reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy

Lidijka my posiadamy taki sliniaczek, babcia kupiła! Zdaje on egzamin bo przy jedzeniu to wszytsko jest umorusane a w szczegolnosci przyda sie jak nasze pociechy beda same uczyły sie jeśc.
co do pieluch to ja zawsze nakładam Antkowi wieksze bo nie chce mu sciskac siusiaka! uzywamy pampers active baby nr 4+ lub 5, nie zdazyło sie nam żeby cos przeciekło, a teraz kupiłam let`s go nr 4, majteczki sa najlepsze bo ngdzie nie uciskaja!!

reklama
Lidijka sliniaczek fajniusiowy :-) my mamy podobny ale czeka jak maly sam bedzie probowal jesc bo narazie nie uzywamy zadnego.Moje dziecie jest tak lase ze nie pozwli by cokolwiek z buziulka wylecialo.Pochlania wszystko i najchetniej w kazdej ilosci.
maarta let's go sa super.Tez je uzywamy albo 4 pampers z rozciagliwa gasienica(strecze)
Tez nam sie nigdy nie zdazylo nocne przeskanie a w dzien to moze ze 3 razy na cale 8 miesiecy.

Ja z pampersami mam same przykre doświadczenia, nie dość, że za każdym razem Oliwka miała cały boczelk przesikany (śpi na boczku) to kupka też sie nie mieściła i całe plecki były do mycia. Jestem więc wierna huggisom i teraz używamy 4, kupiłam kiedyś na próbę pampersy let's go ale używam ich tylko jak wiem że mała nie będzie w tym czasie spała bo wtedy zmiana garderoby pewna na 100%

magdaleona a unas z koleii byly wpadki z Huggiesami...choc wolalam je duzo bardziej od pampersow bo byly elastyczne no i nie sciskaly tak brzuszka i jakos tak latwiej mi sie z nimi obchodzilo.Niestety jak ze wszystkim co jednemu swietnie sie sprawuje i pasuje u drugiego okazuje sie totalna porazka...Szkoda :-(

U nas za to totalną porażką były Pampersy trójki i przez długi okres używaliśmy Huggisów. Niedawno kupiłam te nowe Pampersy streczowe i jestem zadowolona, już nic nie wylatuje bokiem;-). A ciekawe jest to, że jak porównać Huggisy Classic roz.3 z Pampersami rozm.4+, to wielkość jest taka sama:tak:.

My tez mamy taki sliczniaczek - rewelacja - szkoda tylko, ze jest z dzianiny, ktora trzeba prac, a nie tylko z ceratki ;-)
I nasz na dole ma jeszcze wielka kieszen na odpadki.

A pieluszki tlyko Huggies. I chyba jako jedyne jedziemy na trojeczkach :zawstydzona/y:
Ale tlkyo do wykonczenia zapasow w domku a potem przerzucamy sie na 4.

Priscilla my tydzien temu tez jeszcze na 3 pampersa jechalismy ;-)
A ceratkowy sliniak z rekawkami zapinany z tylu na duzy rzep z kieszenia mozna kupic w Swiecie Dziecka :-)

Oooo.. Musze sie tam wybrac, dawno tam nie bylam.
A propos zakupow - macie juz nocniki? Viki ma ale u babci, ja tez chcialabym ja kupic, ale nie moge znalezc takiego ktory by mi sie podobal :-D Chcialabym grajacy, ale zastanawiam sie czy Viki sie nie przestarszy jak zacznie sie zalatwiac a tu nagle jakis dzwiek :szok: Uzywacie moze takich?

reklama
Do góry