reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy

Galareciu tak jak napisałam na gg, zamówię ją, bo ma wiele pozytywnych opinii :tak:
Minkotka szook takie tanie, a śliczne :-)
Izoldzia ja właśnie sie nie znam to nie będę kupować, chyba ze 2 śliniaki są po 3,99

reklama
Dotinko kochana jasne że mogę powiedzieć tylko nie wiem czy Ci pomogę bo mieszkam w usa i tudzież kupiłam , ale może gdzieś bliżej siebie czy na internecie znajdziesz .
Firma "Summer infant" a łóżeczko zwie się " Nature's Purest Playard - Hug Me ".

dziękuje minkotka za odpowiedź, akuratnie znajomi ze stanów niedługo planują przylot do Polski, więc zastanawiam się czy nie zlecić im zakupu ;) bo naprawde bardzo mi się to łóżeczko podoba

Minkota lozeczko naprawde fajne ale chyba widzialam cos podobnego na ebayu:blink:
Mam do was pytanie, jakie kupujecie laktatory? reczne czy elektryczne? i jakiej firmy , wiem ze nuk i medela sa dobre ale moze macie jakies inne typy?

Bena, ja mam reczny medeli. Wymadrzac sie nie bede, bo przeciez doswiadczenia brak, ale mam nadzieje ze na pierwsze dni/tygodnie reczny mi wystarczy, a potem sie sytuacja wyklaruje czy bedzie potrzebny elektryczny. Jednak laktatory elektryczne troche kosztuja i wolalabym sie nie przekonywac ze niepotrzebnie wydalam forse.

Saly masz racje, ja widzialam elektryczny z medeli za 130 euro! przegiecie.A dzis zauwazylam w sklepie laktator reczny tommee tippee i w nim jest juz smoczek i butelka a ja wlasnie slyszalam ze mlode mamy chwala sobie ta firme.Slyszala ktoras cos o tym laktatorze?

Bena u mnie też doświadczenia brak , zakupiłam Avent ręczny (chociaż słyszałam też negatywne opinie..) ale cóż , wszystko do niego jest łatwo dostępne , zobaczymy jak się sprawdzi..

Wypowiem się w sprawie laktatora - ja mam elektryczny medeli - w styczniu 2007 zapłacił mój mąż zań 239 zł i uważam że to był bardzo dobry wydatek.(był z butelką) Widzę, że teraz taki zestaw kosztuje 235 zł.
Wiem laski jedno - ściąganie pokarmu to taka dziwna czynność. Człowiek powinien być jak najbardziej rozluźniony, zrelaksowany i myśleć np o białej rzece płynącej, o tym jak dziecie właśnie ssie.. Uwieżcie ma to znaczenie przy rezultacie czyli ilości ściągniętego pokarmu. Nie do końca sobie wyobrażam jak można być rozluźnionym non stop ruszając ręką... Ale z drugiej strony kiedyś mamy ściągały ręcznie z sutka i dawały radę.... Mi laktator bardzo pomógł po cc. Rozbujał mi laktację i cieszę się, że był elektryczny co ułatwiło sprawę.

reklama
Laktator ja miałam (mam) ręczny Aventu, ale i pokarmu raczej miałam w nadmiarze więc dla mnie ściągnięcie mleka to było kilka minut i 200ml w zapasie stało. Na dłuższą metę zapewne elektryczny byłby wygodniejszy, ale jak się przyzwyczaiłam do ręcznego to szkoda było mi wydawać kasy na kolejny.

Do góry