reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy - wszystko co potrzebne mamom i dzieciaczkom

Właśnie jeżeli chodzi o pieprzyki to używanie wysokich filtrów zapobiega poparzeniom skóry a tym samych powstawania pieprzyków w pewnym stopniu.
Zgadzam się,że zawsze warto zapytać fachowca w aptece:-)
Tlenek cynku jest fizyczym filtrem ale dośc niskim, wiec zawsze trzeba sprawdzić SPF na opakowaniu( najlepiej jak najwyższy). Sudokrem się nie nadaje, bo to maść na odparzenia, pieluszkowe zap. skóry i ma do tego celu dopasowany skład

reklama
Racja różnica pomiedzy SPF 30 a 50 jest niewielka, i z własnego doswiadczenia wiem, że czasem 30 jest mocniejsza od niejednej 50.:biggrin2: Kupcie kosmetyk ten z rejestaracja od urodzenia- ja kupiłam mustella
Mój mąż ma wrazliwą na słonce skóre wiec testujemy wszystko.:-D
Ja kupiłam Pampers New baby do 5 kg

ja mam kupione huggies, ale tylko do szpitala, bo po szpitalu i tak będę pieluchować wielorazowymi

a co do kremów - dermatolog mi zaleca jak najwyższe, tzw bloki
sugerował kiedyś nawet 100 :szok:
w książce do medycyny [jak kumpel studiował i akurat miał dermatologię] wyczytałam z kumpelą, że ryzyko powstania raka skóry jest wysokie u osób które mają więcej niż 50 pieprzyków
się nieźle uśmiałyśmy, bo 50 to ja mam na jednej ręce... poza tym mam białą cerę, ale centralnie białą, opalam się na raka i mam tendencję do bliznowców [mam kilka brzydkich i ich nie wolno opalać] - zalecenia mam jak niemowlę - między 10 a 15 nie wystawiać się na słońce, smarować się jak najwyższym filtrem i zakaz opalania [włącznie z solariami]
dlatego tak trzęsę portkami przy dzieciach, Artur ma na razie 4 pieprzyki, wiem że będzie przybywało, bo Adam tez ma sporo :-(

a i krem koniecznie z blokiem uva i uvb :-D
najpierw poszukam czegoś od 1 dni, a potem La Roche Posay, fototrwały

Ostatnia edycja:
fioletowa, to trochę dziwne, bo nam na zajęciach z dermatologii a później formach kosmetycznych tłukli do głowy, ze różnice przy tak dużych filtrach są minimalne. Lepiej analizować skład chemiczny kosmetyku.

reklama
Do góry