reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy - wszystko co potrzebne mamom i dzieciaczkom

Pytanie do dziewczyn, które mają używane wózki.
Myślałyście może o zmianie materacyka na nowy? Kupiłam wózek używany. Chciałam uprac materacyk, ale jest informacja, że nie można go prać. Jaki materacyk kupić ewentualnie? :-)

reklama
Pytanie do dziewczyn, które mają używane wózki.
Myślałyście może o zmianie materacyka na nowy? Kupiłam wózek używany. Chciałam uprac materacyk, ale jest informacja, że nie można go prać. Jaki materacyk kupić ewentualnie? :-)

Ja wózek mam nowy, ale też się zastanawiałam, czy dodatkowego materacyka nie kupić. I zastanawiam się nad takim

MATERAC Materacyk do wózka KOŁYSKI pianka GRYKA (3106852146) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

[gryka ponoć dobrze sprawdza się w łóżeczkach, więc do wózka chyba też byłaby dobra]

Dziewczyny polecam sprawdzić instrukcję wózka. W moim jest napisane, że nie wolno stosować dodatkowego materacyka!!

Ja swojego materacyka nie prałam bo i tak planuje na niego kłaść ceratko-pieluszkę w razie gdyby coś z pieluszki miało się wydostać.

W wózku miałam taki cienki (1-2 cm) materacyk piankowy, a do tego dokupiłam taki gryczany (nie pamiętam 10 lub 20 zł kosztował).

Z synkiem nie miałam sterylizatora, choć on praktycznie od początku na butelce- do 4 miesiąca jadł pół na pół MM i co mi się udało odciągnąć. Butelki itp. gotowałam od czasu do czasu, w między czasie przelewałam wrzątkiem, ale też nie za każdym razem. Brzuszkowych problemów nie było, więc nie pojawiła się potrzeba nabywania sterylizatora.
Koło 3-4 miesiąca jak zaczął namiętnie rączki ćmokać i co tylko było w zasięgu rączek to w ogóle darowałam sobie wyparzanie itp.

w temacie materacyków - ja swój wyprałam, wsadziłam do pralki i tyle
ale i tak kładę podkład do przewiania, a na to pieluchę flanelową jako prześcieradełko
tak robiłam z Arturem, więc i teraz tak zamierzam

co do sterylizatora, to mam avent elektryczny - kiedyś sara podawała linka
jest super, bardzo pojemny :-D

reklama
Ja też dziś w Biedronce byłam na zakupach, kupiłam body, kocyk, kapcie i taki zestaw koszulka i spodenki ale wzięłam większe na przyszły rok :-) Też poluję na koszulę za tydzień, no i w Lidlu na stanik do karmienia :-)

Sterylizator mam elektroniczny z Tommee Tippee i z tej firmy mam też podgrzewacz, butelki i smoczki ;-)

http://allegro.pl/super-zestaw-tommee-tippee-sterylizator-zobacz-i3218280308.html

Ostatnia edycja:
Do góry