reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy - wszystko co potrzebne mamom i dzieciaczkom

Ten TT jest do NUKa bardzo podobny kształtem:tak: Dla mnie problemem jest to, ze NUKa można kupić niemal wszędzie, a TT juz niekoniecznie. A wiadomo, że jak się dziecko do jednego przyzwyczai, to potem trzeba kupować tej samej marki. Dlatego i ja kupię NUKa:tak:.

reklama
Ja w tym tygodniu i poprzednim troszkę po kupowałam kosmetyki butelki i smoczek z nuka bo wiem ze sa dobre i nie zawiodłam się przy pierwszysm dziecku wcale nie miał kolki, wczoraj odebraliśmy łóżeczko ze sklepu i bardzo mi sie podoba co innego na zdjęciu było a rzeczywistości jest super kolorek taki jaśniutki i słodziutki karuzele też wynalazłam fajna w sklepie z zabawkami jeszcze muszę popatrzeć co mam kupić bo nie wiem co mam chciałam kupić kilka par body z krótkim rękawkiem to mi moja mama powiedziała że nie wolno dziecka tak cieniutko ubierać takiego małego ale jeszcze nad tym pomyślę

korba
- śliczną tą kołyskę kupiłaś

U nas też frida leży w domu i do dzisiaj, jak ma gęsty katar to używamy (jest beku co niemiara, ale działa ).
Co do smoczków to ja mogę polecić firmę Nuby (butelki, kubki, pojemniki też). Odkryliśmy przez przypadek i tylko tego używaliśmy. Jędrek chciał non stop ssać pierś, a smoczki wypluwał, tylko nuby zostawał w buzi, bo on specyficznie "pracuje", jak sutek.
NUBY Smoczek silikonowy wisienka 0m+ (3100700996) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Misianka- ja uważam, że body z krótkim to podstawa. Bo nawet jeśli w czerwcu/lipcu nie będzie upałów, to ja zakładałam je pod kaftanik lub pajaca. Można co prawda założyc cos inneg, ale nic tak dobrze nie podtrzymuje pieluszki.

ariena tez robiłam zakupy u justnex 33 pozycje wysyłka darmowa mnie załapała ale ja tak wole jak mam kupować to hurtem i wtedy przekroczę próg darmowej wysyłki i wtedy wychodzą naprawdę dobre ceny jak nie dopłacasz za przesyłkę a kupić i tak trzeba ja dostałam meila że wczoraj wysłane więc dzis czekam na kuriera ale bedzie paka :-D;-)
co do smoczków to ja przy synku miałam wszystko z aventu sprawdziło sie i teraz tez kupuje avent jakoś mi podchodzi ta firma a po za tym kupuję laktator z aventu więc butelki tez a jak butelki to i smoczki żeby było z jednej firmy ;-) synka karmiłam piersią tylko miesiąc potem butelka antykolkowa aventu i nawet jedna kolka nam się nie przytrafiła :tak::-D liczę na to że córcia też będzie dzieckiem bezkolkowym ;-)kuzynka przyjeżdza do nas na majówkę i na wszelki wypadek przywiezie mi kropelki simplex czy jak to sie tam piszę moja siostra mieszka w Niemczech i jej przysłała ona urodziła w styczniu i wykorzystała tylko połowę więc resztę mi odda ale mam nadzieje że jednak sie nie przydadzą ;-)

ja po zaatakowaniu ostatnio allegro mam prawie wszystko :-p jeszcze najważniejszy zakup to łóżeczko i pościel ale to musze poczekać bo może zmienimy meble u nas ale to może więc na razie czekam bo jak nie zmienimy to łóżeczko mi pasuje miodowe bo takie mamy meble a jak zmienimy to na ciemne więc wtedy takie tez łóżeczko i tak czekam aż sie zdecydujemy co robić :confused::sorry:

potwierdzam body to podstawa w garderobie maluszka ja tez żadnych kaftaników nie kupuję zawijają sie pod pleckami i sa nie wygodne body na spód jak chłodno to dopiero na body cała reszta ;-)

Ostatnia edycja:
Wiecie bardzo lubię czytać o Waszych zakupach aż czuć, że humorki lepsze :yes:

Ja mam swoje praktycznie za sobą więc Waszymi się też pocieszę :rofl2:

u nas smoczek też NUK :tak:

Pogrzewacz i sterylizator avent
Butelki dr. Brown`s
Laktator ręczny TT

Wszystko z innej parafii :rofl2:

Dmuchawcu podpisuję się pod tym co napisałaś o body obiema rękami! Dla mnie kaftaniki mogą nie istnieć (oczywiście posiadam takowe po Olivierku jeszcze i dostałam w spadku) ale body MUSI być :tak:Nie trzeba szukać pieluchy przy kostkach no i nie zawija się nic pod łopatki więc nie trzeba się zastanawiać czy Dziecku wygodnie.

Super macie dziewczyny te zakupy!! Juz praktycznie większosc z Was wszystko ma! Ja to kupuję co miesiąc trochę rzeczy zeby nie zbankrutować, bo jakby tak wydać kasę na raz to masakra :)

Łóżeczko Gluck (pogryzione ;)) mam po synku do tego 3 kpl pościeli, kilka prześcieradełek, ochraniacz na szczebelki, baldachim no i materacyk.

Muszę jeszcze kupić szlafrok bo w tym który teraz mam to wstyd się nawet meżowi pokazac ;) Drugą piżamkę do szpitala/karmienia kupiłam wczoraj, większośc kosmetyków już mam. Musze jeszcze gdzies kupić stanik do karmienia bo cieżko mi znaleść 75H :/ Jedynie na allegro ale ja z tych co wola przymierzyc zanim kupią.

reklama
jest kurier już dostarczył pakę od jusinex ale miałam radochę !!! :-D

wszystko super dostałam 2 śliniaczki gratis :-)

przeraziła mnie tylko wielkość tych podkładów do szpitala :szok: u nas wymagają 4 paki więc pół torby to same podkłady a ja naiwna chciałam sie spakować w taka torbę podręczną :baffled: ale jednak trzeba wyciągnąć taka dużą podróżną dobrze że mam taką

a ja mam fioła na puncie pamiątek i zachowania każdego ważnego wydarzenia z życia dziecka więc zamówiłam taki album jest sliczny co miesiąc można zapisywać co dziecko juz umie i wklejać zdjęcia synka mam zachowane pierwszy ścięty pukiel włosków opaskę ze szpitala nawet pierwszego mleczka który mu wypadł mam takie duże pudło i tam wrzucamy różne pamiątki :-D

a właśnie był listonosz i doszły jeszcze staniki do karmienia i pas poporodowy :-D więc czas pakować torbę

jej ale mam radochę :-D

a to moja paka od justinex :-) i torby w które chciałam sie zapakować ale weszły same podkłady i tyle juz więcej nic nie wejdzie :baffled::-):-D

Załączniki

• SAM_4229.jpg
    SAM_4229.jpg
    22,4 KB · Wyświetleń: 62
  • SAM_4230.jpg
    SAM_4230.jpg
    37,3 KB · Wyświetleń: 69
  • SAM_4231.jpg
    SAM_4231.jpg
    24,8 KB · Wyświetleń: 62
  • SAM_4232.jpg
    SAM_4232.jpg