reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy

Widzę że zakupy idą pełną parą :)

Bastra zakupy zrobiłaś super już prawie wszystko masz.
Pościel bardzo ładna
Foteliki super
Wózek to hoho niezły pojazd bliźniaki będą miały dużo miejsca i wygodnie.

Ganiolek też obkupiona widzę jesteś a jeśli chodzi o allegro to ja też tam prawie cały czas siedzę i oglądam aż mam dość :)

Samhain Ona_mika ja na razie podgrzewacza nie kupuję jak będzie potrzebny to się poleci i kupi bo tez słyszałam że się tego nie używa a trochę kosztuje. Można właśnie jak piszecie podgrzać w rondelku z wodą lub jak zaproponowała Asioczek w mikrofali. Tak samo można je wysterylizować.
W laktator jednak się zaopatrzę upatrzyłam sobie taki niedrogi i podobno dobry z firmy Madela http://www.babystyle.pl/?zobacz=5473
Wkładki laktacyje kupiłam Bella 30szt miały wszystko co chiałam i były tanie 8 zł. Zobaczymy jak się sprawdzą bo nie miałam okazji użyć. Szczerze mówiąc widziałam pierwszy raz na oczy wkładki laktacjne i myślałam że są wielkości płatka kosmetycznego hehe więc jak wyjęłam z opakowania to się zdziwiłam. Jednak po przyłożeniu od piersi już się nie wydają takie duże tylko w sam raz. Wyobraźnia nie zna granic :D
Sądzę że na takie jednorazowe wkładki nie ma co kasy wydawać przecież i tak lądują w koszu.

reklama
Sądzę że na takie jednorazowe wkładki nie ma co kasy wydawać przecież i tak lądują w koszu.

Tak samo myślę, dlatego szukam takich które mają wszystko czego chcę, a nie cenę proporcjonalną do np marki ;) W końcu jeść ich nie będę, wystawiać do podziwiania tez nie.
Asioczek dzięki za radę, sprawdzę te co polecasz :)
Misia, Asioczek a te belli mają kształt miseczki (zagłębione) i z głębszym "wcięciem" na sam sutek?
Misia, ten laktator wydaje mi się jakiś drogi, jak na ręczny. Chyba niewiele drożej widziałam elektryczne.

Samhain bella są w kształcie miseczki jeśli chodzi o zagłębinie na sutek to nie wiem niegdy nie widziałam może mają hmm. Ja przystawiłam do piersi to wydają się ok.

Ten laktator kosztuje około 80 zł a elektryczne np z tej samej firmy to nawet 500zł.
Na tej stronie co podałam 76 zł
Jak patrze na inne laktatory ręczne to kosztują powyżej 100zł
to jest laktator ręczny MEDELA LACTASET - tak brzmi pełna nazwa

To jest też ciekawy laktator elektryczny za 142 zł (niedrogo :O) tylko ciekawe jak działa Sklep eDZIECKO.com.pl :: LAKTATOR ELEKTRYCZNY BABY ONO

Misia, BabyOno na allegro za 120 :) Pooglądaj tam, inne tez, może coś Cię skusi. Chociaż ja laktatora użyłam tylko kilka razy (ręcznego i elektrycznego też) to za podobną cenę wybrałabym na pewno elektryczny.

Ja kupiłam wkładki baby-ono. Wyglądają na dobre. Przy Emilce wkładek nie potrzebowałam bo była mały żarłok i zjadała wszystko co zdążyłam wyprodukowac. Nie dziwne że jak miał rok to ważyłą 14,2kg - pulpet była...:-D

Asioczek no tak, ale mi chodziło o mleko matki, odciągnięte, wiesz jakby mnie nie było i ktoś podawał. Z wodą myślę ze nic sie nie dzieje, przecież to tylko cząstki dragają

Ona_mika u mnie spokojnie woda w garnuszku sie sprawdzała do mleka odciągniętego. Może podgrzewacz to fajna sprawa, ale jakoś nie wydawał mi się potrzebny.

A nasz wózek jest już kompletny. Dzisiaj wzbogaciliśmy się o gondolę, kolor zewnątrz i wewnątrz mnie satysfakcjonował, nie wspomnę o cenie 1/3 sklepowej a że sprzedający mieszka 2 ulice od nas to najpierw ją na żywo obejrzałam.

dsc04838vw3.jpg

dsc04837ev0.jpg

reklama
Do góry