reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy.... Wszystko dla naszych Dzieciaczków

reklama
ADUDZ Lena w ciagu dnia ma otwrte lozeczko, czyli caly szerszy bok jest otwarty isobie tam wchodzi, siedzi.. bawi sie itd... Nie wiem jak wyglada wyjscie na mniejszy bok, na szerszy jest wygodnie- moge potwierdzic :-) Mysle, ze to tez moze byc przydatne ( za jakis czas oczywiscie) do przyzwyczajania dziecka do duzego lozeczka.

A my mamy łóżeczko turystyczne jako stacjonarne i bardzo sobie chwalę, bo mała na początku spała w drewnianym i zdażało jej się obić o szczebelki, a tutaj nie ma problemu. Kupiliśmy wersję z płozami, więc było bujane na początku- super patent bo jak mała się przebudzała w nocy i zaczynała się wiercić to łóżeczko zaczynało się kołysać i zasypiała:-) Tak jak pisała Stopi orginalny materacyk to bardziej wkładka usztywniająca i jeśli dziecko ma często spać koniecznie trzeba kupić normalny materacyk. A i jeszcze kupiłam troszkę inny rozmiar- łóżeczko jest trochę szersze i krótsze niż standart, więc mała ma możliwość trochę się powiercić. A co do rzeczy istotnych przy kupnie to fajną sprawą są szczebelki wygięte na zewnątrz w postaci pałąków. Podobno dzięki temu łóżeczko jest stabilniejsze, tak mówiła ekspedientka.
My mamy takie KOJEC ŁÓŻECZKO TURYST.PŁOZY WIBRACJE WARSZAWA (1355813396) - Aukcje internetowe Allegro
i dla malucha teraz będzie służyć to, a dla Tosi kupimy takie samo tylko bez tych wszystkich bajerów, bo ona już z tego nie korzysta.

Mam pytanie. Muszę kupić dla Tomka nową kołdrę i poduszkę. Tylko jaką? Powiedzcie mi czy szukać z wsadem naturalnym czy poliestrowym. W Jysku jest duży wybór różnych kołder. Ja szukam już takiej większej one są chyba 135x200cm. Lepsza będzie gorszej jakości z wsadem naturalnym czy w tej samej cenie z włóknami poliestrowymi?

Kołdra 900g Kron. COMFORT 135x200 w JYSK.
czy
Kołdra 1450g MICRO LUX 135x200 w JYSK.

EWUS ja nie wiem,ale jakbym miałą kase brałabym ta lepszą .

Może poczytaj na forum opinnie.

Ja mam takie zwykłe co po jakims czasie siadają,ogólnie to brałabym antyalergiczną.Ale te drozsze chyba wszystkie są .

Siora ma ta chyba z Micro i sobie chwali.

Sorki ,że nie moge pomóc.:sorry2:

Ostatnia edycja:
Ewa- ja bym wzięła tą puchową. Uważam, że o ile dziecko nie ma alergii- zawsze najlepsze jest to, co naturalne:tak:.
Poza tym pierze jest sprawdzone- przynajmniej u mnie- sama mam dwie puchowe kołdry i nie zamieniłabym ich na nic innego:no: Wyglądają po kilku latach jak nowe, są ciepłe i milutkie. Maja tylko jeden minus- do pralki ich nie :no::no:wsadzisz, a poliestrową kołderkę tak.

Ja bym sie na Twoim miejscu zastanowiła jeszcze nad wełniana pościelą:tak: Jest naturalna, zdrowa i można ja prać.

Pościel z wełny dla dzieci - idzieciaki.pl
To oczywiscie link przykladowy tylko:tak:

Aniu znalazłam kołdry z wsadem wełnianym
np. Kołdra 1300g ANETA 135x200 w JYSK.

Materiał ten sam, ale ten link co ty wkleiłaś to jakby takie "koce" a nie kołdry. Już sama nie wiem... chyba jednak zdecydujemy się na tą puchową co jest aktualnie w promocji i z 350 na 175zł przeceniona. Tomek juz w nocy nie sika. Nie pamiętam kiedy ostatni raz się posikał, więc zainwestujemy chyba w taką. do tego jest lekka, nie za gruba (my raczej ciepło mamy tam u góry i zimą i latem).

Zastanawiam się też ile ważą takie kołdry wełniane (te 'koce'). teściowie maja taką ale dużą (200x220cm) ale już starą i jest bardzo ciężka i niezbyt przyjemna. I już pod nią nie śpią.

--------------
No i juz nie mam co się zastanawiać. Mąż własnie dzwonił, że jest w Jysku, kupił kołdrę, wybrał poszewkę z kubusiem puchatkiem i pytał czy poduszke też mu kupić... no ale Tomek ostatnio jak miał katar spał na dużej poduszce i pomijając fakt, że cały czas z nij spadał, ześlizgiwał się to od 2 dni mówi, że nie chce dużej poduszki tylko tą małą (taką jak w zestawach pościeli do małych łóżeczek, więc nie ma co inwestować kolejnych pieniędzy, żeby poduszka służyła tylko jako pocisk w wojnie na poduszki :-D

Ostatnia edycja:
Ewa- poniewaz jestes prawdziwym specjalista w dziedzinie fotelików mam do ciebie ogromna prosbe: chcemy kupic fotelik dla Zosi z przedziału 9-18. Biore pod uwage trzy:

1. Bebe confort iseos safe
2. Jane Exo
3. Chicco key 1 isofix

Wszystki trzy maja system mocowania isofix.

Doradz z Twojego punktu widzenia który bedzie najlepszy.

Prosba tez do innych Babeczek- moze ktoras z Was ma jeden z tych fotelików? Napiszcie jak sie sprawuja= plissssss:sorry2:

Musze sie szybko zdecydowac, a jestem zielona w tym temacie.

Dmuchawcu ja mam Chicco key 1 x plus i jak dla nas jest ok wszystko jest dopracowane i fajnie można dziecko rozłożyc jak zaśnie a i pasy sa dobrze zrobone w sęsie ze sie nie plącza tak jak mielismyw Kacpera foteliku

reklama
Aniu mu juz od ponad roku korzystamy z tego samego fotelika co izabell, i też jestem z niego zadowolona, ja co prawda nie mam isofix więc w tym ci nie pomogę, a tu zdjęcie z połowy marca zeszłego roku, z dnia kiedy kupiliśmy małej ten fotelik ;-);-)

Załączniki

• aa.jpg
    aa.jpg
    27,3 KB · Wyświetleń: 98
Do góry