reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy - wszystko co potrzebne mamom i dzieciaczkom

ja wózek wyprałam to co dało się zdjąć - czyli cały środek gondoli, spacerówkę po wyjęciu usztywnień, wszystkie pokrowce, kawałek daszka -odpinany, bez pałąków
u mnie przeleżał cały wózek 2 lata na strychu, a spacerówa była uwalona po Arturze
po kupieniu nie prałam wózka [był nowy] tylko wietrzył się w domu coś ok 2 miesięcy

ja większy fotelik to do tej pory tylko trzepałam, ale coś wydaje mi się że czas go wyprać
może jak będzie cieplej żeby miw jeden dzień wysechł

reklama
czesc babeczki
tak sie cieszylam, ze wszytsko mam po Kubusiu i muszę kupic tylko kilka rzeczy, ale zrobiłam liste a tu 30 pozycji!!!!!! szok
korzystam z Waszych rad i linków, jak już zamówię wkleje tu to co kupiłam,
czy ktos uzywał laktatora medela swing?? chyba sie na niego zdecyduję, tylko wczesniej mialam medela mini electric i troche był głośny, ciekawe jak swing.........

Uwaga: robię zakupy na alle, więc nadchodzi faza pytań :-D

Pierwsza tura: pieluszki tetrowe i flanelowe - ile których? To samo z podkładami (do przewijania) widziałam takie duże 90cm i mniejsze 40cm chyba, są też kolorowe - które tak naprawdę się przydają? Pewnie nie będziemy mieć przewijaka, tylko zmieniać będziemy na łóżku.

Ariena- odpisałam Ci obszernie, ale mi, kurka, posta skasowało:crazy:

Co do podkładów- osobiście wolałabym kupic przewijak, choćby uzywany. Podkładów używałam w szpitalu i poczatkowo w przychodni na szczepieniach. Potem zabierałam pieluszkę flanelową. Dobrze miec jeden podkład zawsze przy sobie, w celu przewinięcia maluszka w miejscu nietypowym- u znajomych, w samochodzie, na trawce itp. Moim zdaniem jak kupisz 5szt to będzie git. Lepiej dokupic, jesli okażą się potrzebne, niż wydac pieniądze, choćby małe, na darmo. I wzięłabym te większe, zeby i buzia maluszka się na nich mieściła. Ja chyba nie będę tym razem kupować- nie były dla mnie niezbędne, radziłam s obie równie dobrze z pieluszka flanelową.

Tetrówki- ja uzywałam ich do karmienia. Moim zdaniem sa niezbędne. Poczatkowo szybko się moczyły i do kazdego karmienia brałam nową. Więc żeby czuć się komfortowo potrzebowałabym 20szt.

Pieluszki flanelowe- używałam ich, tak jak pisałam wyżej zamiast podkładów- żeby nie kłaść malucha na gołej kozetce w przychodni albo na brudnej kanapie samochodu. Ale używałam też zamiast pokrowca na przewijak- wygodniej i taniej:tak: Taką pieluszkę upierzesz i tyle, podkłady są jednorazowe, więc ubrudzony nawet delikatnie, wyrzucasz. Kupiłabym 5szt.

Dmuchawiec - dziękuję :D

Pieluszki do koszyka ziuuuuum :D Wzięłam podkłady ale ceratkowe wielorazowe - na próbę 2 sztuki - "obczaim" :-) Nawinęły mi się ceratki pod materac - materaca nie zamierzam zmieniać zbyt prędko więc chyba się przydadzą, hm?
A szczoteczkę to włosków kupować z włosiem naturalnym czy jakąś inną ?

reklama
Do góry