reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy.... Wszystko dla naszych Dzieciaczków

ptaszyna - mozesz odpuscic sobie ochraniacz jesli tylko po to kupowalabys juz teraz posciel. Niektore mamy wrecz twierdza, ze jest on niebezpieczny w poczatkowym okresie zycia niemowlaczka a na pewno nie jest on niezbedny.

reklama
ptaszyna ja tak właśnie robię - mam kupione śpiworki i prześcieradło do tego - frotte, a ochraniacza nie kupiłam i raczej nie będę...
na początku nie jest raczej potrzebny - skoro jego główna funkcja to ochrona przed uderzaniem się w szczebelki, a dziecko na początku samo się nie będzie przemieszczać...
ja nie będę miała żadnych takich wynalazków [ochraniacz, baldachim] bo nie chcę mieć zbyt wielu "zbieraczy kurzu" - oboje jesteśmy alergikami i boję się że synek może coś odziedziczyć

ptaszyna - mozesz odpuscic sobie ochraniacz jesli tylko po to kupowalabys juz teraz posciel. Niektore mamy wrecz twierdza, ze jest on niebezpieczny w poczatkowym okresie zycia niemowlaczka a na pewno nie jest on niezbedny.

no masz racje, w niemczech np sa zabronione takie ochraniacze , i posciel do pierwszego roku zycia, podobno zeby uchornic dziecko przed nagła smiercią łóżeczkowa, ja na razie kupuje tylko rozek na noc, zeby dziecko spało w nocy, a kocyk na sen dniowy ze tak powiem :]

Granatowo- kwiecisty Roan Marita
A wygląda tak:
IMG_0541.jpg

No.... i nie na tym wątku pochwaliłam się wozem.... Ależ ja dzis zakręcona jestem...

Ostatnia edycja:
...pokoik juz czeka, szuflady zapelnione a mama czuje sie swietnie!
...I co ja bede teraz robila jak u nas juz upaly...

Załączniki

• BEBE 051 (Small).jpg
    BEBE 051 (Small).jpg
    19,8 KB · Wyświetleń: 107
Ja kupię tylko jeden komplet pościeli 3 częściowy z ochraniaczen ale tylko dlatego że będziemy tego typu zakupy robić w hurtowni która jest dość daleko i nie chce mi się tam znowu jechać ale i tak przez najbliższe pół roku nie będę jej używała (szczególnie ochraniacza - wezmę go na wszelki wypadek mimo że nie jestem do nich przekonana, jakby się okazało że córcia za bardzo obija się o szczebelki jak już będzie bardziej moblina) . Na początku będzie spała w kołysce więc i tak tam żadnej normalnej pościeli nie wsadzę - tylko jakiś śpiworek albo ewentualnie kocyk.

Przy okazji - czy któraś z Was widziała na żywo takie śpiworki Feretti?
Rożek-śpiworek T-BABYHOOD firmy FERETTI

Alicante ślicznie! :-)
U mnie jedyne czym mogłabym się pochwalić w dziecinnym pokoju to bałagan :baffled: małż w weekend wziął się za robienie w nim porządku więc efekt jest tajki jakby przez pokoik przeszło tornado...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
...to klops!Moj dzielnie przystapil do skrecenia komody, lozeczka, malowalismy wspolnie, uszylam firanke, obrazki haftowane wlasnie sie oprawiaja. Wszystko wyprane i wyprasowane i na swoim miejscu. Zostalo odebrac karuzele ale pospiechu nie ma bo podobno nie wskazane jest wieszac ja przed drugim miesiacem, tak zaleca Zawitkowski a wlasnie studiuje jego ksiazke. Nie wiem co ze soba zrobie...ile mozna czytac? Mamy juz bardzo wysokie temperatury wiec siedzenie w ogrodzie i w domu na zmiane mnie czeka...Nie chcialam zostawiac niczego na ostatnia chwile wiec mam to co chcialam!

Ostatnia edycja:
Do góry