reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy - wszystko co potrzebne mamom i dzieciaczkom

No ja raczej nie pomogę, bo u nas zapadła decyzja o turystycznym. Ale oferta wydaje mi się ciekawa i warta przemyślenia.
Osobiście jeśli już byłabym chyba za wyciąganymi szczebelkami - w razie co dziecko przy wierceniu się nie spadnie, a jak będzie chciało wyjść to znajdzie sobie wyjście. Ale z drugiej strony takie z wyjmowanym bokiem później chyba bardziej wygląda jak małe łóżko...

Aguśka, sama jestem ciekawa co kupił, bo widziałam tylko listę zawartości, a zdjęcia były ciuszków poskładanych w "kupie", więc nie za wiele widać...

Ostatnia edycja:
reklama
Isis super zakupy! Śliczne ciuszki zakupiłaś, nie dziwię się, zwłaszcza, że teraz przeceny kuszą:-D

Palindromea no to się rozkręciliście z zakupami:-) Pochwal się jak już ciuszki będą u Was.

Jeżeli chodzi o łóżeczko to my kupimy proste, bez żadnych zdobień. Najlepiej w kolorze olchy lub klonu ( żeby pasowały do szafy i komody ), najlepiej z funkcją tapczanika - coś takiego:
Pino 2w1 Łóżeczko-Tapczanik Sosnowe 60/120 (2986831780) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Łóżeczko 140x70 cm (Sosna antyczna) - Łóżeczka - Typy Mebli - Meble VOX

Ale to jeszcze nic pewnego, bo np. moja kuzynka zamiast łózeczka kupiła łóżeczko turystyczne - i maluszek od początku w nim spał, było bardziej funkcjonalne, a potem jak mały podrósł do samodzielnego łóżka, to wtedy kupili normalny tapczan. Bardzo fajne łóżka z zabezpieczeniami dla starszych dzieci ma Ikea.

Mikoto, tego się trochę obawiałam. Jak już zaczniemy kupować to się na potrzebnych rzeczach może nie skończyć...

Palindromea myślę, że to normalne zjawisko, zwłaszcza przy pierwszym dziecku. Przy kolejnych człowiek już ma doświadczenie, co i kiedy się przyda. Dlatego tak bardzo lubię czytać ten wątek, zwłaszcza jak się wypowiadają doświadczone mamy :tak:

Mikoto- pomysł z funkcja tapczanika jest super, ale pomyslałabym od razu o rozmiarze 140x70. Łóżeczko 120x60 to do 3 lat. Moja Zosia ma juz metr więc to mniejsze łóżeczko jest "na styk", a jest niższa niz normalnie jej rówiesnicy.

zła jestem aż się popłakałam wiekszosć z was juz zna płeć a ja nie do tego koleżanka z innego forum pisała czy czce za pare zł plus przesyłka worki ciuszków pon jej synach-boskie ciuszki -jak nie to wystawia na allegro i kurcze okaże sie ze chłopak to sie zapłacze bo sliczne te ciuszki a jak kupie i okaże sie ze dzewczynka to też bede zła i tak źle i tak niedobrze;(

reklama
Ja teraz zaczęłam rozglądać się za łóżeczkami...
Co o tym myślicie?
łóżeczko 120x60 Justyna + materac kokos (2958964841) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Lepsze będzie z wyjmowanymi szczebelkami czy całym bokiem?
z Marcelem miałam wyjmowane szczeble i było ok. Nie wiem, jak jest z całym bokiem... może któraś z was miała takie. Sprawdziło się?

my mamy 140 x 70 ze zdejmowanym bokiem
do tego dokupiliśmy barierkę w ikea za 40 zł i ją zamontowaliśmy, jak młody zaczął spać bez tej jednej ściany
minus takiego łóżeczka - dziecko wychodzi sobie kiedy chce
[ale podobno dzieci też szybko przyswajają jak się wyjmuje szczebelki]
plus łóżeczka, że służy długo jako tapczanik
u nas spokojnie jeszcze rok, dwa może posłuży, jestem z niego zadowolona
dla drugiego kupimy małe łóżeczko z wyjmowanymi szczebelkami, bo jak chłopaki wyrosną to kupimy łóżko piętrowe

mama trójki - no trudna sytuacja, a nie można się dogadać żeby się jeszcze troszkę wstrzymała? może niedługo poznasz płeć?

Do góry