reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy - wszystko co potrzebne mamom i dzieciaczkom

reklama
[URL="https://www.babyboom.pl/forum/members/isis-6012.html"]Isis j[/URL]a osobiście kupiłabym tą jasną pościel
czapelka
ja kupiłam osłonki z AVentu, ogólnie wszystkie sprzęty kupuje z Aventu, jest drogi ale Philips jest dobrą firmą
asiulka918 kosmetyki kupuje na początek wszystkie z Musteli jest mega droga ale wiem że nie uczula i jest bardzo wydajna jak skończe pierwszy pakiet mam zamiar przejść na kosmetyki z Hippa

a dziewczyny doradzcie mi czy grzechotki z Fisher Proce są takie mega rozwijające czy tylko płci się za firmę, bo te pozniejsze zabawki sa fajne a te dla niemowlaczków?

Isis- ja też kupiłabym tą jasną pościel :-)

Nad kremami z filtrem i termometrami sama się zastanawiam, więc nie pomogę ;-)

Tak samo przyłączam się do pytania Jeny79- kupujecie sterylizator i podgrzewacz?

Nad laktatorem też się zastanawiam, czy jest sens inwestować w elektryczny, podczas, gdy nie wiem czy będę z niego korzystać, bo różnie może być, z drugiej strony, czy ręczny wystarczy? bo dobry też kosztuje ok.100zł i nie chcę wtopić tej kasy, w razie gdybym potem jednak chciała kupić elektryczny- już sama nie wiem co robić.

Jak będę dalej taka niezdecydowana, to nigdy nie zacznę tych zakupów :confused2:

Podgrzewacz dostałam używany ale nie wiem nawet czy moje butelki do niego wejdą bo nie jest jakiś firmowy, jak nie to nie będę innego kupować. Sterylizatora na pewno nie kupuje i laktatora na razie tez nie. Jak będzie mi potrzebny to każe mężowi kupić a może wcale się nie przyda...

Też tak myślałam, że ta kolorowa za bardzo krzykliwa jest :-)
Co do laktatora to ja na pewno kupię elektryczny (będę polować na allegro na uzywany), nie wiem czy kupować sterylizator i podgrzewacz :eek: Co prawda kupiłam zestaw startowy butelek z Tomme Tippee ale mam dylemat czy z tym poczekać czy kupować ...

Ale znalazłam jeszcze taką:
policja.jpg

Załączniki

• policja.jpg
    policja.jpg
    25,9 KB · Wyświetleń: 35
Isis ja gdzieś przeczytałam że dziecięcy mózg najlepiej się rozwija w bielach i beżach które nie mają dużych wzorów, choć ta błękitna pościel też jest śliczna

ISIS beżowa bez dwóch zdań :tak:

Ja mam laktator ręczny i nakładki tommetippe

Termometr kupuję ten co NATIS :tak:

Podgrzewacz mam i na 100% będzie non stop w użyciu. Włączony całą dobę i w nim woda w temperaturze w sam raz do zrobienia mleka lub picia od ręki bez czekania. Szczególnie w nocy było to dla mnie super rozwiązanie! Rachunki za prąd się w ogóle nie zmieniły więc no steres. Tak się z Olivierkiem nauczyłam i tak teraz też będę robić.
Co do sterylizatora nadal się zastanawiam. W tym temacie jakoś stara szkoła czyli garnek i gotowanie wcale mi życia nie utrudniają. No nie wiem.....
Krem na słonko jak już kupię to MUSTELĘ na pewno!

Sara, Ja też mam laktator ręczny Aventa , byłam bardzo zadowolona , ale zastanawiają mnie nakładki tommetippe??? Wytłumacz o co chodzi kochana, bo kupiłam takie butelki i z tego co mi się wydaje to trzeba jakieś nakładki dokupić ????

reklama
Do góry