reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Zakupy - wszystko co potrzebne mamom i dzieciaczkom

Mama a kiedy masz następną wizytę?? Nie może się koleżanka wstrzymać do tego czasu??

my mamy 140 x 70 ze zdejmowanym bokiem
do tego dokupiliśmy barierkę w ikea za 40 zł i ją zamontowaliśmy, jak młody zaczął spać bez tej jednej ściany
minus takiego łóżeczka - dziecko wychodzi sobie kiedy chce
[ale podobno dzieci też szybko przyswajają jak się wyjmuje szczebelki]
plus łóżeczka, że służy długo jako tapczanik
u nas spokojnie jeszcze rok, dwa może posłuży, jestem z niego zadowolona
dla drugiego kupimy małe łóżeczko z wyjmowanymi szczebelkami, bo jak chłopaki wyrosną to kupimy łóżko piętrowe

mama trójki - no trudna sytuacja, a nie można się dogadać żeby się jeszcze troszkę wstrzymała? może niedługo poznasz płeć?
wizyte mam niedługo ale usg dopiero koło 29-30 tyh czyli za 5-6 tyg a i tak trzymała już 3 tyg do 5lutego napisałam jej że jak na allegro nie pójdą do czasu kolejnej a okaże sie ze chłopak to wezme co zostanie ale każdego kompletu mi będzie szkoda-dzewczyna ma mój gust -obkupiłam sie u niej w bluzkach ciazowych;)

reklama
a dużo chce za te ciuszki?? Może odkupisz a później sprzedasz jakby się okazało, że to Dziewczynka :confused:
Myślałam o tym ale maż uparcie twierdzi ze mam poczekać(chyba na córe liczy)żejeszcze sobie nakupie tych couszków ze nie te to inne a mnie poprostu smutno bo chciała bym wiedzieć tym badziej ze imie dla chłopca mamy a da dzewczynki-poprzednie propozycje sienie obroniły a dalszych niemamy;(

MamaTrójki, pogadaj z nią, może jeszcze poczeka. A jeśli okaże się, że dziewczynka, to ją nam polecisz - u nas sporo chłopców, więc pewnie znajdą się chętne (zwłaszcza, że mówisz, że śliczne). A jeśli nie chce czekać - to może kup i w razie co sama sprzedasz (oprócz tego, co Ci będzie pasowało).
Ja kupuję z myślą o chłopcu, ale jeśli się okaże, że to dziewczynka, to co przeszkadza na początku, żeby była w spodenkach? Gorzej jakby było odwrotnie - chłopca w sukieneczki ciężko ubrać...

Mama Trójki- bierz te ciuszki:-D, a jak się okaże, że u Was będzie dziewczyneczka, to ja je od Ciebie chętnie odkupię- na chłopca nie mam prawie nic.
Mnie tez jest smutno, ze nei znamy jeszcze płci. Mąż trochę kręci nosem na to dodatkowe usg, bo w naszym przypadku to jednak spory, nieprzewidziany wydatek:zawstydzona/y:i dla samego poznania płci to jego zdaniem zbytnia rozrzutność (mężczyźni jednak sa z innej planety:eek::eek:).Dobrze się złożyło,że i tak powinnam zrobic połówkowe:tak:
Po prostu rozumiem Cię w tym wyczekiwaniu na poznanie płci.
Na pocieszenie napiszę, że mnie lekarz w pierwszej ciąży trzy razy zapewniał, że będę mieć syna, a urodziła się córcia. A w drugiej ciąży do samego końca nie znałam płci bo miałam tylko 3 usg nfz-towskie i na żadnym Marysia nie chciała sie ujawinić:-D. Mam nadzieę, że tym razem będzie inaczej:tak:

Przyszła niania. Na razie wydaję się w porządku i zasięgowo i funkcyjnie. Ocenię ją za kilka dni jak przetestuje dokładnie zasięg, ładowanie/baterie itp.

Mama bierz te ciuszki!!!!!!!!!!

No i licytacja się nie powiodła. Tylko coś się mi nie zgadza, bo do godziny przed końcem wyświetlała mi się inna (sporo niższa niż sama zaproponowałam) kwota, a okazało się, ze już w sobotę byłam "przebita". No trudno. Jutro kolejna się kończy - może wtedy się uda ;-)
Na pocieszenie mam 1 PACZKĘ CIUSZKÓW. Już przyszły i są przesłodkie. I już się zakochałam. Ale zdjęcie wrzucę później, bo Aro chciałby jeszcze dziś na trochę komputer (nie mogę przecież ja ciągle i ciągle), a potem idziemy na wizytę, a jak wrócimy to szybka informacja do nas i już nie zamierzamy myśleć o komputerze ;-):zawstydzona/y::-)

reklama
Z tych szklanych właśnie aventowe mi się najbardziej podobały takie "banieczki" :-D SUper, że dobre

Palin jak nie ta aukcja to inna! Pełno tego jest a jak się zacznie to się płynieeeeeee :-p

Ja już wychodzę z założenia, że ciuszków mam dosyć chyba, że coś mnie tak urzeknie, że spać nie będę mogła to pomyślę jeszcze :tak:

Do góry