reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy - wszystko co potrzebne mamom i dzieciaczkom

reklama
asiulka fajny ten twój robot, ja niestety mam jeszcze materac do naszego łóżka do kupienia, a w sumie dwa - bo zamiast 180 na 200 chcemy kupić 2 x 90 na 200 - żeby łatwiej było wnieśc to na górę i w ogóle
no i chcę to zamówić jeszcze dzisiaj, więc kurcze nie mogłam poszaleć z mikserem za 700, a był superaśny
no cóż troszkę mniej funkcji, ale za to są najważniejsze
w planach mam jeszcze sokowirówkę i zamrażarkę, ale to poczekam do czerwca - albo sprzedamy jeden samochód i wtedy będzie kasa na to, albo dostaniemy z ubezpieczenia grupowego za urodzenie dziecka

sara to fajnie masz, hmm nie wiem czemu nasz tak działa
tylko sprawdź, bo nasz się też wyłącza, ale po chwili się włącza i jak się go zostawi to przegrzewa wodę, chyba że my nastawialiśmy na zbyt wysoką temperaturę hmmmm
trzeba obadać

Mam do was pytanie babeczki - czy planujecie prać całą obiciówkę fotelików samochodowych? Ja chciałam całą ale zwątpiłam czy nie zniszczę jej.

tak zdjęłam z maxi cosi jakoś, teraz czeka na ponowne założenie
muszę jeszcze zdąć z fotela Artura, bo już jest usyfione niemiłosiernie

gratki fajnych zakupów dziewczyny

anusiak piękny jest!!!!!!!!!!!

Fioletowa podgrzewacz chodził cały dzień ustawiony na troszkę mniej niż 2 (tak ustawiałam canpola)

Kingusia a no wyprawy do Lumpków zazwyczaj się tak kończą :rofl2: ale jakie cacuszka za to za grosze są

Ja wyprałam całe obicie od fotelika i od gondoli i spacerówkę też już a co ;-):-p

Mikoto, kolorystyka z 2013, faktycznie maja dużo bardzo ładnych stosowanych wzorów, ja to tylko czern, szarości, beze i biały ;) choć oczywiście staram sie dzidziusiowi i bardziej radosne kolory kupować :) ale wozek musiał być w moich i męża barwach :D

Kingusia, suuuuper ciuszki, jak dla laleczki!

Marcysiowa, ja chce ściągnąć pokrycie i uporać co sie da, fotelik kupiłam używany..

a z nowych wózków środek pierzecie?

Heh ja wyprałam ubranka , kocyki, prześcieradła, ale o tym ,ze wózek czy fotelik to nawet nie myślałam:szok: W sumie dlaczego należy je wyprać??? Aha i muszę sie wyżalić:zawstydzona/y:przyszło dzisiaj łóżeczko i byłabym happy ale okazało się pękniete na całej wysokości:wściekła/y::wściekła/y::angry: no i teraz reklamacja:crazy:

fioletowa ,sara dostałam w prezencie ale mąż to się śmieje że to moja 'sex maszyna' robi wszystko :-p ciasto na pierogi też zagniecie że tylko ja wałkuję i lepię :-D
anusiakanusia wózeczek śliczny !!:-)
marcysiowa ja prałam przed schowaniem więc teraz już nie będę, poza tym kuzynce pożyczyłam fotelik (ona rodzi w maju) więc ona go już sobie wypierze a tak to czyściutki,
do starszego dziecka fotelik czyszczę Wezyrem w sprayu żeby plam nie było, ale takie całościowe pranie jeszcze przedemną

Ostatnia edycja:
Ja mam nowy wózek i z gondoli planuje uprać materacyk i otoczkę czyli tam gdzie dzidzie będą dotykać. Reszty nie będę prać bo nie wszystko mogę zdjąć. A spacerówki na razie nie będę ruszać.

Anusia- super fura

Kingusia- te rzeczy pewnie za grosze zdobyłaś więc po co nawet mówić mężowi- mojemu wiecznie się wydawało że coś kupuje i późno pojął ża dziecku zmienia się garderobę co 3 miesiące bo rośnie teraz jest szczęśliwy że dla drugiej panny jest już wszystko

marcysiowa- zależy w jakim stanie kupiłaś, jak nówke to nie jak używkę to zależy ja dostałam wypraną ale sama też raz prałam i nie było z tym dużo (mam maxi cosi cabriofix) roboty więcej się namęczyłam przy tym foteliku 9-18

reklama
Dziewczyny kochane ja się z wami żegnam na kilka dni, do niedzieli będę u mamy, u nas będzie odgrzybianie sypialni. NIe wiem czy brat mnie dopuści tam do neta -szczerze wątpię :wściekła/y::wściekła/y::no::no::no:
Więc życzę Wam słonecznego weekendu już dziś i żeby żadnych niespodzianek szpitalnych mi tu nie było !!!! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: bo będziemy się gniewać

buziaczki i papa, my zaraz wyjeżdżamy ;-)

Do góry