reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy

Lewatywa - Enema. Kosztuje ok. 6 zł.
No ja pudrów nigdy nie używałam i nie mam zamiaru. Tym bardziej dla czyjegoś kaprysu ;)

Kup Tantum Rosa, chociaż 5 saszetek (koło kilkunasty zł wyniesie). I sudocrem dla malucha. Asioczek wstawiła listę, Saly na 1 stronie podała na których str. są ściągawki ;)

reklama
Samhain dziękuję, właśnie z tej listy korzystam. Czyli pudru nie tylko kremik jakiś, ale jaki sudocrem czy jakiś zwykły na odparzenia np z Ziajki??

Ja używałam zawsze tylko sudocremu i wystarczało, jest genialny na wszelkie zmiany skórne.
Jak Ci mama ma zrzędzić to kup ten puder ;) Albo jej wyjaśnij, że mąka ziemniaczana tak samo działa, gdybyś już naprawdę musiała używać...

Samhain dobre :) Przekonam już że tego się nie używa i już, położne to uczyły sudocrem i puder, ale jak mówisz wystarczy tylko sam sudocrem

Monika ja ze względu na bardzo korzystne ceny (nawet 30% taniej niż w tradycyjnej aptece - zresztą mozna zapytać w jakiejś aptece ile kosztuje i sprawdzić potem na ich stronie) polecam Ci aptekę "dbam o zdrowie". Sprawdziłam na ich stronie i w Bielsku są 3. Zamawiasz przez internet a odbierasz na drugi lub 3-ci dzień od zamówienia we wskazanej przez Ciebie aptece. Ja zrobiłam tam dla chłopców wszystkie apteczne zakupy.
Apteka internetowa - www.doz.pl
Jezlei chodzi Ci o konkretną listę to ja osobiście kupiłam:
-Oilatum - emulsja do kąpieli leczniczej
-sudocrem
-bepanthen maść
- maść cholesterolowa
- olika bambino
- tormentiol
- gaziki do pępuszków
- podkłady poporodowe Bella
-ziółka mlekopędne.
No i to chyba tyle. Miłych zakupów.

A jak będziesz wierna aptekom "Dbam o zdrowie" to na kartę stałego klienta nazbierasz sobie punktów, które się wymienia na nagrody ;) Ja ostatnio przy wymianie karty i bez zakupów i bez tracenia p-tów dostałam w prezencie świetne dmuchane piłki dla dzieci :) Więc tez polecam.

dziewczyny przyznam, ze zastanawiam się nad tą lewatywą...
właściwie czemu kupujecie własną? Pytam, bo jak pierwszy raz rodziłam to miałam jedyny raz w życiu lewatywę w szpitalu i było Ok jak na lewatywę rzecz jasna :-p
Czy ta enema jest lepsza? Monika jak miała zatwardzenie nawykowe ( na marginesie jestem prawie ekspertką od zatwardzenia u dziecka :tak:) i wylądowała na to w szpitalu, to miała tam właśnie wlewki z enemy, więc wydaje mi się, że to w szpitalach stosują.

Ona_Mika ja w aptece kupiłam:

- Tantum Rosa
- Bepanthen
- Sudocrem
- podkłady ginekologiczne Bella
- podkałady na łóżko 60x90
- majtki jednorazowe - siateczkowe
- gaziki LEKO
- jałowe gaziki 5x5
- maść pośladkowa przeciw odparzeniom ziajka
- krem ziajka do pielęgnacji ciała
- oliwka ziajka
- płyn do kąpieli ziajka
- sól fizjologiczna jałowa w ampułkach
- frida do udrażniania noska
- paracetamol w czopkach dla niemowlaków
- woda utleniona spirytus salicylowy

Mam nadzieje że nasze listy pomogą ci wybrać potrzebne tobie produkty bo jak widać co mama to troszkę inne potrzeby i zkupy :)

Ostatnia edycja:
I ja się w trącę do tego wątku

RAPUNZEL mnie własnie w szpitalu Enemę zrobili chociaz miałam swoją także wydaje mi się że tez jej uzywają ja swoją pózniej zostawiłam :-)

Co do Waszych list hmm wygląda że ja nie kupiłam za wiele bo:
podkłady na łózko
podpaski Bella
gaziki sterylne
lewatywę

Może dlatego że maśc na sutki mam jeszcze z zeszłego roku ja kupiłam PURELAN100 rewelka co do płynów do kąpieli wody do noska czopków itp na razie odpuszczam sól fizjologiczną chyba tez przy FILIpie nie miałam tego i dzieciątku nic nie było do przemywania buzki i oczek stosowałam wode przegotowaną , nosek czysciłam nawilżoną wodą watką nauczyła mnie położna, czopków nie potrzebowałam .
Ale oczywiście kazda z nas ma inny punkt widzenia i inne potrzeby .:-)

reklama
dziewczyny przyznam, ze zastanawiam się nad tą lewatywą...
właściwie czemu kupujecie własną?
Bo nie wyobrażam sobie żeby mi ktoś obcy tyłek spenetrował, choćby gumową rurką :-p To upokarzające i poniżające (subiektywna ocena). Wolę intymnie, w domu...

A swojej listy zakupów aptecznych nie wklejałam, wspomniałam tylko o kremie, bo cała lista za długa -no i Asioczek zrobiła świetną :)

Ostatnia edycja:
Do góry