reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy

reklama
dziś zrobiłam przegląd rzeczy po Moniśce, więc nie są to tak całkiem zakupy, ale mam nadzieję, że przymkniecie na to oko, bo i ja chcę się czymś pochwalić, co już mam:-p

body, skarpetki i sweterek
Zdjcia-0074.jpg

pajacyk, śpioszki i czapeczka
Zdjcia-0075.jpg

kolekcja śliniaczków :-D
Zdjcia-0076.jpg

wiecie co, człowiek w tym okresie chyba głupieje :-D

Chociaż mam juz córcię i jako-takie doświadczenie w akcesoriach dla maluszków to proszę inne mamy aby wypowiedział się co sądzą o :
1.Laktatorach elektrycznych (domyślam się że będzie mi niezbędny pzy dwóch maluszkach)
2. Sterylizatorach elektrycznych (czy są przydatne i niezbędne)

O inne rzeczy też jeszcze pewnie będę pytała.
Dzięki za odp

Joasia i Rapunzel ciuszki sa piekne:-D:-)
MamaEmilki ja jeszcze nie doswiadczona mama, ale mysle, ze ten laktator to Ci sie na pewno przyda, z tego co pamietam to przy Emilce mialas duzo pokarmu i pewnie teraz bedziesz go miec jeszcze wiecej .

Kasiu no właśnie na początku mleka nie miałam. W szpitalu karmili mi ją butelką i potem ona nie chciała ssać. Wróciłam do domku z maleńką to walczyłam o każdą kropelką mleka. Uparłam się że będę karmić piersią - bo wierzę że każda kobieta może to robić (no prawie każda) i się udało. Nigdy nie miałam zastoju mlecznego czy coś takiego - mała wszystko zjadła:-). Piłam litrami ziółka mlekopędne, mineralną też litrami no i migdały wcinałam - one pomogły chyba najbardziej. Teraz mam nadzieję chłopców jak najwięcej chłopców karmić cycusiem ale przy dwójce to może być trudno.

Joasia, Rapunzel- ciuszki świetne, Asioczek- fajna gondola:):)
Co do laktatora myslę, że może się przydać. Ja przy starszym synu miałam strasznie dużo pokarmu, aż skończyło się zapaleniem piersi z wysoką temperaturą, straszne to było:(
001.JPGmata za 39 zł, z komisu, nowe identyczne widziałyśmy z mamą w sklepie w Pyrach za 89 zł.

002.JPGpajacyk, któremu nie mogłam się oprzeć- 18zł

003.JPGkocyk 7 zł

004.JPGręcznik z kapturkiem 15 zł

005.JPGcienki kocyk bawełniany- 9, 50 zł

006.JPGbody na 62 cm, po 6 zł za szt.

007.JPG- bluzeczka na 6 m-cy- 6 zł, komplecik na 86 cm- 10 zł

008.JPG- bluzeczka 86 cm 6 zł i komplecik 74 cm 12 zł

009.JPG-

reklama
Do góry