reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy.... Wszystko dla naszych Dzieciaczków

Dzięki Iwon za link- bardzo przydatny:-)
Też sie zastanawiałam jak będe ubierać dzieciatko na wyjście i na pewno nie w rożek. Bo jedziemy autem 65km do domku więc w foteliku musowo będzie:tak: A tak w ogóle to w zależności od pogody. Zasada jest taka że dzidzię ubieram jak siebie + jedna warstwa dodatkowa. Więc jeśli będzie gorąco to włożymy bodziaszki na krótki rękawek, śpioszki i jakąś bluzeczkę z długim. A jak chłodniej to wiadomo, cieplejsze ubranka:tak: Nie wiem, ja mam taki plan i chyba tak bedzie najrozsądniej. I oczywiście czapeczka cienka na główke.:-)

reklama
a czy to co juz wczesniej pisala tzn. spioszki kaftanik plus oczywiscie dzidzia w rozku przykryta kocykiem wystraczy ??? :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Hej dziewczyny

Ja też nie mam pojecia jak ubrac niunie po wyjsciu ze szpitala,czapeczka napewno.ale nie ma sensu w jakies spioszki i kaftanik i jeszcze rożek wydaje mi sie ze bedzie niuni za goraco.Ja ubiore chyba w bodziaka z długim rekawem tylko nie wiem co na nózki bo skarpetki to za mało i oczywiście rożek.....i czapeczka oczywiscie(tylko te gołe nózki mnie martwia....)
Doswiadczone mamusie niech nam pomogą każda sugestia namiętnie potrzebna!!!:-):-):-):-)

A jesli chodzi o laktatory to chyba wolała bym z aventu....chociaż mam nadzieje ze nie bedzie potrzebny..... i ze niunia wyśsie wszystko z cycorka:-):-):-)

moim zdaniem body (krótki albo długi rekaw, zalezy od upałow) plus kaftanik ze śpioszkami albo pajacyk, napewno nie gołe nózki! przeciez to jest maleństwo, jej organizm dopiero bedzie sie aklimatyzował, no i skarpetki oczywiscie... takie jest moje zdanie

Dziewczyny tak sie zastanawiam jaka butelke kupic do karmienia (na wszelki wypadek chce miec w domciu) ??? Dzis ogladalam taka: Butelka antykolkowa z szeroką szyjką 260ml niebieska 2szt., Tommee Tippee / - Bobomarket Zabawki, wózki dziecięce, artykuły dla dzieci, foteliki, zabawki dla dzieci i wydala mi sie bardzo fajna, ze wzgledu na ksztal smoczka. Tylko nie wiem czy to sie spawdza??

ja się jeszcze nie zaopatrzyłam, ale dla Natki miałam Aventa i chyba przy tym wyborze pozostanę

dziewczyny a jak macie zamiar ubrac dzidzie na wyjscie ze szpitala ? bo ja myslalam o kaftaniku i spioszkach no i oczywiscie malego w rozek włozyc a Wy ??
jakie macie propozycje na upalny dzien a jakie na deszczowy :zawstydzona/y:?

co do ubioru to własnie najbardziej trzyma nas pogoda:wściekła/y:
z "doświadczenia" powiem tyle: rodziłam Natkę w kwietniu, było ciepło ale wiał wiatr.. ubrana była w body z krótkim rękawem, skarpetki, cieniutką czapeczkę i cienkiego ale polarkowego pajaca z kapturem...
myślę, że dużo też zależy od tego czy wracacie samochodem, bo to zawsze cieplej:tak:

Dziś na szkole rodzenia mówili nam że dzidzia po porodzie powinna być ubrana w body/koszulkę najlepiej z długim rękawkiem, kaftanik, śpioszki albo body/koszulkę i pajaca a do tego oczywiście skarpetki, czapeczka i niedrapki. Do tego dzidzia jest zawijana w rożek albo kocyk więc jak dla nas bardzo ciepło ale takie bobaski przez 9 miesięcy były w zupełnie innych warunkach więc w czymś takim podobno nie jest im za gorąco. Dopiero przez następne kilka dni można dziecko stopniowo "rozbierać" oczywiście stosownie do pogody, np. body z długim rękawkiem zastąpić z krótkim itd. Tak nam przynajmniej mówiła położna, nie wiem co na to doświadczone mamy?
Myślę, że na wyjście trzeba dzidzolka ubrać podobnie albo trochę cieplej - w końcu najczęściej na dworzu jednak jest chociaż trochę chłodniej, plus dochodzi wiatr

Dziewczyny, jesli chodzi o butelki AVENTU, to ja wyczaiłam, ze najtaniej można kupić w sklepie internetowym na allegro. Sklep zwie się bellina-baby.
AVENT Airflex 125 ml - 9,99 zł
2 x AVENT Airflex 125 ml - 17,00 zł.

Wiadomo, że do tego dochodzą koszty przesyłki, ale jeśli chciałoby się jeszcze kilka innych produktów kupić od tego sprzedawcy, to na prawdę wychodzi duuuużo taniej niż kupno w zwykłym sklepie :tak:.

Patrzylam dzis na buteleczki w sklepie i o te co sie tu pytalam Tomeme Tippee maja najbardziej zblizony smoczek do piersi kobiety, przynajmniej do mojej :-) A wszystkie inne tez zblizone do piersi kobiecej sa juz inne. Na razie mam buteleczke NUK , bo akurat dzis dostalam :-) A co do ubrania dziecka to ja zamierzam tak : koszulka (zamiast body, bo body moze byc na poczatku troszke niewygodne dla gojacego sie pepuszka) na to kaftanik, spiochy , skarpeteczki, lapki i czapeczka, no i rozek :-)

reklama
Witam :)
Co do butelek Aventu to faktycznie w tym sklepie co poleca mamusiaM bellina-baby sa bardzo tanie, dla porownania sprawdzilam rachunek i ja w hurtowni zaplacilam za jedna 21,69 (druga dostalam gratis, ale promocja chyba juz sie skonczyla). Poza tym w tym sklepie maja bardzo fajne spiworki, rozki i poduszki do karmienia :-)
Milej nocki

Do góry