Dmuchawcu chyba pary musza sie w ten sposob dobierac bo inaczej to nieszczescie gotowe Moja mama jest bardzo rozrzutna, moja tesciowa z kolei potrafi tak obracac pieniedzmi, ze tylko dzieki niej nie pomarli z glodu w ciezkich czasach, jest super oszczedna i potrafi wyczarowac cos z niczego. Za to na temat tescia sie nie wypowiadam, on to wolil kolegow i knajpy (jak ja tego nie znosze u facetow ) Moj mezulek to skapiradelko, ale sie nie dziwie, bo wiem jak tam u niego w domu bywalo... Za to u mnie w domu ciagle byla gadka ze nie ma pieniedzy, nie ma pieniedzy (chociaz nigdy zle z nimi nie bylo ale jak pisalam wyzej moja mama potrafi duuuzo wydac) i ze tyle na mnie wydaja, to byl glowny powod dlaczego nie poszlam na studia, chociaz rodzice b. tego pragneli. Jakbym miala caly czas wysluchiwac czego oni dla mnie nie robia i czego sie nie wyrzekaja.... Z tego powodu opuscilam domek w wieku 18 lat, zarobilismy na wesele, auto i tym podobne wygody dnia codziennego, teraz sobie zyjemy na normalnym poziomie, a to ze mama mnie za kazdym razem obdarowuje roznymi drobiazgami (bo dla wnusia to i to a dla coreczki nastepne) rownowaze tym ze tez jej przywaze mnostwo drobiazgow. Bo gadka ze ma mi nic nie kupowac nie dziala. Nigdy nie zaznalam takiej biedy jak niektore z was (czego wam szczerze wspolczuje) , ale swego czasu tez charowalam po 12 godzin dziennie sciubiac kazdy grosz. Teraz jako 'utrzymanka' jak mi to wiele kobiet wypomina tez przemysle 5x zanim wydam
reklama
beata26
szczęśliwa mamusia :)
hehe u nas też z kasą krucho, M zarabia ok 1600-1800 a ja na pół etatu ledwo 650zł wyciągnełam więc lipa. A do tego mieszkanie i studia M to 1600 zł z tel i tv. Kredytów nie mamy na razie żadnych, ale kto wie co będzie. Jest ciężko, a mój kochany mąż jest nauczony że do pracy ma brać :
2 bułki
kiełbasa
banan
jabłko
kefir
batonik
picie
wiec jego dniowka zywieniowa to ok 10zł, jak idzie na wykłady to wydaje z 30zł w dzien. A ja sobie żałowałam na fryzjera przez pół roku zbierałam :-) teraz wolę odłożyć wolne grosze dla Julci. Żeby nie ja to M wydałby całą kasę już w połowie mca nie byłoby nic w portfelu. Także u nas kase trzymam ja , on nawet nie wie ile płacimy za co
2 bułki
kiełbasa
banan
jabłko
kefir
batonik
picie
wiec jego dniowka zywieniowa to ok 10zł, jak idzie na wykłady to wydaje z 30zł w dzien. A ja sobie żałowałam na fryzjera przez pół roku zbierałam :-) teraz wolę odłożyć wolne grosze dla Julci. Żeby nie ja to M wydałby całą kasę już w połowie mca nie byłoby nic w portfelu. Także u nas kase trzymam ja , on nawet nie wie ile płacimy za co
EWA - tak ona jezdzi ze mna z przodu. Ja nie mam poduchy powietrznej na miejscu pasazera;-) Przyczyna jest prosta - juz raz mailam akcje ,ze noge na hamulec na srodku sporej ulicy w Warszawie i na awaryjne szybko, bo mala zaczela mi sie ksztusic,dlawic i nie mogla zlapac powietrza podczas snu. Ona miala takie akcje czesto przez refluks, wiec musi ktos kolo niej zawsze siedziec. Teraz jak jechalismy do Niemiec to ja siedzialm z nia z tylu. Co do wystajacych nog to nie do konca sie z Toba zgodze. jak jest krotki pas w samochodzie, ale jak jeszcze da sie wpiac normalnie fotelik, nie od spodu to jest on az tak troche "wbity " w siedzenie i idzie ku gorze. I wtedy ja nogi wystaja z fotelika to dziecko musi je podkurczac, co na dluzsza droge jest dla niego bardzo niewygodne. I zaczyna sie wiercenie. Lena w takiej sytuacji probuje wyprostowac nogi i zaczynaja sie wygibasy i placz.
matylda1405
Lipcowe mamy'09
Czesc dziewczyny! Dzisiaj musze kupic (zamowic) krzeselko do karmienia. Mam straszny dylemat i zero doswiadczenia w tym wzgledzie... Pomozcie prosze!!!
Na allegro wyszperalam takie - co o nich myslicie? a moze polecacie jakies inne?
KRZESEŁKO BABY ACTIVE do KARMIENIA # Wys 13 zł (902864187) - Aukcje internetowe Allegro
Krzesełko do karmienia BABYONO baby ono 2009 r. ! (895150934) - Aukcje internetowe Allegro
Krzesełko do karmienia BABYLOVE. Max wyposażenie (893303414) - Aukcje internetowe Allegro
Na allegro wyszperalam takie - co o nich myslicie? a moze polecacie jakies inne?
