reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy

reklama
Ja spakuję się w taką sporą torbę turystyczną, myślę, że swobodnie się zmieszczę. Dla dzidziusia zabieram napewno ubranka (nie wierzę, żeby istniała taka możliwość, że każde dziecko dostaje nowiutkie... chociaż mogę się mylić, bo alfą i omegą nie jestem hehehe), pieluszki (tak jak Yoka zabieram 27 - całe opakowanie, bo nigdy nic nie wiadomo) i husteczki nawilżane, ręczniczek i kocyk jakiś. Nie biorę kosmetyków, ale za to biorę smoczek na wszelki wypadek i laktator własny, bo z doświadczenia wiem, że lepiej się zabezpieczyć. Kupiłąm już też podkłądy, wkładki laktacyjne, zabieram dwie piżamki do karmienia i jedną do porodu, majtki jednorazowe i zamiast szlafroka ciepły długi sweter, dwa ciemne ręczniki (duży i mały) i pieluchę tetrową (do okładów czasami się przydaje), kapcie (najlepiej takie żeby pod prysznic się też nadały, jakieś gumowe klapki). Dziewczyny bardzo polecam też zabrać pomadkę ochronną do ust - a najlepiej taki sztyft z wyciągiem ziołowym na bardzo spękane usta, ja sobie dziś kupiłam i jedno i drugie, bo z Misią miałam bardzo wysuszone usta i cierpiałam okrutnie.

Pościele śliczne, wszystkie!! Ja mam już łóżeczko, ale nadal nie ubrane, jakoś nie chcem na razie ubierać, bo wolę świerzutkie dla dzidzi przygotować.

Wkład do pościeli prałam, nawet gondolę prałam, jednym słowem wszystko co się dało, hehehe.

My już też mamy wanienkę i leżaczek do niej. Ostatnio kupiłąm jeszcze mały śpiworek wykładany wełną do gondoli. Już chyba mamy wszystko i czas to uporządkować i czekać na dzidzię.

Co do piżamek - ja mam w większości pajacyki i tak będzie moja córcia najczęściej, a to dlatego, że uważam je za najwygodniejsze, nic się nie podciąga, nic nie wałkuje, nic nie ściska maleńkiego brzuszka, w którym dopiero wszystko się układa... Zatem u mnie body i pajacyki górą, o każdej porze dnia i nocy. Mam do tego kilka spodenek, ale to raczej dostane w spadku i kilka sukieneczek na specjalne okazje.

Agacia super ciuszki i jak dużo, szafa pełniutka....
Madzienka, Yoka28 ja też będę miała taką pościel, mam już rożek, a na pościel czekam, koleżanki mi dały w prezencie Princes ale Orange zamiast Pinku, mam nadzieję że zdażę wymienić

ja piorę wszystko co się da...
dziewczyny jakiej firmy macie kołderki, aby był wymiar 135x100?????

myślałam, że nie będę musiała kupować nowej bo mam po Natali kołderkę z Drewexu i bardzo się zdziwiłam, że ona jest dużo mniejsza
kupiła ją teściowa + pościel z IKEA a oni maja jakieś dziwaczne wymiary, nic nie pasuje......

myślałam, że nie będę musiała kupować nowej bo mam po Natali kołderkę z Drewexu i bardzo się zdziwiłam, że ona jest dużo mniejsza
kupiła ją teściowa + pościel z IKEA a oni maja jakieś dziwaczne wymiary, nic nie pasuje......

oj ja sie tez raz tak nadziałam ! i kupiłą pościel Liwii w ikei a potem kołdra ani poduszka nie wlazły w to i tak prawie w ogóle nie używałam tego czasami latem w upały samą poszeką Liwia była przykrywana ! i juz nie kupuje takich rzeczy w ikea !

A ja mam wszystko z Ikea:) Wkłady i pościele:) Tak samo dla nas mamy dużą kołdrę i poduchy z Ikei:) Wiem że jestem uzależniona w tym momencie od nich, ale jakoś mi to nie przeszkadza, bo pościele mają fajne:) A poza ty,m jak mam wkład z Ikei to pościel z innej firmy jakoś dopasuję:) Na odwrót niestety wiem że jest ciężko:)

reklama
Właśnie zakupiłam kolejny rożek:) :

Załączniki

• rożek.jpg
    rożek.jpg
    39,4 KB · Wyświetleń: 40
Do góry