reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy

Dori, pierwszy raz widzę takie cudo, fajnuchne, ale do mojego Urzędu nie nadaje się, muszę być bardziej elegancka.
Widzę, że sporo kupujecie na allegro, mam prośbę, powiedzcie mi jakich dokonałyście zakupów i za jaką sumę + koszty przesyłki. Czy to się opłaca?

reklama
No ja mogę sobie pozwolić na trochę luzu bo nie pracuję i tylko czasami jadę na uczelnię (jestem w trakcie pisania pracy mgr) ale w Urzędzie to faktycznie musisz wyglądac bardziej oficjalnie.
Na allegro z ubranek dziecięcych to jeszcze nic nie zamawiałam ale z tego co się orientuję to przesyłka kosztuje ok 5 -6 złotych. Jesli zamawiasz kilka rzeczy u tej samej osoby to za przesyłke płacisz tylko raz.

Czy sprzedającymi są osoby prytwne czy też firmy?
Jestem ciekawa, kiedyś grzebałam w tym allegro, ale nie widziałam nic ciekawego a dziewczyny są zachwycone.

Często są to osoby prywatne, które sprzedają rzeczy, z których dzieci już wyrosły ale wystawiają też firmy i one wtedy sprzedaja rzeczy nieużywane. Zazwyczaj jest napisane czy wystawiona rzecz jest używana czy nie poza tym zawsze mozna zadać sprzedającemu pytanie na temat produktu. Trzeba kliknac na link O MNIE no i zawsze sprawdzaj opinie o sprzedajacym. Ja nigdy nie kupuję od osób, które mają negatywy.

Cześć dziewczyny ja chciałam wrócić do tematu wózków bo nie wiem jednej podstawowej rzeczy na ile ten taki pierwszy głęboko-spacerowy wózek starcza, czy poza nim przydaje się inny - może później np. zwykła spacerówka.
Najbardziej podoba mi się obecnie Deltim Premier i Roan Marita - nie mają tak futurystycznych kształtów jak te wózki za 2,5tys ale wyglądają porządnie i solidnie no i są według mnie w rozsądnych cenach - tzn chce się zamknąć w 1,5tys za wózek + dodatki + fotelik samochodowy.

to moze ja sie wypowiem - mi wozek gleboki starczyn na ok. 5 miesiecy - ale michal urodzil sie dlugi (59 cm) i szybko rosl - wiec wozek stal sie niewygodny; wiec na wiosne (akurat to byl kwiecien :) ) kupilismy mu spacerowke i byla juz do konca;
wozek gleboki udalo nam sie kupic uzywany w bardzo sobrym stanie - inglesina na duzych kolach - rewelacja (mamy go do teraz i zamierzamy uzyc :) ) a spacerowka firmy chicco (nowka ze sklepu) na 6 pompowanych kolach - nie wyobrazam sobie spacerowki na malych koleczkach bo to sie nie daje prowadzic :( musze tez przyznac ze sie trochre zawiodlam na chicco - niezbyt dobra jakosc jak za taka cene i material bardzo szybko wyplowial od slonca - ale tez pewnie bedziemy jej uzywac dla drugiego bobo bo po co kupowac nowa ??? do tego kupilismy obowiazkowo fotelik do samochodu; niestety cen nie pamietam ale sa one juz chyba malo realne po5 latach :)

a ja jeszcze dla bobasa nic nie kupilam,rozgladam sie pomalu i czekam na jakies promocje:) ja jeszcze mieszcze sie w swoje stare ciuchy,ktore zrobily sie na mnie za duze i wszystkie gacie mi spadaja.kupilam juz sobie ogrodniczki ciazowe ale nie wiem kiedy je wloze bo jakos nie chce brzusio mi za bardzo rosnac:)

A ja nie mam zamiaru szaleć z wózkiem. Urodzimy na wiosnę, więc może to być spacerówka z nosidełkiem dla noworodka. Dla mnie niewazna jest firma tylko zalety danego wózka: musi się dobrze prowadzić, nie może być zbyt ciężki i najważniejsze lekko się kołysać. Zaglądałam za zwykłymi gondolami, ale ostatnio Pan w sklepie pokazał mi nowoczesny wózek, który kołysał się na boki (fajniuchny i tani), miał torbę, ale kółka w tańszej wersji nie były pompowane.

Koleżanka z pracy obiecała pożyczyć mi stos ubranek dla dzidzi i fotelik kołyskę do samochodu dla maleńskiej dzidzi. W sobotę albo w niedzielę udam się do niej po te wszystkie ubranka.

reklama
Do góry