reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy.... Wszystko dla naszych Dzieciaczków

Dziewczyny czy ubranka dla dziecka można najpierw uprać w zwykłym proszku czy Vaniszu a dopiero potem (po wysuszeniu) wyprac i wypłukac w specjalnym specyfiku dla Dzieci? Ja mam sporo ubranek które leżały rok w worku i sa po innych dzieciach.... więc wolałabym je porzadnie przeprać.. ale nie wiem czy można... AAAAaaaa pomóżcie.

reklama
Ja własnie tak zrobiłam - ubranka które lezały przez rok i dłuzej w worku w piwnicy wyprałam najpierw w Vizirze z podwójnym płukaniem, wysuszyłam ,, wywietrzyłam i dopiero potem prałałam w Jelpie (2w1) tez z podwójnym płukaniem w temperaturze wg metek- czesc 40, czesc 60 stopni.
Po pirewsze po to zeby dobrze zeprać plamki i inne bakcyle - niestety te delikatne proszki nie dopieraja dokładnie ubranek a po Vizirze widziałam czy sa czyste czy trzeba cos odplamić itp.

PTASZYNA - ja mam sporo ubranek z uzywek, wiec najpeirw pralam normalnie w vizirze, zeby dobrze wyprac i pozbyc sie zapachu , a dopeiro potem w jelpie. A co do ochraniaczy to nie zaleca sie ich na poczatku, dopiero pozniej jak dziecko jest troszke wieksze i z latwoscia samo sie przekreca. Posciel tez na poczatku jest tylko dodatkiem wyziualnym :-) Wiec spokojnie na poczatku mozesz spokojnie nie miec. ALICANTE - sliczny pokoik... u mnie niestety remont c.d. Ale szafa z ciuszkami dla malej juz stoi ponad miesiac. Nie moglam sie doczekac jak ktos mi ja skreci i sama skrecilam szafe eheh

tez myslałam o podwójnym praniu ciuszków, szczególnie tych,które sa po kimś i mają plamki... czyli nie jestem jakś nienormalna,jelsi mam takie pomysły :)

tez myslałam o podwójnym praniu ciuszków, szczególnie tych,które sa po kimś i mają plamki... czyli nie jestem jakś nienormalna,jelsi mam takie pomysły :)

Na pewno jestes w 100% normalna :-) Ja uwazam,ze pranie ciuszkow 2 razy jak maja jakies plamki, czy sa uzywane jest normalne . Jesli nie, to przynajmniej juz dwie jestesmy nienormalne - w duecie razniej :-)

Ja też piorę dwa razy. Pierwsze pranie w vizirze a drugie w jakimś płynie dzieciowym zrobię. Więc jestem kolejną nienormalną:confused:

zakładamy klub "Nienormalnych matek podwójnie piorących":-D:-D:-D:-D

też pierwszy raz piorę w swoim proszku i podwójnie płuczę, a [potem wypiorę w dzieciowym

reklama
Do góry