reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy.... Wszystko dla naszych Dzieciaczków

Juluszka zadnych ubranek nie musisz brac? to mnie zdziwilo bardzo.
Mam wrazenie, ze i 3 koszule to bedzie za malo... jedna do porodu, potem te 3 dni...krwawienia...
a moze przesadzam.?
Jesli tak to mnie uswiadomcie prosze !!! :)

Chyba czas najwyzszy udac sie albo zadzwonic do szpitala i dowiedzieciec sie czego wymagaja.
Pamietam.. jak rok temu kolezanka rodzila, lezala na sali z 5 innymi mamusiami + 5 noworodkow + do kazdej ktos odwiedzajacy co chwila. Nie wyobrazam sobie takiej sytuacji. Zwlaszcza, ze jestem mloda mama... i boje sie takiej sytuacji, ze wszystkie inne mamy beda wiedzialy co i jak... a ja taka mloda i glupiutka. Z reszta dochodzi kwestia karmienia przy wszystkich i krwawienia.
Popoytam o ta jedynke.... chyba, ze beda mieli dwojki, ale na nie pewnie rezerwaxji nie bedzie ;]

reklama
Dziewczyny mam kilka pytan odnosnie wyprawki szpitalnej

Ile koszul zabieracie do szpitala?
Ile i jakie ubranka dla maluszka bierzecie?
Co lepsze: kocyk czy rozek? a moze to i to?
Co z kosmetykami do pielegnacji maluszka?
Orientujecie sie moze ile kosztuje mniej wiecej 'jedynka' w szpitalu?

Jak cos sobie przypomne jeszcze to zapytam :) z gory dziekuje za odp :-)

dziuuula tak jak pisały dziewczyny, wszystko zależy od szpitala tak więc albo zadzwoń albo przejdź się na oddział... Lista potrzebnych rzeczy zazwyczaj jest wypisana przy dyżurce.

odp. na Twoje pytania:
- 3 koszule
- dla dziecka ubranek nie biorę, ew tylko skarpetki i łapki niedrapki.
Dopiero na wyjście.
- rożek
- kosmetyki do używania w domu a nie w szpitalu. Chusteczki nawilżające i tak będę mieć na swoim wyposażeniu.
- u nas "jedynka" jest bez opłat.

...Wracam do watku poscielowego. Dotarla do mnie kupiona w Polsce posciel i jesli jeszcze ktoras z Was zastanawia sie nad wyborem na teraz lub pozniej polecema bardzo Feretti, na watku juz byla mowa o tej marce, wypralam i jest rewelacyjna, swietny material, piekny ochraniacz, miekki, wszystko po praniu i prasowaniu wyglada super. Druga, ktora zakupilam na allegro to My sweet baby- i z ta nie jest juz och i ach-jest ladna ale jakosc w porownaniu do Feretti duzo gorsza, roznica w cenie 80 zl wiec chyba potwierdza sie regula...
Wlasnie dzis skonczylam kompletowac wyprawke i wszystko co mi tu potrzebne, dotarl jako ostatni materacyk lateksowy, pokoik gotowy i teraz mozemy odpoczywac i czekac...A lato mamy juz w pelni, temperatury ponad 30 stopni w dzien wiec siedzenie w domu nas czeka...

witam
Ja jeszcze nic nie kupowałam bo muszę kupić tylko materac do łóżeczka kosmetyki i ciuszki na przywiezienie dzidziusia ze szpitala a tak juz wszystko jest

a ja dziś kupiłam... żelazko haha
no i mogę zaczynać z prasowaniem :-) już prawie wszystko mam wyprane, teraz się suszy a jutro będę testować żelazko :-)

:-):-):-) Ja też muszę kupić żelazko :-):-):-) Moje obecne - zabytkowe - niezbyt się nadaje do prasowania takich maniunich ubranek ;-)

a ja dziś kupiłam... żelazko haha
no i mogę zaczynać z prasowaniem :-) już prawie wszystko mam wyprane, teraz się suszy a jutro będę testować żelazko :-)

:-):-):-) Ja też muszę kupić żelazko :-):-):-) Moje obecne - zabytkowe - niezbyt się nadaje do prasowania takich maniunich ubranek ;-)

mi chodzi po głowie ten sam pomysł :-D:-D:-D
Może wraz z nowym żelazkiem pojawi się większa ochota do prasowania?;-):-):-):-)

reklama
Do góry