reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy

reklama
Kosmi jak zobaczyłam opony to się sama zaczęłam zastanawiać czy ten wózek w ogóle jeździł (jak nówki), ale tapicerka jest z zewnątrz lekko wyblakła (w porównaniu ze środkiem), tyle, że tak równomiernie, że się to nie rzuca w oczy. No ale czy będzie się dobrze i bezawaryjnie spisywał zobaczymy wkrótce :)

Dzięki Idzia mi też się bardzo podoba, choć to jakiś stary wzór. Ale za to wolę żywe kolory dla dziecka niż szarości i przygaszone "wojskowe" zielenie. Niech będzie pogodnie i wiosennie także w wózeczku :)

magdalena - my tez mamy stary wozek - ma pewnie z 6 lat, kupilismy juz uzywany po jednym dziecku - w bardzo dobrym stanie, potem nasz michal w nim jezdzil, potem corka znajomych i teraz wraca do nas :) jest granatowy z wstawkami w biala kratke - na lato moglby byc jasniejszy - ale trudno - ostatnio uzywalismy go w zime i8 byl ok :)

magdalena25 BAAAARDZO LADNY WOZECZEK !!! Pogratulowac zakupu i rzeczywiscie kolorki super, oryginalne i do tego wesole-udany zakup.

Uff kolejny nadrobiony wątek.
Anek@ super pokoik i fajny wózeczk. Magdalena25 bardzo ładny wózek.
Ja po szpitalu mam parę sugestii. Po pierwsze dzieciaczki jak zauważyłam nie lubią jak im rączki i nózki lataja - bo się wtedy boją. Dlatego mała cały czas leży zawinięta w rożku - problem pościeli poszedł w niepamięć. Przydało się kilka pieluszek tetrowych - dziecku się ulewa po jedzeniu, można fajnie zawinąć w nie dziecko, połozyć na przewijaku itp. Ja dziś wysłałam męża po dodatkowe bo miałam tylko 10. Skarpeteczki się przydają, bo pomimo że Oliwka jest ubrana w pajacyk i leży w rożku czasem ma zimne stópki - dlatego pod pajacyk ubieram skarpeteczki. Rączki mała ma zawinięte więc łapki się nie przydają.
W szpitalu bardzo przydał mi się stanik. Do tego niestety piersi mam strasznie obolałe od karmienia i (nie chcę Was straszyć) ale brodawki są popękane do krwi. Niestety wkładki laktecyjne tylko podrażniały piersi i musiałam szybko kupować muszle laktacyjne (brodawka jest pod takim jakby balonem i nie ma kontaktu z żadnym materiałem, do tego muszla jest wentylowana i jest dopływ powietrza - POLECAM)

reklama
magdaleona - na szczescie popekane brodawki nie sa regula :) ja pamietam ze nie mialam z tym nigdy problemu mimo ze karmilam malego 1,5 roku i bardzo szybko wyrosly mu pierwsze zabki :) a tak na marginesie to wczoraj wlasnie michalowi wypadl pierwszy mleczak :) niedlugo my bedzimey sie chwalic pierwszymi zabakmi u naszych maluszkow - czas szybko leci :)

Do góry