reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy

widze ze Wy juz wszystko pokupowalyscie, a ja w lesie. mam tylko ubranka dla dzidzi,pieluchy i chusteczki nawilzajace i nic wiecej, jakos nie spieszy mi sie z tymi wszystkimi zakupami. zreszta moj maz mowi ze kupimy wszystko naraz to bedzie wiekszy rabat:) i do tego pojdziemy do sklepu raz a porzadnie a nie bedziemy chodzic po kilkanascie razy. a wozek i lozeczko to planuje miec nie wczesniej w domu jak dopiero po narodzinach dzidzi.wczesniej oczywiscie sobie zamowimy i beda czekac w sklepie az odbierzemy-jest taka mozliwosc.a jak malutka sie urodzi i bede w szpitalu to maz przywiezie to do domu i sie zajmnie skladaniem lozeczka.po co robic to za wczesnie?

reklama
Mysmy tez wybrali sie wlasciwie 2 razy do sklepu i na 2 razy wszystko kupilismy. Jeszcze czeka nas zakup wozka, ale to juz kwestia polazenia/podzwonienia po sklepach i wyszukanie najlepszej ceny, bo mysle, ze zdecydowalismy sie na Deltima Premiera. :)

martap22 - wozek to faktycznie przez jakois czas nie bedzie potrzebny - ale lozeczko dobrze miec troche wczesniej i rozstawic je do wywietrzenia - niektore egzemplarze potrafia pozadnie smierdziec - a nie polozysz dzidzi w cos takiego ....

to samo chyba się tyczy materacyka, szczególnie jak jest z kokosem - spotkałam się właśnie z opinią, że warto wywietrzyć...

ja wietrze od dzis po 3 letnim pobycie w piwnicy :) lozeczko - bo materaz caly czas stoi u nas w szafie i tylko powloczke trzeba wyprac;

Idzia ma racje..u mnie moze lozeczko nawet nie tak bardzo smierdzialo, ale wozek to faktycznie...dziwny zapach plastiku i smaru...juz tak nie smierdzi ale az sie sama zdziwilam, jak go rozpakowalam.

wlasnie mi uswiadomilyscie, ze wozek tez moze smierdziec i potrzebowac wywietrzenia, czyli warto go wczesniej kupic jednak i powierzyc...

nie wiedzialam o tym, to chyba jednak pomysle o lozeczku wczesniej ale wozek i tak bedzie potem

reklama
U mnie wózek jest. A że był uzywany, to zdążyłam go już całego uprać i ubrać spowrotem.
Zresztą podczas składania pstryknęłam fotki we wszystkich konfiguracjach (głęboki oraz spacerówka przodem i tyłem).

Do góry