reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy

Słyszałam ze łóżeczka drewniane, bo dziecko później może się w nie stuknąć, wsadzić nóżki w szczebelki itp, są mało przydatne, że lepiej kupić turystyczne z kojcem, co o nich sądzicie znalazłam takie coś:
ŁÓŻECZKO TURYSTYCZNE KOJEC KOŁYSKA FW2 (352488534) - Aukcje internetowe Allegro

I jeszcze jedno nie mam pojęcia jakie wybierać smoczki, butelki itp, chcę kupić z TommyTippe na co powinnam zwrócić uwagę i do czego one służą (do jakiego pokarmu).
A może ktoś znalazł aukcję z takimi najtańszymi butelkami tetrami i flanelkami oraz innymi gadżetami potrzebnymi przy noworodku

reklama
Nalia właśnie u tego sprzedawcy oglądałam rzeczy. Tam są różne ceny smoczków 0m+ uspokajających, czym one się różnią?
i jeszcze co do butelek to o jakiej pojemności najlepiej kupić i ile? A on będą służyć tylko do mleka modyfikowanego i odciągniętego mleka??

Ona _mika łóżeczko drewniane jest ok, jak się boisz, że się dziecko uderzy , to kup pościel z ochraniaczem na szczeble. Takie łóżeczko turystyczne to chyba jest dość niskie, myślę, że twoje plecy będą ci wdzięczne przez pierwsze miesiące za normalne łóżeczko z podniesionym spodem :-)
A kojec jako taki jest przydatny to fakt. Natomiast nie wyobrażam sobie funkcji łączenia miejsca do spania z miejscem do zabawy na dłuższą metę, no ale to łóżeczko jest właśnie turystyczne :-p

ona_mika ja osobiście nie mam doświadczenia z łóżeczkami, natomiast moje znajome bardzo mi polecały łóżeczka turystyczne. rapunzel te łóżeczka turystyczne też mają możliwość podnoszonego spodu, jak w tradycyjnych łóżeczkach drewnianych. ja zamierzam kupić turystyczne dlatego że część macierzyńskiego będę spędzała u mamy a część u teściów, więc będzie mi wygodniej. a tak naprawde to wydaje mi się że oba rodzaje są dobre, tylko zależy to od przyzwyczajeń i upodobań naszych

Ja się jakoś nie mogę przekonać do łóżeczek turystycznych...
Po pierwsze - to chyba dużo większe pole do popisu dla roztoczy i innych drobnoustrojów :/ W końcu materiał. I nie tak łatwo wpakować je do pralki ;)
Po drugie - jak pisała Roszpunka, podwieszane dno nie przemawia do mnie, a pozycja na dole jeszcze mniej - dziękuję za takie schylanie się...
Po trzecie - większość moich znajomych musiała dokupić dodatkowy materacyk, bo ten na wyposażeniu jakiś cienki... sama nie chciałabym na takim spać :>
(Przy okazji większość moich znajomych w końcu dokupiła i tak drewniane łóżeczko...)
Po czwarte - łóżeczka/kojce mają "udzwig" 14 kg zdaje się. I w ogóle jakieś mało solidne mi się wydają. Wszystko to prywatne opinie starej baby ;) która woli jednak sprawdzoną klasykę.

A ochraniacz do łóżeczka to wystarczająca osłona przed uderzeniem się lub włożeniem rączki/nóżki. A przy tym jaka zabawa - może mieć szeleszczące/kolorowe/błyszczące itd bajery ;) Można też uszyć sobie - np z kieszonkami na zabawki - dla starszego dziecka. Ukrywanie i szukanie to świetna zabawa :)

P.S. Podobają mi się na allegro rzeczy od www_2o2_pl , galiano i timur00 - może którejś z Was też coś u nich wpadnie w oko :)

Monika ja zamawiałam u tego Pana
Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro
kupiłam flanelowe pieluszki, tetrowe (radzę kupić te 80x80 z grubszej tetry - ale to kwestia gustu), rożki, podkłady poporodowe, wkładki laktacyjne. Wszystko ok. On ma też butelki Tommee chyba najtaniej na allegro. Ja butelek jeszcze nie kupowałam - zostawiam to na czerwiec ale też Tommee chcę kupić. Jeżeli chodzi o smoczki to 0+ są dla najmłodszych - są o tzw. wolnym przepływie a im wyższa cyferka tym szybciej ze smoka leci. Myślę że butelki to 150ml -na początku maluch i tak dużo mniej. Ile zjada to nie wiem bo Emili nie dawałąm mleka z butelki.
Miłych zakupów.

Mamo Emilki, ten pan to moj staly dostawca dzieciecego asortymentu. Ma wg mnie dobry towar i no spora zaleta to koszt przesylki: kurierem 13 zt niezaleznie od ilosci.
Ja juz dla dziecka jestem zaopatrzona we wszystko, ale jak wieci taki byl moj plan , do maja wszystko kupic ze wzg. finansowych . Teraz tylko to poprac i poprasowac , ale to nie wczesniej niz za dwa tyg., bo mam teraz urwanie glowy. Zreszta to przyjemna praca, uwielbiam prasowac i zawsze moja mama sie smieje ,ze prasuje jak magiel. Ilekroc do niej jade to kilka wsadow prania czeka na moje prasowanie:-D:-D:-DWlaczam sobie tv i moge 7 godzin:tak:

MamoEmilki to ten sam sprzedawca co podała Nalia, więc chyba jest sprawdzony :)
A tam są smoczki właśnie te 0+ z trzema cenami 6.90zł, 11 coś i 17 coś, czym one się różnią??
Ten najtańszy jest lateksowy, a te 2 następne silikonowe i jakie są lepsze??
Smoczek uspokajający Tommee Tippee 0-6m 2szt. n-b (355473956) - Aukcje internetowe Allegro

Smoczek uspokajający Tommee Tippee 0-6m 2szt. n/z (359526469) - Aukcje internetowe Allegro

Uspokajający smoczek Tommee Tippee 0+m 2szt nieb (355476845) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
Ona_mika smoczki silikonowe są chyba trwalsze po prostu i się tak nie sklejają...
Nie wiem czemu, ale jakoś nie mam przekonania do tych wirtualnych zakupów, nie ma to, jak wziąć w sklepie do ręki i obejrzeć, ale to pewnie wina wieku :-D

Do góry