reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy - wszystko co potrzebne mamom i dzieciaczkom

CZAPELKA - kupilam ten termomentr i jest świetny. Bardzo dokładny, wygodny w użyciu, super!
TERMOMETR BEZDOTYKOWY Tech Med TM F03B (3137258782) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Co do nakładek silikonowych na piersi to kupiłam z Aventu (laktator zreszta też).

który laktator natisku reczny cZy elektryczny ? a podgrzewacz do butelek czy sterylizator kupujecie ? wlejcie linki..

JENY - kupiłam ręczny laktator z Aventu. Z Natalią też z niego bardzo dużo korzystałam i było ok. Uszczelkę trzeba tylko częściej wymieniać, bo dość szybko się zużywa. Pamiętam, że 100ml ściągałam w kilka minut i nic nie bolało. Mam nadzieję, że teraz będzie podobnie :-)

SARA - Kochana, czy do tego podgrzewacza z Aventu wchodzą butelki Dr Browna???

Ostatnia edycja:
reklama
dziewczyny ja tak z innej beczki powiedzcie jakie pierwsze mleko wypróbowałyście dla niemowląt, pytam z ciekawośc bo nastawiam się karmić piersią ale nie zawsze to wychodzi i trzeba dzieciątko czymś dokarmić

te kosze to dla mnie porażka - raz że to nie jest duży problem by się szybko pozbyć z domu brudnych pieluch, dwa że to dla mnie masakra na środowisku - dodatkowa folia, która się nie rozkłada
ogólnie myslę, że to wywalenie kasy

z mlekiem to trzeba uważać, często dają darmowe próbki i tego warto spróbować, ja się na próbce nan przekonałam że to nie dla nas - młody wypił butlę [normalnie wciągnął tak że byłam w szoku] a po 3 godzinach leciał mi przez ręce i wymiotował - więcej nan nie spróbowaliśmy
u nas się sprawdził bebilon
na początku polecam mniejsze pudełka - żeby zobaczyć czy dziecku będzie smakować, czy będzie chciał pić, niektóre dzieci nie lubią smaku danego mleka

to się rozejrze za próbkami mleka w proszku a co za słoiczkami oprócz oczywistego aspektu że są mega drogie i elpiej samemu coś ugotować ale czasmi trzeba mieć słoiczek w domu awaryjnie macie też jakieś ulubione sprawdzone marki??

DZIEWCZYNY - ja wychodzę z założenia, że każdą rzecz - proszek, mleko, krem, płyn, pieluchy itd... - trzeba wypróbować na dziecku. Dlatego kupuję wszystko w jak najmniejszych opakowaniach i dopiero jak się sprawdzi (dziecka nie uczuli, będzie mu służyło) to kupię w większych opakowaniach.

Z moją Natalką nie miałam problemu - co jej kupiłam było ok, ale moja szwagierka miała problem ze wszystkim - uczulenie na pampersy, na Jelpa, na krem z Johnsona...
Teraz postanowiłam popróbować i dopiero później kupować zbiorcze większe opakowania.

LEIR - na słoiczki mamy jeszcze sporo czasu, wszystko po 4 m-cu. Teraz kupiłam tylko herbatki z HIPPa od 1 tygonia - rumiankową i koperkową a dla siebie na laktację.
Choć właśnie czytam, że mają sporo glukozy - co o tym sądzicie mamusie????

JENY - fajny ten kosz :-), ale kupiłam już woreczki zapachowe ;-)

Ostatnia edycja:
Witajcie drogie kolezanki!

zapraszam na swoje aukcje w dziale giełda:
https://www.babyboom.pl/forum/sprze...ynki-hustawka-ciuchy-zobacz-koneicznie-65145/

dla kolezanek z bb mam rabat NA WSZYTSKO 5%!!!! wystarczy,ze napiszecie do mnie na maila ze jestescie z bb a rabat zostanie doliczony przy koncowych zakupach!Juz wiele z Was było zadowolonych...na prosbe zainteresowanych moge dac namiary na te z Was,które juz u mnie kupowały...zachecam tez do obejrzenia moich komentarzy na allegro:)

zapraszam serdecznie,mam jeszcze kilka rzeczy do sprzedania!

reklama
ja herbatki kupiłam Humany bo była u nas promcja w realu po 5 zł za puszkę i też wziełam sobie koperek i rumainek a potem zobacze jak się sprawdzi

Do góry