze, no i super, że wszystko będziecie miały pod ręką. Jakby maluszki zobaczyły co dla nich przygotowałyście pewnie już by z Wami były ;D ;D

U mnie będzie tylko kącik dla maluszka, przy naszym łóżku, a na razie łóżeczko złożyliśmy i wynieśliśmy do garażu- niech Natalka o nim zapomni. Tak więc nawet nie mam co fotografować. Ale za to półeczka z ubrankami i innymi potrzebnymi rzeczami jest wydzielona i zapełniono pachnącymi po praniu i prasowaniu ubrankami.
No i wreszcie mama i dzidziuś spakowani do szpitala. Więc tylko czekać.

Pozdrawiam wszystkie lutóweczki.

reklama
dziewczyny, aj tak wpadlam sobie z majowek, Kira bardzo ladny kacik, juz sie nie moge doczekac, kiedy my bedziemy tak szalec:) Juz dla was malo zostalo, a wiec powoedzenia:) pozdrowienia od mlodszej brzuszkowo stazem, mamuski:)

Do góry