reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy - wszystko co potrzebne mamom i dzieciaczkom

Mama a kiedy masz następną wizytę?? Nie może się koleżanka wstrzymać do tego czasu??

my mamy 140 x 70 ze zdejmowanym bokiem
do tego dokupiliśmy barierkę w ikea za 40 zł i ją zamontowaliśmy, jak młody zaczął spać bez tej jednej ściany
minus takiego łóżeczka - dziecko wychodzi sobie kiedy chce
[ale podobno dzieci też szybko przyswajają jak się wyjmuje szczebelki]
plus łóżeczka, że służy długo jako tapczanik
u nas spokojnie jeszcze rok, dwa może posłuży, jestem z niego zadowolona
dla drugiego kupimy małe łóżeczko z wyjmowanymi szczebelkami, bo jak chłopaki wyrosną to kupimy łóżko piętrowe

mama trójki - no trudna sytuacja, a nie można się dogadać żeby się jeszcze troszkę wstrzymała? może niedługo poznasz płeć?
wizyte mam niedługo ale usg dopiero koło 29-30 tyh czyli za 5-6 tyg a i tak trzymała już 3 tyg do 5lutego napisałam jej że jak na allegro nie pójdą do czasu kolejnej a okaże sie ze chłopak to wezme co zostanie ale każdego kompletu mi będzie szkoda-dzewczyna ma mój gust -obkupiłam sie u niej w bluzkach ciazowych;)

reklama
a dużo chce za te ciuszki?? Może odkupisz a później sprzedasz jakby się okazało, że to Dziewczynka :confused:
Myślałam o tym ale maż uparcie twierdzi ze mam poczekać(chyba na córe liczy)żejeszcze sobie nakupie tych couszków ze nie te to inne a mnie poprostu smutno bo chciała bym wiedzieć tym badziej ze imie dla chłopca mamy a da dzewczynki-poprzednie propozycje sienie obroniły a dalszych niemamy;(

MamaTrójki, pogadaj z nią, może jeszcze poczeka. A jeśli okaże się, że dziewczynka, to ją nam polecisz - u nas sporo chłopców, więc pewnie znajdą się chętne (zwłaszcza, że mówisz, że śliczne). A jeśli nie chce czekać - to może kup i w razie co sama sprzedasz (oprócz tego, co Ci będzie pasowało).
Ja kupuję z myślą o chłopcu, ale jeśli się okaże, że to dziewczynka, to co przeszkadza na początku, żeby była w spodenkach? Gorzej jakby było odwrotnie - chłopca w sukieneczki ciężko ubrać...

Mama Trójki- bierz te ciuszki:-D, a jak się okaże, że u Was będzie dziewczyneczka, to ja je od Ciebie chętnie odkupię- na chłopca nie mam prawie nic.
Mnie tez jest smutno, ze nei znamy jeszcze płci. Mąż trochę kręci nosem na to dodatkowe usg, bo w naszym przypadku to jednak spory, nieprzewidziany wydatek:zawstydzona/y:i dla samego poznania płci to jego zdaniem zbytnia rozrzutność (mężczyźni jednak sa z innej planety:eek::eek:).Dobrze się złożyło,że i tak powinnam zrobic połówkowe:tak:
Po prostu rozumiem Cię w tym wyczekiwaniu na poznanie płci.
Na pocieszenie napiszę, że mnie lekarz w pierwszej ciąży trzy razy zapewniał, że będę mieć syna, a urodziła się córcia. A w drugiej ciąży do samego końca nie znałam płci bo miałam tylko 3 usg nfz-towskie i na żadnym Marysia nie chciała sie ujawinić:-D. Mam nadzieę, że tym razem będzie inaczej:tak:

Przyszła niania. Na razie wydaję się w porządku i zasięgowo i funkcyjnie. Ocenię ją za kilka dni jak przetestuje dokładnie zasięg, ładowanie/baterie itp.

Mama bierz te ciuszki!!!!!!!!!!

No i licytacja się nie powiodła. Tylko coś się mi nie zgadza, bo do godziny przed końcem wyświetlała mi się inna (sporo niższa niż sama zaproponowałam) kwota, a okazało się, ze już w sobotę byłam "przebita". No trudno. Jutro kolejna się kończy - może wtedy się uda ;-)
Na pocieszenie mam 1 PACZKĘ CIUSZKÓW. Już przyszły i są przesłodkie. I już się zakochałam. Ale zdjęcie wrzucę później, bo Aro chciałby jeszcze dziś na trochę komputer (nie mogę przecież ja ciągle i ciągle), a potem idziemy na wizytę, a jak wrócimy to szybka informacja do nas i już nie zamierzamy myśleć o komputerze ;-):zawstydzona/y::-)

reklama
Z tych szklanych właśnie aventowe mi się najbardziej podobały takie "banieczki" :-D SUper, że dobre

Palin jak nie ta aukcja to inna! Pełno tego jest a jak się zacznie to się płynieeeeeee :-p

Ja już wychodzę z założenia, że ciuszków mam dosyć chyba, że coś mnie tak urzeknie, że spać nie będę mogła to pomyślę jeszcze :tak:

Do góry