reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy - wszystko co potrzebne mamom i dzieciaczkom

reklama
Normalne ślady użytkowania, trochę zmatowiała, małe ryski - wiadomo, z rok dobry używałam. Ale chyba bez sensu wyrzucać bo tak naprawdę nic im nie jest.

A kupujecie sterylizator ? Ja zawsze co jakiś czas gotowałam butle.

to chyba powinno byc spoko

ja sterylizator mam po Arturze, kupiłam go jak miałam dość zabaw z wrzątkiem
teraz go wyciągnęlam i będę odkamieniać kwaskiem cytrynowym, żeby prze pójściem do szpitala wysterylizować wszystko: smoczki, osłonki na sutki itd.

Ale fajnie udało Ci się z zakupem Sara. Ja się zastanawiam. Przy Sewerynie butelkę zaczęłam używać jak miał coś koło 5-6 miesięcy. Teraz zamierzam być "mądrzejsza" i czasem podawać odciągnięte mleczko z butli ( np. jak będę na i po imprezie ) :):) A jak często sterylizuje się butle ? ( może głupie pytanie ale jestem mało butelkowa )

Moim zdaniem jesli myjesz na bieżąco to wystarczy np wieczorem raz dziennie. U mnie czasem stały pol dnia to wtedy pakowalam je do sterylizatora po umyciu. Tych największych miałam ze 3 to mi wychodziło i tak raz dziennie, mniejszych miałam chyba sześć wiec jak mi się chciało to wlaczalam. Generlnie po mleku, zwłaszcza jak stoi dłużej to częściej się wyparza/sterylizuje niż po wodzie czy jakiejś herbatce - chodzi o to by kolejna porcja nie kisła przez bakterie

reklama
A my dziś z moim M. zamówiliśmy wózek. Taki:
Jedo Fyn 4 DS Memo - Wózki - Mooby

W tych kolorach, bo chciałam z zielonym. :)
Do tego fotelik:
Jedo, Berbero - fotelik 0 -13 kg - KOLEKCJA 2013 **********
kolorystyka taka jak wózek.

Do tego gratis adaptery i paczka pieluszek 90szt.
Zamówiłam u nas w sklepie, bo ceny mają jak na allegro, a przywiozą mi i zawsze mam ich pod ręką jakby co.
I niedługo zacznę prać ciuszki, pościele, kocyki. Już się cieszę!!! :tak:

Do góry