reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy.... Wszystko dla naszych Dzieciaczków

Dmuchawcu chyba pary musza sie w ten sposob dobierac bo inaczej to nieszczescie gotowe :-D Moja mama jest bardzo rozrzutna, moja tesciowa z kolei potrafi tak obracac pieniedzmi, ze tylko dzieki niej nie pomarli z glodu w ciezkich czasach, jest super oszczedna i potrafi wyczarowac cos z niczego. Za to na temat tescia sie nie wypowiadam, on to wolil kolegow i knajpy (jak ja tego nie znosze u facetow :wściekła/y:) Moj mezulek to skapiradelko, ale sie nie dziwie, bo wiem jak tam u niego w domu bywalo... Za to u mnie w domu ciagle byla gadka ze nie ma pieniedzy, nie ma pieniedzy (chociaz nigdy zle z nimi nie bylo ale jak pisalam wyzej moja mama potrafi duuuzo wydac) i ze tyle na mnie wydaja, to byl glowny powod dlaczego nie poszlam na studia, chociaz rodzice b. tego pragneli. Jakbym miala caly czas wysluchiwac czego oni dla mnie nie robia i czego sie nie wyrzekaja.... Z tego powodu opuscilam domek w wieku 18 lat, zarobilismy na wesele, auto i tym podobne wygody dnia codziennego, teraz sobie zyjemy na normalnym poziomie, a to ze mama mnie za kazdym razem obdarowuje roznymi drobiazgami (bo dla wnusia to i to a dla coreczki nastepne) rownowaze tym ze tez jej przywaze mnostwo drobiazgow. Bo gadka ze ma mi nic nie kupowac nie dziala. Nigdy nie zaznalam takiej biedy jak niektore z was (czego wam szczerze wspolczuje) , ale swego czasu tez charowalam po 12 godzin dziennie sciubiac kazdy grosz. Teraz jako 'utrzymanka' jak mi to wiele kobiet wypomina tez przemysle 5x zanim wydam :dry:

reklama
hehe u nas też z kasą krucho, M zarabia ok 1600-1800 a ja na pół etatu ledwo 650zł wyciągnełam więc lipa. A do tego mieszkanie i studia M to 1600 zł z tel i tv. Kredytów nie mamy na razie żadnych, ale kto wie co będzie. Jest ciężko, a mój kochany mąż jest nauczony że do pracy ma brać :
2 bułki
kiełbasa
banan
jabłko
kefir
batonik
picie

wiec jego dniowka zywieniowa to ok 10zł, jak idzie na wykłady to wydaje z 30zł w dzien. A ja sobie żałowałam na fryzjera przez pół roku zbierałam :-) teraz wolę odłożyć wolne grosze dla Julci. Żeby nie ja to M wydałby całą kasę już w połowie mca nie byłoby nic w portfelu. Także u nas kase trzymam ja , on nawet nie wie ile płacimy za co:baffled:

EWA - tak ona jezdzi ze mna z przodu. Ja nie mam poduchy powietrznej na miejscu pasazera;-) Przyczyna jest prosta - juz raz mailam akcje ,ze noge na hamulec na srodku sporej ulicy w Warszawie i na awaryjne szybko, bo mala zaczela mi sie ksztusic,dlawic i nie mogla zlapac powietrza podczas snu. Ona miala takie akcje czesto przez refluks, wiec musi ktos kolo niej zawsze siedziec. Teraz jak jechalismy do Niemiec to ja siedzialm z nia z tylu. Co do wystajacych nog to nie do konca sie z Toba zgodze. jak jest krotki pas w samochodzie, ale jak jeszcze da sie wpiac normalnie fotelik, nie od spodu to jest on az tak troche "wbity " w siedzenie i idzie ku gorze. I wtedy ja nogi wystaja z fotelika to dziecko musi je podkurczac, co na dluzsza droge jest dla niego bardzo niewygodne. I zaczyna sie wiercenie. Lena w takiej sytuacji probuje wyprostowac nogi i zaczynaja sie wygibasy i placz.

Czesc dziewczyny! Dzisiaj musze kupic (zamowic) krzeselko do karmienia. Mam straszny dylemat i zero doswiadczenia w tym wzgledzie... Pomozcie prosze!!!
Na allegro wyszperalam takie - co o nich myslicie? a moze polecacie jakies inne?
KRZESEŁKO BABY ACTIVE do KARMIENIA # Wys 13 zł (902864187) - Aukcje internetowe Allegro
Krzesełko do karmienia BABYONO baby ono 2009 r. ! (895150934) - Aukcje internetowe Allegro
Krzesełko do karmienia BABYLOVE. Max wyposażenie (893303414) - Aukcje internetowe Allegro

matyldo ja bym wybrała 1lub 2 zalezy tylko od kształtu.
W 3 ta welurowa tapicerka +żarcie mi sie nie widzi no i wizualnie ładniejsze sa.:tak::tak::tak::tak:
pozdrawiam:-)

Teraz dokoncze poprzedniego posta, jescze co do fotelikow.
Ja mam dwa foteliki dla malej uzywane. I nie uwazam,ze narazam dziecko na niebezpieczenstwo. Mam foteliki od zaufanych osob, wiem ze sa bezwypadkowe i malo uyzwane. Tak, wiec mysle,ze jak ma sie sprawdzone zrodlo np. od rodziny, kolezanki itp to smialo mozna miec uzywany. lepiej miec uzywany, ale dobrej firmy niz nowy , a nieznanej firmy. Tak samo mam z wozkiem - po jednym dziecku i teraz po 6msc jezdzenia w nim Leny wozke nadal wyglada jak nowy, mimo ze gondola i kola sa koloru bialego. Dobra jakos to i latwo sie czysci.
A co do testow to trzeba patrzec czy nie sa robione na zyczenie konkretnej firmy fotelikow, wtedy wynik moze byc bardzo dobry dla takiej firmy.

MATYLDA - z checia bym Ci pomogla , ale zielona jestem w temacie krzeselek :tak:

Czesc dziewczyny! Dzisiaj musze kupic (zamowic) krzeselko do karmienia. Mam straszny dylemat i zero doswiadczenia w tym wzgledzie... Pomozcie prosze!!!
Na allegro wyszperalam takie - co o nich myslicie? a moze polecacie jakies inne?
KRZESEŁKO BABY ACTIVE do KARMIENIA # Wys 13 zł (902864187) - Aukcje internetowe Allegro
Krzesełko do karmienia BABYONO baby ono 2009 r. ! (895150934) - Aukcje internetowe Allegro
Krzesełko do karmienia BABYLOVE. Max wyposażenie (893303414) - Aukcje internetowe Allegro

Mati te co wkleiłaś są OK, praktycznie każde z nich. Na Twoim miejscu kierowałabym się ceną ewentualnie kolorem tapicerki. Krzesełka różnią się niby firmą ale tak naprawdę są takie same. Ja mam po Julce identyczne jak to z 3 linka a nazywa się ProBaby, tylko tapicerkę ma ceratkową. Polecam, do karmienia super sprawa:tak:

reklama
Do góry