reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy

He he dzisiaj kupujemy komode ( mam taka nadzieje ) wiec mam super zajecie na caly dzionek, czyli ukladanie ciuszkow :) chyba tylko dlatego moj Dominik sie zgodzic pojechac, bo wie ze sie wymiga od sobotniego sprzatania..optymista >:D ale nie wyprowadzam go z bledu, niech chlopak zyje w blogiej nieswiadomosci, ze ja bede ciuszki skladac a on zasiadzie przed TV...

reklama
A ja jak zwykle wszytsko na ostatnia chwile :)
Teraz jestem na etapie wielkiego remontu (mieszkanko jest w stanie surowym) i wszytsko musze tam zrobic. Juz przetrwalismy wyburzanie scian - teraz jest glazurka i terakota, potem dociekanie scian, kolorek, podlogi i zaczniemy kupowac mebelki.
Ciekawe czy zdarzymy z tym wszytskim do porodu ;)
Ja juz powoli zaczynam wymiekac - moj maz oczywiscie nie moze sie zwolnic z pracy, a poniewaz ja jestem na zwolnieniu wiec mi przypadlo nadzorowanie wszytskiego. Cale dnie spedzam jezdzac po sklapach i szukajac dziwnych materialow. Juz nie moge sie doczekac, az sie tam wprowadzimy... Jeszcze pewnie ze 3 tyg :(

a ja dzis sie wybieram na zakupki, czekam tylko na mezusia bo pojechal umyc samochod.idziemy zamowic wozek,lozeczko, kupic kosemtyki i takie tam rozne pierdulki. laktator dostalam po kuzynce ktorej kazali go kupic jak lezala w szpitalu ale ani razu go nie uzyla wiec jest nowy, znaczy nieuzywany. a buteleczke kupuje Aventu. a jakiej firmy macie kosmetyki, oliwki, kremiki itp. bo ja chyba kupie Nivea Baby.mam nadzieje ze zakpuy sie udadza.napisze jak wroce i powiem co zalatwilam.

Ja z kosmetyków to mam pół na pół Nivea Baby i Bambino. Czytałam bardzo pochlebne opinie o Bambino dlatego się na nie zdecydowałam.

Dori tez slyszalam ze Bambino to bardzo dobre kosmetyki..u mnie narazie tylko Nivea, ale to dlatego ze bylo ogromna promocja w Leclrercu w Wawie, natomiast duzo zlych opinii slyszalam na temat kosmetykow J&J dlatego boje sie ich kupic.

Priscilla - podziwiam Cię że na tym etapie ciąży masz siłe nadzorować remont. Silna kobitka z Ciebie :)
Ja mam oliwke, mydełko, chusteczki do pupki i kremik Bambino bo podobno są dobre i nie uczulają dzieciaczków :) a oliwka tak superowo pachnie (przypomina mi czasy jak mój siostrzeniec był malutki :)) Mam jeszcze szampon i płyn do kompieli 2w1 Bobini ale nie wiem czy będę tego używać bo to jakaś taka dziwna firma i nie wiem czy nie uczuli maleństwa. Nie mam jeszcze zasypki ale chyba nie jest konieczna jak ma się oliwke i chusteczki. Najchętniej wszystko kupiłabym Bambino ale w sklepie było tylko to co kupiłam.
O J&J też słyszałam że uczulają.

ja mam wszystko Nivea Baby - jak dzidzi nie podpasują to sama je zużyje zresztą oliwke już używam :D tylko chusteczki mam pampers sesitive - wiele dziewczyn je mocno poleca, ale są i takie, które mówią, że sie maślą strasznie... słyszałam opinie, że przy dziewczynkach lepiej zasypki nie używać i nie kupiłam...
wczoraj złożyłam już łóżeczko i dziś będzie grane prasowanie ale zaczełam od wyparzania buteleczek :D chyba kupie sterylizator do mikrofali, jeśli buteleczki itp będą często grane...

hej,jestem juz po zakupach.udaly sie:) Kupiliśmy: posciel do lozeczka,materacyk do kapieli,przescieradlo,szczoteczka do wloskow,nozyczki,gabka,mydelko,szampon,krem do twarzy i cialka,krem przeciw odparzeniom,butelka AVENTU,smoczek AVENTU,patyczki higieniczne,gruszka,rozek,przewijak i lapki niedrapki.kosmetyki glownie Nivea Baby ale mam oliwke i mydelko Bambino. J&J pani nie polecala, z reszta nie chcialam. zamowilismy tez wozek i lozeczko bo akurat nie bylo tych modeli co chcielismy w sklepie. a jak mozna wkleic zdjecie, to pochwalilabym sie wozeczkiem jaki kupimy, bo mam zdjecie. a jak wyparzyc buteleczke i co zrobic z laktatorem?

A mnie też czeka jeszcze jakiś zakup... właśnie się zorientowałam że nie mam żadnej dobrej bluzki do karmienia. Wszystkie bluzeczki pod szyję albo na ramiączkach - ale też beznadziejnie sie karmi i muszę się rozbierać do stanika. Jedynie sweterek na guziczki się sprawdza, ale przydała by się jeszcze jakaś bluzka specjalnie do karmienia.

reklama
martap22 no to ladnie poszalas :) koniecznie wklej fotki !!! a u mnie znowu lipa....komoda do odbioru w poniedzialek..dlaczego mnie to nie dziwi, chyba juz sie powinnam przyzwyczaic :) ale nareszcie meble do kuchni zrobili i przyjda montowacw tygodniu, bo juz zaczelam sie martwic ze maly przyjdzie na swiat a ja z kuchnia w lesie. Ja nie wiem czy kupowac sterylizator czy ograniczyc sie do wyparzania w mikrofali ??? napewno podgrzewacz musze kupic....

Do góry