reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy

Masz rację Aniu jestem takiego samego zdania. jego rodzice są z tamtego wieku więc i on jest w takim duchu wychowany.
Później wyjdzie tak że siostra będzie w szpitalu leżeć a mama po sklepach biegać i szukać wyprawki

reklama
Ubranka cudne :-) Ja też wole co miesiąc coś kupić. Zrobiłam sobie liste czego potrzebuje i jakbym miała to kupować w ostatniej chwili to nie wiem co by to było.

Ja uważam że co ma być to będzie. czy kaftanik kupiony teraz czy po porodzie to losu to nie zmieni.
Asioczek a ja dziś odkopałam Twoja listę i wypisałam sobie co mi brakuje dla maluszków z akcesoriów.

tez musze ta liste odszukac!! Dzis zdalam sobie sprawe ze o wielu rzeczach nie wiem..... dobrze ze tu tyle mozna sie dowiedziec!!:-)
pozniej wkleje zdjecia moich dzisiejszych zakupow....
a ta przesylka z allegro - doslownie ciuszki identyczne jak na obrazku - stan idealny a niektore z metkami!!!!

Ona_mika, ja wychodze z zalozenia ze na przesady to musi byc czlowieka stac, bo to przeciez kredyt by czlowiek musial wziasc zeby to kupic na raz.
MamoEmilki, ja mam liste na lodowce i tylko odkreslamy co juz zdobyte i kupione. Uwazam ze to o tyle fajna rzecz ze jak jacys znajomi sie pytaja co nam kupic z okazji porodu to im liste pokazujemy:-)

Przynajmniej nie dostaniemy 3 wanienek...

To karuzela którą kupiłam w cichlandzie za 6 zł, jestt nowa firmy ikea, moze cudo to nie jest ale jest bardzo fajna i mięciutka no i za taką kasę!!

karuzela1gv4.jpg

A oto moje perełki z ciuchlandu:
1) butki
butkiik7.jpg

2) kocyk polarowy nowy z wytłaczanymi króliczkami koszt 1zł
kocykci1.jpg

3) bluza polarowa nowa
bluzarq8.jpg

Ona_Mika i Ania ciuszki piękne!! kombinezoniki śliczne a śpioszki sa cudnowne po prostu aż chce sie tutaj zaglądać i oglądac :)

Mam też całą kolekcje łapek-niedrapek z ciuchów, jedne są obok butków a resztą mam schowane w piwnicy więc zdjęcie wkleję innym razem.

reklama
Amandia karuzelka jest superowa baaardzo mi się podoba, a ta bluzeczka z małpką cudo.
Co do wcześniejszego kupowania to też nie wierzę w przesący. W pierwszej ciaży jakoś nie spieszyłam się z zakupami mieliśmy z mężem hurtowo kupić wszystko za jednym razem i nie zdażyłam bo Macio przyszedł na świat za wcześnie (34 tyg) a my mieliśmy baardzo duże braki w wyprawce. Tym razem nauczona doświadczeniem myślę o wszystkim wcześniej.

Do góry