reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy - wszystko co potrzebne mamom i dzieciaczkom

Sporo moich znajomych chwaliło Dada ale u nas się nie sprawdziły. Młody miał wysypkę.

Przyszła torba do wózka. Jestem bardzo zadowolona. Postanowiłam w nią spakować Feliksa bo podobno muszę mieć jednak swoje ciuszki dla Małego.

Komplet na wyjście ze szpitala spakowałam w fotelik tak, żeby K. tylko po niego musiał sięgnąć do szafy.

Dodatkowo dotarł też stanik i jest REWELACJA milutki, mięciutki. Co prawda na styk ale jak uda się karmić to dokupię kolejny!!

reklama
Wczoraj zamówiłam łóżeczko a dziś w biedronce upolowałam pościel z kubusiem puchatkiem :-D W przyszły poniedziałek będę polować na dywanik z kubusiem i może na podusię - nawet w sypialni Tymek musi mieć swój dziecięcy kącik :-D

My używamy tylko Dady. Z początku kupowałam Pampersy (uczulały), potem BabyDream z Rossmanna (rozmiar 2był super, ale 3 juz mi nie pasował:no: więc przeszliśmy na Dady- według mnie są super (odrobinę mniej chłonne niż oryginalne Pampersy, ale uważam, że i tak się opłaca).
Każde pieluszki moga uczulić, więc póki się nie wypróbuje, jest ryzyko. Ja tym razem kupiłam Dady 1szy rozmiarek:tak:

Ja własnie wróciłam z Biedronki- kupiłam kocyk:tak: Taki kolor jak chciałam (w kolorowe kółeczka). Za tydzień zapoluję na koszule.

Ostatnia edycja:
I ja po ataku na Biedronkę.Ale kupiłam mniej niż chciałam.jeden kocyk(niebieski) bo o dziwo,pojechałam do tej która z reguły była dobrze zaopatrzona a nie wszystkie wzory były..Body beżowe na 68(ostatnia sztuka wyciągnięta ze spodu) 1 ręczniczek(one jakieś małe mi się wydawały ehhee..A może to ja mam jakieś spaczone myślenie,że to powinno być większe) no i kapciuchy-baletki :)) jeszcze tą torbę oglądałam i hmmm...Dosyć pojemna się wydaje :) może jeszcze później się przejadę.Do innej.i dokupię inny wzór kocyka :) bo jest meeeega miluśki

Naya- ja juz kiedys pisałam o reczniczkach. Dla mnie powinny miec 100cmx100. Mniejsze są niepraktyczne. Dziecko szybko urośnie i takimi 80x80 5miesięcznego juz nie zawiniesz.

ja też po wizycie w Biedronce :) kupilam body błękitne z lewkiem i do kąpieli ręczniczek niebieski z lewkiem :)

Kocyki z biedronki faktycznie są boskie :-)
Ja kupiłam żółty w rybki ;-) poszłam z samego rana to wszystkie wzory były dostępne.

reklama
madzia to mamy podobny gust :-)
Chciałam jakiś taki w neutralnych kolorach bo większość wzorów było różowych albo niebieskich.

Do góry