reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy - wszystko co potrzebne mamom i dzieciaczkom

co do ciuszków to mam większość 62, bo z tych 56 to chyba dzieci szybko wyrosną... za to nie mam nic mniejszego niż 56, a nigdy nic nie wiadomo. Jak Malutki będzie bardzo malutki moja mama będzie na szybko kupowała :p

reklama
Ja tez mniejszych niz 56 nie mam, a tych tylko pare sztuk bo jak dziewczyny napisaly Maluszki szybko z takich wyrosna...a jak 62 to spodenki czy rekawek zawsze mozna podwinac,a w za male nie wcisniemy :) choc pewnie bedziecie mialy piekne lato wiekc nie bedzie co podwijac :-p

Przy synku i teraz mam ubranka 62 i 68. Z rozmiaru 56 to tylko coś otrzymane/kupione na allegro w ramach większej paki.
No ale u mnie synek miał 3710 g i 55 cm. Córeczka na usg 30tc4 też zapowiadała się pod 4 kg. W związku z tym nie miałam potrzeby posiadania mniejszych ciuszków, z resztą wolałam, żeby były za luźne niż w takie na styk wtykać bąbla

heh moja chudzina nosiła ciuszki 0-3 miesięcy [czyli nasze 56] i tak w pewnym momencie okazało się, że coś mi się kiepsko zapinają, wzięłam 62 a tu już dobre były, nie pomyślałam że tak szybko wyrośnie ;-)

No ja niestety nie wiem ile moja mała teraz waży, bo nie miałam teraz usg :-( na ostatnim usg ważyła 700g a, to była chyba w 20-21 tyg :eek: a do szpitala zabieracie i 56 i 62? Tak na wszelki wypadek?

Ja już po piżamkowych zakupach w Biedronce iiiii wyhaczyłam folder zaczynający się od 23.Będą art. higieniczne typu płatki + patyczki do uszu, husteczki nawilżane,pieeeluchy,wkładki laktacyjne,podkłady do przewijania,płyny Lovela,różne różności :blink: http://gazetki.biedronka.pl/g92,wielki_swiat_malego_odkrywcy.html

tylko źle przejrzałam gazetkę z Lidla i myślałam,że od dziś będą te biustonosze i spodenki dla dzieci a tu klopsik dopiero od 23..ale poczekam,poczekam:happy:

Ostatnia edycja:
Aguska teraz widzę,że nie bardzo udane hehe :D wzięłam rozmiar M bo wcześniejszą z biedronki(taką "kopertówkę") miałam właśnie w tym rozmiarze i była dobra a ta jest za luźna (wzięłam tylko tą szaro-różową bo pozostałe mi się nie podobały) zważając,że chciałam je jako koszule już po porodzie :) no zobaczymy..Może po praniu się trochę wstąpi :-D

Co do rozmiaru ubranek to mi każdy nad uchem gada żebym nie kupowała 56 bo on będzie duuuuuuuży,dłuuugi i w ogóle ale chcę mieć kilka sztuk w zapasie bo nie chcę żeby mu nic wisiało.narazie mam tylko 3 półśpiochy na 56 ale dokupię może 1-2 szt a resztę już na 62..

reklama
Co do ubranek- ja mam nawet rozmiar 50 po Zosi- urodziła sie mała (2150g i 48cm) i nosiła ten rozmiar okołi miesiąca- w 56 sie topiła.
Ale juz Marysia (3350g i 55cm) wcale w niego nie wlaza:no::-D Za to w 56 chodziła okolo 3 tygodni.
Osobiście wolę mieć kilka sztuk mniejszych ubranek, niz zawijać rękawki. Ale to takie moze "skrzywienie";-)

Do góry