KRZESEŁKO BABY ACTIVE do KARMIENIA # Wys 13 zł (902864187) - Aukcje internetowe Allegro
Krzesełko do karmienia BABYONO baby ono 2009 r. ! (895150934) - Aukcje internetowe Allegro
Krzesełko do karmienia BABYLOVE. Max wyposażenie (893303414) - Aukcje internetowe Allegro
justysia85
Fanka BB :)
matyldo ja bym wybrała 1lub 2 zalezy tylko od kształtu.
W 3 ta welurowa tapicerka +żarcie mi sie nie widzi no i wizualnie ładniejsze sa.
pozdrawiam:-)
W 3 ta welurowa tapicerka +żarcie mi sie nie widzi no i wizualnie ładniejsze sa.
pozdrawiam:-)
Teraz dokoncze poprzedniego posta, jescze co do fotelikow.
Ja mam dwa foteliki dla malej uzywane. I nie uwazam,ze narazam dziecko na niebezpieczenstwo. Mam foteliki od zaufanych osob, wiem ze sa bezwypadkowe i malo uyzwane. Tak, wiec mysle,ze jak ma sie sprawdzone zrodlo np. od rodziny, kolezanki itp to smialo mozna miec uzywany. lepiej miec uzywany, ale dobrej firmy niz nowy , a nieznanej firmy. Tak samo mam z wozkiem - po jednym dziecku i teraz po 6msc jezdzenia w nim Leny wozke nadal wyglada jak nowy, mimo ze gondola i kola sa koloru bialego. Dobra jakos to i latwo sie czysci.
A co do testow to trzeba patrzec czy nie sa robione na zyczenie konkretnej firmy fotelikow, wtedy wynik moze byc bardzo dobry dla takiej firmy.
MATYLDA - z checia bym Ci pomogla , ale zielona jestem w temacie krzeselek
Ja mam dwa foteliki dla malej uzywane. I nie uwazam,ze narazam dziecko na niebezpieczenstwo. Mam foteliki od zaufanych osob, wiem ze sa bezwypadkowe i malo uyzwane. Tak, wiec mysle,ze jak ma sie sprawdzone zrodlo np. od rodziny, kolezanki itp to smialo mozna miec uzywany. lepiej miec uzywany, ale dobrej firmy niz nowy , a nieznanej firmy. Tak samo mam z wozkiem - po jednym dziecku i teraz po 6msc jezdzenia w nim Leny wozke nadal wyglada jak nowy, mimo ze gondola i kola sa koloru bialego. Dobra jakos to i latwo sie czysci.
A co do testow to trzeba patrzec czy nie sa robione na zyczenie konkretnej firmy fotelikow, wtedy wynik moze byc bardzo dobry dla takiej firmy.
MATYLDA - z checia bym Ci pomogla , ale zielona jestem w temacie krzeselek
e_mama
Lipcowe mamy '05 '09
Czesc dziewczyny! Dzisiaj musze kupic (zamowic) krzeselko do karmienia. Mam straszny dylemat i zero doswiadczenia w tym wzgledzie... Pomozcie prosze!!!
Mati te co wkleiłaś są OK, praktycznie każde z nich. Na Twoim miejscu kierowałabym się ceną ewentualnie kolorem tapicerki. Krzesełka różnią się niby firmą ale tak naprawdę są takie same. Ja mam po Julce identyczne jak to z 3 linka a nazywa się ProBaby, tylko tapicerkę ma ceratkową. Polecam, do karmienia super sprawa
matylda1405
Lipcowe mamy'09
Dzieki dziewczyny za odzew Krzeselko kupione :-) Nie jest to zadne z tych 3. Poszukiwania zakonczyly sie kiedy zobaczylam TO krzeselko Krzesełko Wielofunkcyjne BABY DESIGN PEPE !!!!!! (904340433) - Aukcje internetowe Allegro
Jesli chodzi o Pana Metke to u nas budzi umiarkowany entuzjazm... No niestety dopoki Franio nie nauczy sie mowic, to kazdy zakup bedzie pewnego rodzaju ryzykiem.
Jesli chodzi o Pana Metke to u nas budzi umiarkowany entuzjazm... No niestety dopoki Franio nie nauczy sie mowic, to kazdy zakup bedzie pewnego rodzaju ryzykiem.
justysia85
Fanka BB :)
Dzieki dziewczyny za odzew Krzeselko kupione :-) Nie jest to zadne z tych 3. Poszukiwania zakonczyly sie kiedy zobaczylam TO krzeselko Krzesełko Wielofunkcyjne BABY DESIGN PEPE !!!!!! (904340433) - Aukcje internetowe Allegro
Fajniutki !!!
A jaki kolorek!!???:-)
reklama
dmuchawiec
lipcóweczka'09,
Ja mam drewniane krzesełko i tez jest ok. U małej w pokoiku mam drewniane mebelki sosnowe, to chciałam, zeby pasowało. No i potem rozkłada sie je na stolik i krzesełko. Bedzie w sam raz do rysowania
http://www.2o2.pl/p,pl,6006,krzeselko-wielofunkcyjne-drewniane-agniszka-iii-klups.html
http://www.2o2.pl/p,pl,6006,krzeselko-wielofunkcyjne-drewniane-agniszka-iii-klups.html
Ostatnia edycja:
Podziel się: