reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy.... Wszystko dla naszych Dzieciaczków

Hmmm... ja o kremach weleda nie słyszałam :no: więc nie wypowiem się na ich temat.

Co do kremu na sloneczko, to ja zakupiłam na wszelki wypadek własnie ten z Nivei o którym pisała iwon.

Ja na dzisiejszych zakupach nabyłam:
- pieluszki Pampers New Baby 2-5kg
- wkładki laktacyjne i podkłady Belli
- spirytus salicylowy
- wyjałowione gaziki
- maść Bepanthen
- maść Linomag
- fiolki z solą fizjologiczną

:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

reklama
No ja dziś zakupów nie zrobiłam. Za to zamówiłam w aptece Emolium emulsję do kąpieli i krem. Pozostałe rzeczy mają cały czas na stanie więc jutro odbiorę wszystko i będzie mi brakowało tylko dzidzi do pełni szczęścia:tak:

Ja dzis zakupiła materacyk ,pościel,przewijak,a po łóżeczko pojedzie małżonek może pod koniec tygodnia,bo w moje autko niestety by sie nie zmieściło:-),tym bardziej że dziś były duże zakupy:tak:
dokupiłam też mniejsze pampersiki te z jedyneczka,bo miałam wczesniej kupioną2 ,też sie zastanawiałam nad dadą bo czesto jestem w biedronce,ale to już bedziemy testowac na małym jak bedziemy w domku.:-)

Ja polecam wszystkim łóżeczko sun kupione na allegro. Ma wszystko. A co do ciuszków, to radzę kupować te o rozmiar większe. Pierwsze dziecko miało uszykowaną wyprawkę w standardowym noworodkowym rozmiarze, a przyszło na świat o wadze 4440 i mierzyło 60cm. I w ten sposób szlak trafił pół wyprawki:-D

Mam pytanie jeszcze odnosnie prania - czy prac nowy gruby koc polarowy, rożek i ochraniacze na szczebelki ?? czy moze tylko wymoczyc ?

No ja dziś zakupów nie zrobiłam. Za to zamówiłam w aptece Emolium emulsję do kąpieli i krem. Pozostałe rzeczy mają cały czas na stanie więc jutro odbiorę wszystko i będzie mi brakowało tylko dzidzi do pełni szczęścia:tak:

Gabiaz a czy Emolium to coś takiego jak oilatum? Czy to się różni od tradycyjnych kosmetyków. Nie mam jeszcze nic do kąpieli, a tak się zastanawiam. I po ile jest to emolium. Może przez allegro zamówię.

Mam pytanie jeszcze odnosnie prania - czy prac nowy gruby koc polarowy, rożek i ochraniacze na szczebelki ?? czy moze tylko wymoczyc ?

Ja prałam wszystko łącznie z ochraniaczem. Podobne te rzeczy są nasączone takim środkiem, który powoduje, że materiał się nie kurzy w sklepie. Na wszelki wypadek pozbyłam się go.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
jo-anna oilatum jest bardziej tłuste bo tam jest typowa oliwka. A tu masz emulsję, koszt też jest niższy. Ja w aptece płaciłam za emulsję do kąpieli 400ml 39zł, a krem 25zł. Po tej emulsji nie musisz oliwką smarować dzieciaczka po kąpieli podobno. Ale pewnie wszystko zalezy od skóry.

Hej dziewczyny

Emolium rózni sie od oilatum, emolium można stosowac od 1 miesiaca życia i ma skład pogadszy (Arlasilk® Phospholipid GLA (2%), urea (5%), hialuronian sodu (0,5%), olej macadamia (3%), masło shea (2%), trójglicerydy oleju z kukurydzy (1%), alantoina (0,6%), olej parafinowy (10%), gliceryna (15%) ) od oilatum-
(Liquiud Paraffin).
Mysle ze jeżeli dzidzi jest zdrowe i nie ma żadnych problemów ze skóra to wystarczy oilatum,chociaz on też jest leczniczy:-)

Pozdrawiam

reklama
hej dziewczyny mam pytanie co pakujecie do szpitalnej torby dla siebie i maluszka? bo ja juz sama nie wiem , najchetniej spakowalabym wszystko co mam:-D nie chce przesadzic i wziac tylko to co naprawde bedzie potrzebne

Do góry