reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy

Ja ostatnio zakupiłam kojec z materacem na wyjazdach posłuży jako łóżeczko mam nadzieje że Kubusiowi się spodoba, narazie czekamy na przesyłkę. a tak wygląda
KOJEC Nowy na gwarancji w super niskiej cenie (127296362) - Aukcje internetowe Allegro
Rena, czy macie już ten kojec?? Dziś Natalka zaliczyła główką kant sofy i powiedzieliśmy sobie dość...kupujemy prwadziwy kojec. Bardzo mi sie ten podoba, ale jedna rzecz mnie zastanawia, czy on nie jest za twardy. Bo tam nie ma materacyka. Mogłabyś mi napisać, czy Kubuś nie uderza za bardzo główką w jego podłoże. A może czymś go wyłożyłaś i to sie sprawdza? Proszę Cie o radę.

reklama
margarett ja mam podobny kojec tyle ze prostokatny - tez bez materaca :) ale mala sobie radzi i nakos specjalnie nie udeza glowa w podloze - predzej pietami - bo ciagle macha nogami :) ale jak sie obawiasz to faktycznie mozez polozyc tak jakis kocyk - ja polozylam taka cienka mate z zabawkami :)

Dori mam dokładnie ten sam model krzesełka - tylko zielony ;) Co do kojca to ja mam kolec duży ale dokupiłam do niego materac żeby mała się nie obiła
Nowy Kojec na gwarancji od krajowego PRODUCENTA!!! (130022675) - Aukcje internetowe Allegro
Co do zasypiania w kojcu to nie wiem jak to będzie bo np Oliwka kojec uważa jako miesjce zabawy - po części przez to że ma tam wsyztskie swoje zabawki :-D i raczej żadnymi siłami nie jestem w stanie zmisić jej żeby w nim sobie ucięła drzemkę. Może innym dzieciom nie przeszkadza gdzie śpią i sa w stanie zasnąć wszędzie.

My właśnie zamówiliśmy ten sam i też razem z dodatkowym materacykiem (była taka możliwość:-), Natalka tak sie kreci i czasami szybko przewraca ze wolałam nie ryzykować.

U nas Majka odkad wziela sie do raczkowania zaczela uderzac glowa w szczebelki ochraniacze nie pomogly:))) no wiec od tej pory sypia w kojcu i niechce w nim lezec jak nie spi ani zabawki nie pomoga:)))) wiec ona tez kojec kojarzy ze spaniem :)))a dzis Majeczka przeszla raczkujac cala kuchnnie a jest duza:)))))

ja nie planuje uzuwac kojca jako lozeczka do psania - to ma byc u nas miejsce do zabawy - a spimy tylko w lozeczku lub w wozku ... chociaz jak ostatnio bylismy na imprezie to usnela mi na rekach w halasie i tak spala z 0,5 h - az mi reka scierpla :)

U mnie za kojec bedzie robic lozeczko turystyczne z regulowana wysokoscia, potrzebne zawsze gdy jezdzimy do moich rodzicow, a jak Kubek bedzie juz wystarczajaco duzy zrobimy z tego kojec.;-)

Gratuluję Majeczce udanego długiego spacerku :-)
U nas na razie raczkowanie wygląda bardzo śmieśznie, bo Natalka klęczy, buja się w przód i w tył :-D i podciąga nóżki do przodu, ale jeszcze nie umie ruszyć rączek :-D Wygląda to bardzo smiesznie, bo w ostateczności ląduje na nosie :-)
Ale a'propos zakupów, krzesełko okazało sie bardzo udanym zakupkiem, a jak tylko w nie posadziliśmy Natkę to radochę miała nieziemską. Oto zdjęcia a pierwszych chwil w krzesełku:
proczku003ea2.jpg
proczku005rp2.jpg

reklama
Do góry