reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy.... Wszystko dla naszych Dzieciaczków

Beata ten temat się dość obszernie owijał na naszych wątkach.... Każda jednak zasięgła informacji w "swoim" szpitalu. Bo co się okazuje są dość duże rozbieżności.
Ja dla maluszka potrzebuję tylko chusteczek nawilżających i ewentualnie pampersów. Resztę daje szpital.
Dla siebie to podkłady, podpaski, papier toaletowy, kosmetyki.

reklama
Addaa ja mam podobne łóżeczko, tylko z szufladą na dole, dostałam go od męża siostry i muszę przyznać, że fajne jest:-)
Ja myślałam, że nie będę ochraniaczy prać, ale jak zawiesiłam na łóżeczko i zobaczyłam jak blisko będzie buźki to wyprałam od razu na delikatnym programie w pralce.
BeataZ ja spakowałam 2 ręczniki, 2 koszule, wkłady poporodowe, majtki siateczkowe + bieliznę zwykłą, chusteczki nawilżane dla małego, pampersy, podkład do przewijania, smoczek, ubranka na wyjście, wodę, Chyba wszystko.
Chciałam się zapakować w plecak, żeby było poręcznie ale chyba wezmę większą torbę bo jeszcze kosmetyki dojdą jakieś dla siebie i szlafrok jak przyślą:-)

hej dziewczyny mam pytanie co pakujecie do szpitalnej torby dla siebie i maluszka? bo ja juz sama nie wiem , najchetniej spakowalabym wszystko co mam:-D nie chce przesadzic i wziac tylko to co naprawde bedzie potrzebne

Ja do szpitala pakuje tylko torbę dla siebie a dla maluszka torbę uszykuje w domu i mąż ją przywiezie jak będziemy mieli wychodzić

addaaa ja pralam wszystko jak leci, wlacznie z rozkami, kocami i ochraniaczami :tak:

a moja torba dalej nie spakowana, codziennie po jednej rzeczy dokladam... ale chyba sie musze zmoc bo mnie termin scignie :-D

Jestem juz prawie spakowana i wcale taka mala ta torba nie jest :-D a wydaje mi sie, ze spakowalam niezbedne rzeczy.

tj.: 2 x koszula, duzy recznik, szlafrok, 2 x stanik do karmienia, majtki + te siateczkowe, skarpetki, wklady poporodowe, niezbedne kosmetyki, kubek + sztucce (KONIECZNIE! :-) ), kapcie, klapki pod prysznic,woda niegazowana, masc na poranione brodawki

dla malego: 3 xkaftaniki, 3 x komplet (spiochy + bluzeczka), skarpetki, lapki niedrapki, czapeczka, pampersy, chusteczki nawilzajace, krem do pupy, rozek, 3 x pieluchy tetrowe, recznik z kapturkiem.

W razie czego zawsze kto z rodziny moze cos doniesc, dokupic.

Dziewczyny jakich wkladow poporodowych, podpasek (ile) uzywalyscie albo bedziecie uzywac?

A moja torba do szpitala jest mała :-) Dziuuula ja jako wkłady mam te pieluszki BELLA dla niemowlat i dzieci w zielonym opakowaniu

Ja też wczoraj w końcu się spakowałam - zbierałam się do tego chyba z 2 tyg :-D, jeszcze tylko kosmetyki i klapki pod prysznic muszę włożyć. Nawet wszystkie potrzebne wyniki badań włożyłam w osobną kopertę.
Wszystko zmieściło, łącznie z wkładkami i podkładami mi się w walizeczkę na kółkach (no, poza Pampersami) - może i trochę głupio to będzie wyglądało ale po 1 nie mam odpowiedniej torby bo nigdy w torbę nie potrafiłam się spakować ani potem cokolwiek w niej znaleźć, po 2 koleżance na szkole rodzenia nawet radzili spakować się w taką walizeczkę bo torbę trzeba nosić a takiej walizeczki nie (w końcu trochę to waży). W jej przypadku to okazało się bardzo ważne bo miała cesarkę więc położne i pielęgniarki cieszyły się że nie muszą za nią wszystkiego nosić, bo męża na tamten oddział i tak nie mogli wpuścić :tak:

ANTKOWA - a ja dzis sie zastanawiałam czy Ty przypadkiem juz nie urodziłas :-) Ale widze, ze jescze w dwupaczku :-)

no własnie tez sie zastanawiałam czy Antkowa jeszcze 2 w 1, no i wczoraj wspominałam o Agnieszce24 i do dzis sie nie odezwała, więc chyba nas nie czyta... no bo chybaby chociaż jedno zdanie napisała...
moze tez juz rozpakowana...

reklama
Ja też piore wszystko jak leci.
ja wkońcu sie w poniedziałek spakowałam,kombinowałam z czego zrezygnowac zeby sie zmiescic w moja nieduża torbe ale i tak musiałam szlafrok,kapcie i koszule spakowac do reklamówki,
A dzis kupiłam smoczek dla malenstwa,fartuch dla męza do porodu i maśc do sutków no i wszystko juz chyba mam,chyba ze napale sie na jakieś fajne ciuszki jak gdzies przy okazji bede.
Ja też mam te pieluszki bella dla siebie,tylko ze u mnie sprzedaja w granatowych opakowaniach,kupiłam 3 paczki powinno wystarczyc,a na póżniej mam też z belli podpaski maxi,tych fajniejszych podpasek niestety nie polecaja bo nie przepuszczaja powietrza przez folijke i czesto sa zapachowe

Do góry