reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy :-)

Karolla pisze:
A ja swoją pracę napisałam w 2 tyg, zebrałam wcześniej materiały i musiałam wziąsć sie za przysłowiowy pysk
by ją oddać w terminie wiec usiadłam na 4 literach i po 6-7 godzin dziennie przy kompie pisałam i pisałam
temat miałam fajowy bo sama sobie wybrałam ... "Sytuacja społeczno-polityczna kobiet w krajach muzułmańskich"

ja miałam podobnie - wszystkie materiały pozbierane, konspekty porobione tylko sie zabrac nie mogłam ale z ato jak sie wzięłam to ........ ło.............  ;D temat - Modus operandi sprawców zabójstw na tle seksualnym :police:

ja wczoraj porobiłam zdjecia moich skarbów dla Antosi :0 nabytych i zdobycznych :) jutro postaram się wrzucić na bb - znaczy sei pochwalić ;) A dzisiaj nabyłam drbiazgi pod tytułem - nożyczki, szczoteczka do czesania, myjka, termometr do wanienki i .... dwa aniołki na choinkę (nie mogłam sie oprzeć).

No i oczywiscie najwazniejsze - kilka ubranek dla mojego Króliczka. które zostały wystawione do sprzedaży przez Theo :) I tutaj - chciałabym nadać Theo tytuł super sprzedawcy  ;D

reklama
Kurcze dziewczyny Jestem w ferworze zakupów internetowych Jaki rozmiar tzn od jakiego zaczac kupowanie ubranek Juz wiem ze mały nie jest taki mały i zapowiada sie fajny chłopak Było o tym wczesniej ale nie mam sil szukac na 62 stronach naszegoio tematu

Witaj BASII.
Wg mnie standardowy rozmiar dla noworodka to długość ubranka: 56cm lub 62cm (czasami można spotkać jeszcze 60cm). Więc chyba dobrze mieć oba rozmiary na wszelki wypadek. Jeżeli niunia jest spora to lepiej kup więcej ubranek w wiekszym rozmiarze i chociaż jedno w rozmiarze 56. Bo gdyby urodziło się mniejsze niż się spodziewasz to w za duzych ubrankach dziecku też nie jest wygodnie.
Miłych zakupów, pozdrawiam.

Ja mam nawet 2 ubranka na 50 ale to są maciupkie rzeczy i chyba na tydzien lub dwa po porodzie mi
wystarczą ;) a moja mała też zapowiada sie całkiem całkiem wiec reszte mam na 62 kilka sztuk na 56!!

Karolla na 50?? Hehe żarty sobie robisz ;-) przecież ta Twoja dzidzia to będzie duża baba ;-) jak i moja heh. Takie maciupkie to dla lali zostaw ;-). Ja właśnie dostałam od sąsiadki ciuszki na 56 rozmiar i myślę, że mogą być za małe hehe. Ja sama nic takiego małego nie kupuję. Też mam ciuszki na 62 i większe. Bo ja byłam duża jak się urodziłam mój ślubny też wielkolud, to i nasza dzidzia będzie wielkoludkiem ;-)

Dokladnie rozmiar 56 starccza na tydzień dostalam pakę ciuszkow od kkoleżanki które są jak nowiutkie bo ubrala je ponoć 3 razy mala ma teraz rozmiar 68 a ma 2 miesiące

reklama
Nasz Mati nie był maluszkeim jak sie urodzil (57 cm - chyba ;), nie chce mi sie sprawdzać a pamięć jakos już mnie zawodzi, i ważył 3670) a ubranka miałam na 56 i 62. No i po miesiącu lecieliśmy po następne zakupy bo z tych już wyrastał. Dostalam tez kilka ubranek na 50, ale tych nigdy nie włożyliśy, bo jak je dostaliśmy to Matuś mial już jakieś 2 tygodnie i były za małe. Ale wiem jedno - kilka malutkich (56 cm) się przydaje. Na wyjscie ze szpitala chociażby.

Do góry