matylda1405
Lipcowe mamy'09
Beata ja mam podobny problem, tzn. tez bede musiala poradzic sobie sama a nawet wiecej, bo nie mam na miejscu NIKOGO (czyt: mamy, babci, kumpeli), ktora pomoglaby w razie czego (ze wzgledu na zmiane miejsca zamieszkania). Tez miewam chwile kiedy boje sie, ze sobie nie poradze... Moj m nie nalezy do osob bardzo pomocnych - moze z dokladnymi instrukcjami.... Dlatego zeby przegonic czarne mysli robie wszystko zeby PORADZIC SOBIE SAMA!!!
Po pierwsze - stworzylam na podstawie informacji z netu liste rzeczy, ktore musze kupic dla malucha - przyznam Ci sie, ze wiekszosc z nich to dla mnie czarna magia i nawet nie wiedzialam, ze dziecko musi to miec...
Po drugie - zapisuje sie do szkoly rodzenia - ucza tam mnostwa potrzebnych rzeczy zwiazanych z opieka nad niemowlakiem.
Po trzecie - czytam, czytam, czytam....
Po czwarte - podpytuje na forum
Dasz sobie rade - kobieta ktora daje sobie rade z samochodem ze wszystkim sobie poradzi!!!
Po pierwsze - stworzylam na podstawie informacji z netu liste rzeczy, ktore musze kupic dla malucha - przyznam Ci sie, ze wiekszosc z nich to dla mnie czarna magia i nawet nie wiedzialam, ze dziecko musi to miec...
Po drugie - zapisuje sie do szkoly rodzenia - ucza tam mnostwa potrzebnych rzeczy zwiazanych z opieka nad niemowlakiem.
Po trzecie - czytam, czytam, czytam....
Po czwarte - podpytuje na forum
Dasz sobie rade - kobieta ktora daje sobie rade z samochodem ze wszystkim sobie poradzi!!!