reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy

maarta pokazywany przez Ciebie fotelik to Bebesit model 9005-I
Jest to firma Argentynska.Fotelik nie posiada homologacji dopuszczajacej uzytkowanie tego fotelika w europie.Zatem i testow nie znajdziesz.
Europejski certyfikat bezpieczeństwa ECE 44/03'' oznacza zgodność wyrobu z obowiązującymi obecnie wymaganiami technicznymi w Europie wyznaczanymi prawnie przez dokument: ''ECE R44-03 Uniform provisions concerning the approval of restraining devices for child occupants of power-driven vehicles (child restraint system), United Nations, Genewa, 2001'' Posiadanie tej homologacji oznacza, że fotelik spełnia wymagania stawiane przez wymieniony powyżej standard.

reklama
Dzięki Buba bo nic nie mogłam znalezc na temat tego fotelika, a tu chodzi przede wszystkim o bezpieczeństwo dziecka. nie wiedziałam czy przypadkiem nie przysłali mi jakiegos badziewa!

Nas ktos "uszczesliwil" jakims fotelikiem tylko kurcze - nie pamietam nazwy - cos na "s" na 4 litery. chcialabym go sprzedac i kupic maxi-cosi, tylko nie wiem czy to nie jakies badziewie :-D

Własnie Priscilla tak to jest jak ktoś sam kupuje prezent typu fotelik i nie zapyta o zdanie, czy nie prościej wręczyc pieniążki albo razem wybrać prezent.
Dlatego pytałam specjalistke Bube o ten fotelik bo zielonego pojecia nie miałam skad on jest.

Racja kochane,racja...Ja tym sposobem skompletowalam wyprawke dla trojga dzieci ;-) a i tak z jednej trzeciej nawet Franek nie zdazyl skorzystac!
Wiec moja rodzina i znajomi jezeli cos chca podarowac to niestety musza najpierw sie z nami skonsultowac zeby nie bylo tak jak z konikiem dla Franka pod choinke i jezdzikami wszystko zostalo kupione podwojnie :-(

Ja podobnie jak Buba podostawałam mnóstwo rzeczy dla Antka, z niektórych jestem bardzo zadowolona, bo ze stanów dostał dużo firmowych ciuszków i bucików.
Na szczęście mam komu to oddawać, przyjaciólka urodziła chłopca 2 tyg temu, ma w końcu Antek kumpla, tylko jeszcze troche za mały:-)

A ja zaopatrzyć się musiałam w coś takiego ŚLINIAK Z RĘKAWAMI Z CERATKĄ ROZM. 80/86 (149736007) - Aukcje internetowe Allegro

czy któras używa takiego śliniaczka? Ciekawe czy zda egzamin. Myślałam, ze będę musiała uszyć małemu jakiś fartuszek do jedzenia a tu szperam sobie na allegro za zwykłym śliniaczkiem i znalazłam.

Ponad to muszę zaoptrzyć małego w kilka dodatkowych pizamek cieplejszych, czasem w nocy przesika-eh, te pieluchy, powinny mież inny przedział kilogramowy. Nie uważacie, ze od 7 do 15 kg to za duży przedział? Dlatego czasem coś wyleci i jest nocne przebieranko. Całe szczęście, ze Matiu nie roześpi się za bardzo, chociaz pociagnięcie się za przyrodzenie w środku nocy bardzo mu się podoba:)

reklama
O takiego śliniaczka nie widziałam. Ja nic nie używam bo mała wszytsko zrywa z szyji... i nie może się skupić na jedzonku, a jak nic jej nie uwiera to pięknie je

Do góry