reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy.... Wszystko dla naszych Dzieciaczków

Zaciekawiło mnie ostatnio taki temat jak termometr do mierzenia temperatury dla niemowlaka :confused:
Wiadomo my i starsze dzieci moga uzywac takiego standardowego ale niemowlakowi ciezko nim zmierzyc, a ja juz spotkalam sie z takim do ucha,w smoczku,na podczerwien do czola i jakies paski na czolo :eek: bo chyba wazne jest zeby takie mierzenie trwalo w miare szybko i bez budzenia dziecka.

reklama
Nie wiem jak teraz taki sprzęt poszedł do przodu ale kiedyś to się korzystało - przynajmniej u mnie - z termometrów na czółko. Muszę pogadać z koleżanką, rodziła rok temu to jest na bieżąco....

Teraz są termometry na podczerwień. Mierzymy temperaturę nie dotykając dziecka :-)

A ja jakoś od początku korzystam z normalnego z powodzeniem :tak:

Dziewczyny - może to nie jest rzecz tylko z okazji narodzin dziecka, ale chcę kupić pralkę i suszarkę i mam dylemat czy taka pralko - suszarka jest dobra, czy jednak trzeba dopłacić i kupić osobno suszarkę? Może któraś z was praktykuje automatyczne suszenie i pomoże mi w kłopocie?

Zaczęłyśmy już ten temat w wątku wózkowym :-)

Dziewczyny, kiedy planujecie zakupy? Co już macie co wam się podoba i co jest tak naprawdę niezbędne dla naszego malucha?:confused:

A może znacie jakieś fajne sklepy w waszej okolicy albo w necie ?

No to startujemy ... :tak:

...dziewczyny, a może stwórzmy listę rzeczy, które należy zabrać do szpitala, wprawdzie mamy jeszcze kawał czasu, ale jak zaczniemy teraz to na pewno o niczym nie zapomnimy :)

Dodałabym coś książkowego - może macie na swoich półkach ciekawe pozycje dla przyszłej mamy i taty??, aby móc przeszkalac się na sucho...:-D

Na półce mam same przedpotopowe pozycje, wiec raczej nie będę ich polecać mimo iż są całkiem mądre.

A co do torby do szpitala to rożnie bywa, niektóre szpitale ubierają dzieci we własne ciuchy i zapewniają większość rzeczy. Ja miałam wszystko swoje :)

Dla dziecka:
- pieluchy jednorazowe
- 2 tetry
- 2 komplety ubranek w 2 rozmiarach
- oliwka ( ja miałam w żelu)
- ręczniczek
- kocyk albo rożek

Dla mamy:
- kosmetyki ( szampon, mydło...)
- 2 ręczniki
- ręczniki papierowe
- podkłady bella + dobre majtki
- 2 koszule
- wkładki laktacyjne
- coś do picia

I to chyba takie wystarczające minimum jeśli szpital nic nie zapewnia lub nie chcemy z tego korzystać.

Ja jeszcze polecam tantum rosa do podmywania, działa :tak:

reklama
Do góry