reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy.... Wszystko dla naszych Dzieciaczków

ADDDAAA ja kupiłam ten wózek
TOLEDO CONECO ORANGE+GONDOLA+2xOCIEPLACZ +Torba (659749621) - Aukcje internetowe Allegro

ten dostawca ma taniej tylko trzeba dokladnie doczytac jaki kolor cie interesuje i na nie ktorych aukcjach musisz zaznaczyc czy chcesz torbe czy maskotke ja wybralam torbe...mimo ze w aukcji nie bylo napisane ze jest to model z 2009 to dostalam wlasnie juz z tego roku-kosztowal mnie 800zl z przesyłką.

_TOLEDO_CONECO +GONDOLA +2xOCIEPLACZ +TORBA+FOLIA (659749588) - Aukcje internetowe Allegro
tutaj masz ten sam wozeczek co pokazalas za 875zl a nie 935zl.

Jesli chodzi o gondolke obawiam sie ze w styczniu-lutym moze byc za mala (kombinezon+kocyk itp.) ale same wspominaly kobitki ze dziecko majac juz 6-8miesiecy nie chce juz jezdzic w gondolce bo wola siedzieć-wiec ciezko sie zdecydowac czy wybrac głeboka gondolke w innym wózeczku a i tak w styczniu-lutym zmieniac na spacerówke czy kupic to co nam sie podoba....z mniejsza gondolka-nie mam zbytnio porównania ale tragicznie malutka to ona nie jest powiedziala bym ze nawet jest wieksza gondolka niz w x-landerze.
Ja kupilam to co mi sie podoba:-):-):-)

Jesli chodzi o krem p/odparzeniom czy zasypka to ja narazie zakupilam krem bambino z tlenkiem cynku ....a zasypke dokupie jak pupcia bedzie czerwona przez upał np. dodatkowo.

Pozdrawiam

Załączniki

• toledo.jpg
    toledo.jpg
    31,9 KB · Wyświetleń: 24
  • coneco2.jpg
    coneco2.jpg
    12,2 KB · Wyświetleń: 26
Ostatnia edycja:
reklama
Ja tez slyszalam, ze mąka ziemniaczana jako zasypka jest najlepsza:-) I tez bede ja stosowac. MAKRO ja mam wlasnie zestawik - spiochy, koszulka z długim rekawkiem, kaftanik , skarpetki, czapeczka i łapki przygotowane do ubrania malej po porodzie. jeszcze kocyk, albo becik wezme. I dla mnie to w zupełnosci jesli chodzi o grubosc ubioru wystrczy. Taki kaplecik jak wkleiłas to w sam raz :-) I nie kupuj za duzo kosmetyków, kilka podsawowych ,a pozniej najwyzej cos dokupisz :-) ADDDAAA - heh co połzna to inny obyczaj :-) Mi znow mowiła ,ze wygodniej sie myje takiego niemowlaka w płynie do kapieli. Ja mam HIPP i jest on do stosowania od urodzenia

Jeśli chodzi o kosmetyki to mi na szkole rodzenia też mówili że płyn dopiero po miesiącu a tak to najlepiej mydełko, ale ja spróbuję pójść za doświadczeniem koleżanek i będę Agatkę kąpała w emulsji Oilatum bo boję się że mydło to jednak mydło i będzie za bardzo wysuszać. Tak czy inaczej wszystko trzeba bardzo dokładnie czytacz czy dany kosmetyk można stosować od urodzenia bo ogromna większość jest od miesiąca
Jeśli chodzi o zasypki itp. to nam mówiono że na pupę o okolice nie wolno ani dla chłopca ani dla dziewczynki bo taka zasypka może się dostać nie tam gdzie powinna... Zasypki można używać po paszki, na szyjkę dziecka, pachwiny i inne zagłębienia jak jest ciepło żeby się nie robiły potówki. Do smarowania pupy polecali najlepiej zwykły Linomag jak wszystko jest Ok, a jak coś nie tak się robi to krem Alpika (taki z cynkiem) albo Sudokrem i podkreślali że należy smarować pupę a nie wszystko co jest pod pieluszką. Co do Linomagu to 2 moje koleżanki na nim odchowały dzieci nie stosując innych kremów więc ja też spróbuję.
A jakie chusteczki kupujecie? Ja na początek stwierdziłam że spróbuję Nivea Sensitive a potem zobaczymy

co do kosmetyków to moja polożna na sr polecała johnsona z tej zółtej serii od urodzenia lub oilatum. A na pupcie linomag, a jak juz sie coś dzieje, to dopiero sudocrem, bo nieraż mamy odrazu sudocrem ładuja na pupe maleństwa i potem jest masakra...

a pieluszki musza być bezzapachowe... ja jedne kupiłam johnsona(do szpitala), a w domu bede stosować bezzapachowe chusyteczki pampers

a z pieluszkami czekacie jak nablizej porodu czy juz kupujecie??? bo polozna mowila,ze jak przed porodem lekarz okresli wagę mniej wiecej to wtedy dopiero kupić czy te najmniejsze czy te 3-6 kg

a pieluszki musza być bezzapachowe...
hmmm... domyślam się że chodziło o chusteczki ;-)

a co do pieluch to mam jedną paczkę Pampersów New Baby 1 (są tylko małe paczki) i średnią New Baby 2. Jedynki kupiłam bo Agatka zapowiada się raczej mała i do tego nie wiem czy nie urodzę trochę wcześniej, poza tym znajomi doradzili mi żeby tak zrobić bo oni kupili na początku tylko dwójki i były za duże mimo że dziecko miała ponad 3 kg więc teoretycznie łapało się już na 2.

Linomag - moja ulubiona masc, ktora ja sama czesto stosuje :-). Tez mam dla malej linomag i nic innego nie chce stosowac (chyba,ze zajdzie taka potrzeba)Pieluszki mam pampersy 2. jak bede za duze, to sie dokupi. Ja jeszcze do kapieli bede dodawac oliwe z oliwek, zeby pozniej malej juz nie smarowac oliwka. Co do chusteczek to mam na razie Nivea - ale tylko na wszelki wypadek. Na poczatku nie chce uzywac chusteczek, zeby nie uczulic malej. Postaram sie przemywac jej pupcie wilgotnymi gazikami.

Ja w domu też nie chcę używać chusteczek z tego samego powodu (przynajmniej w ciągu dnia bo w nocy pewnie i tak nie będzie mi się chciało wstawać i gotować wody ;-)) ale w szpitalu trudno będzie do każdego przewijania kombinować miseczkę ciepłej przegotowanej wody ;-)

a z pieluszkami czekacie jak nablizej porodu czy juz kupujecie??? bo polozna mowila,ze jak przed porodem lekarz okresli wagę mniej wiecej to wtedy dopiero kupić czy te najmniejsze czy te 3-6 kg

Ja pieluszki kupiłam. Właśnie z ta granicą wagową, 3-6 kg.
Moja ginka już mi mniej więcej określiła wagę Juniora. :-)

Jeśli chodzi o kosmetyki to mi na szkole rodzenia też mówili że płyn dopiero po miesiącu a tak to najlepiej mydełko,

A jakie chusteczki kupujecie? Ja na początek stwierdziłam że spróbuję Nivea Sensitive a potem zobaczymy

Ja płynu na sam początek tez bym nie używała. Poza tym z tego co wyczytałam na prawie każdym piszę że nie można stosować od pierwszych dni.

Co do chusteczek zakupiłam Nivea. Soft&Care. Ja używam Bambino tak więc w domu nie brakuje odpowiedniego zapasu.

reklama
Do góry