reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy - wszystko co potrzebne mamom i dzieciaczkom

reklama
Wenusjanka- ja używałam wielorazówek jak córka miała +3,5kg. ale nie tetry bo się w niej topiła tylko najlepszy był otulacz + wkład z mikrofibry (taki z allegro ok. 6,5 zł sztuka)

Ja na przewijak kładłam podkład taki jednorazowy albo pieluszkę flanelową bądź tetrową, nie myłam niczym, a wanienkę przemywałam ciepłą wodą z płynem tak jak just79 ;-) Te pokrowce na przewijak u mnie się nie sprawdziły, bo co chwilę musiałam prać :wściekła/y:;-)

Ja na przewijak kładłam pokrowiec, a na niego złozona na pół flanelkowa pieluszkę. Zwykle wymianiałam samą pieluszkę, bo pokrowiec był czysty:tak::tak:

Ariena- każdy fotelik z isofixem powinien mieć możliwość montażu tylko pasami samochodowymi. Ale zapytaj o to sprzedawcę bo ja ten mały fotelik 0+ mam bez bazy i bez isofixu, dopiero nastepny kupilismy z isifixem i nia pewno do sie go montowac wyłacznie pasami samochodowymi.

smile ja przy Arturku miałam przewijak tego typu POKROWIEC ** na przewijak ** PROFILOWANY!!! 50X70 (3237761854) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
do niego dokupiłam dwa prześcieradełka frotte - takie mniej więcej jak na tej aukcji, żeby mały na ceracie nie leżał
i jak się pobrudziło, to do pralki i tyle
teraz mam przewijak z ikea - wysoki na stelażu i na początek będzie położony ten podkład jednorazowy, ale potem tetrę będę kłaść, albo flanelę

Ja podobnie jak fioletowa mam przewijak "ceratkowy" na niego pokrowiec frotte szt. 2 - jak się zabrudzi to do prania. Jakby brakło pokrowców to położę pieluszkę a ceratkę na przewijaku zawsze umyć/odkazić można.

Przychodzą mi ostatnie paczki z allegro i cholera przez pomyłkę zamówiłam dwie mufki do wózka/sanek :confused2: Brałam dużo rzeczy i się nie zorientowałam, że cena się nie zgadza. Nie bardzo opłaca mi się odsyłać.

Ja podobnie jak fioletowa mam przewijak "ceratkowy" na niego pokrowiec frotte szt. 2 - jak się zabrudzi to do prania. Jakby brakło pokrowców to położę pieluszkę a ceratkę na przewijaku zawsze umyć/odkazić można.

Przychodzą mi ostatnie paczki z allegro i cholera przez pomyłkę zamówiłam dwie mufki do wózka/sanek :confused2: Brałam dużo rzeczy i się nie zorientowałam, że cena się nie zgadza. Nie bardzo opłaca mi się odsyłać.

a jaki masz kolor - może któraś z nas się skusi? :-)

ariena87 my mamy fotelik maxi cosi pebble ( ma lepsze opinie niz też co ty patrzyłaś)i dokupiliśmy do niego bazę do samochodu męża a ja bede miała bez bazy na samych pasach. Ale ten twój też ma na pewno takie trzy punkty w budowie fotelika które utrzymują je w pasach,bo każdy dobry fotelik je ma.
My jeszcze musimy kupić wanne, chyba kupię zwyklą- te profilowane są jakieś przesadzone, bo niby jak mam myć dziecko w nim na brzuszku???Co o tym myslicie

reklama
Do góry