reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy

reklama
A dziś zrobiłam duuużeee zakupy pieluch wielorazowych + otulaczy, pieluch typu "kieszonka" itp dla Jacka na ekobaby.pl
Z Julkiem ostro paradowaliśmy w zestawach: tetra + tzw.sucha pielucha z canpola. A tu się okazuje, że jest mnóstwo wygodniejszych i nowocześniejszych sprzętów dla osób, które tak jak ja nie są przekonane do stosowania pieluch typu pampers.
Już teraz stosuję z Julkiem otulacz i pieluchę frotową w ramach odstawiania pampersa na drzemki i krótkie spacery. I jest super! On czuje jak zdarzy się wpadka, a ja nie muszę go całego przebierać i prać pół domu. A dla maluchów są i takie wkładki, które izolują je od wilgoci :tak:

Ja jak się patrze na te wszystkie ubranka malutkie buciki i wogóle to aż mi sie coś robi w środku no ale jeszcze za wcześnie kupować ciuszki ;) chociaż wózek już jest :) teściowa wnuczkowi sprawiła ehh a to jeszcze 6 miesięcy ;/

Tetra jest o niebo gorsza od froty jeśli chodzi o chłonność. Ja mam trenerki z frotą. Chłoną dużo lepiej ,ale jak się trafi większe siku to i tak przemokną. jak nie chcesz by przemokło to polecam otulacz i do tego pieluszkę frotową.
Akurat to zawiera ten droższy zestaw testowy. Ja jestem zadowolona i chcę dokupić jeszcze dwie pieluchy na zmianę do tego otulacza. (bo otulacza nie trzeba tak często prać, a pieluchy tak).
Podobne produkty do kupienia na stronach
Eko Baby
Eko Dzieciak
Popilini

Joaśka - rewelka:-) Kupię sobie od razu dwa, bo Inguchę będę tak codziennie na dwie godzinki wieszać (lekka jest) i wtedy będę miała czas na BB, bo odkąd nie pracuję to nie da rady usiąść na dłużej niż 5 minut przy kompie:no:

reklama
A ja zrobiłam wczoraj skok na lumpeks. Zawsze wydawało mi się, że ja tam nic znaleźć nie umiem, a wczoraj - dostałam jakiegoś szału. Nakupiłam kupę ciuszków dla potomka, same firmówki (next, gap, mothetcare, itp), w świetnym stanie i wyszło mi po jakieś 3 zł za sztukę. No ale trafiłam na moment po dostawie. Dla Julka niestety już nie było takich fajnych wyborów. Ale zachęcona obskoczyłam jeszcze dwa lumpeksy. Nie znalazłam tam już nic tak ciekawego, ale nie zraziłam się. A wręcz chyba złapałam bakcyla. Jak sobie pomyślałam ile za te ciuszki musiałabym normalnie zapłacić.

Woloszki polecam sklep kiermasz odzieży przy Rosmannie :)

Do góry