reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy - wszystko co potrzebne mamom i dzieciaczkom

ja tez używałam gazików, ale mi położna odradziła, one są za sztywne, octenisept i gaza jest lepszym zestawem

ja nie smaruję dziecka oliwką, chyba że na początku okaże się konieczne bo będzie mu skóra schodziła [Arturowi schodziła, bo był przenoszony]

reklama
Kingusia fiolet ma rację :tak:
Ja staram się mieć wszystkiego po 7-8szt.

NIka
Ja do Ondy mam stelaż oryginalny I tutaj zależy czy chcesz na wannę czy wolno-stojący

Do kąpieli na 1 miesiąc mam
Balneum: BALNEUM BABY olejek 500ml + krem125 ml + kaczka!! (3142558894) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. a na później Nivea: **NIVEA baby**__ NUTRI __PŁYN do kąpieli z oliwką (3113719942) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Do pupki
Linomag i sudokrem

Na słoneczko:
ZIajka ZIAJA ZIAJKA SPF 30 EMULSJA DO OPALANIA 125 ML (3162496885) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. lub MUSTELA

Ja nie smarowałam oliwką a MUSTELA STELATOPIA KREM EMOLIENT 200 ML APTEKA (3165073285) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ale miał problem ze suchą skórą jeśli się teraz też pojawi to na pewno to kupię. Na razie nie posiadam NIC

Do pępuszka mam gaziki nasączone 2szt. a zamierzam kupić ćwiartkę czystego spirytusu i smarować wacikiem

Dzisiaj zakupiłam:
- Balneum
- sół fizjologiczną
- waciki ze spirytusem do pępuszka
- ziajkę 30+ na słoneczko

Przyszedł wreszcie termometr:
- TERMOMETR BEZDOTYKOWY drSerce dla DZIECI 4w1 (3150466992) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. i jak na razie spisuje się rewelacyjnie
- piżama z szlafrokiem ZESTAW koszula + szlafrok super kolor S,M,L,XL,XXL (3134354197) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. przyzwoite

Zamówiła sobie jeszcze:
CIĄŻOWE SPODNIE DRESOWE*BRYCZESY pod BRZUCH M/L (3175728131) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
WYGODNE RYBACZKI POD BRZUSZEK*KOLORY, uniwersalne (3183911103) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
są tak skrojone, że po ciąży zanim brzucho wróci do "formy" będą też fajne

Do kupienia jeszcze:
- bodziak z krótkim rękawem na wyjście ze szpitala/ Mało mam większych ubranek ale to pewnie na bierząco zakupię ;-)
- stanik do karmienia
- klapki do szpitala
- moskitiera do wózka
- serum na bliznę
- mleko pierwsze
- herbatki
i czekam na sab simpex ma za 2tyg przyjechać

MAM PYTANIE!!

CO na gorączkę od pierwszych dni??????? chyba tylko czopki? Czy źle pamiętam? Jak patrzę na syropy Olivierka to większość od 3 m-ca

marcysiowa: no ja też beż wzięłam. :tak:I co fajny jest gatunkowo? :confused:
Mi się podoba,że nie za wzorzysty i że ma i rzep i sznurek. Po pierwsze, że rzep po jakimś czasie już nie trzyma tak dobrze, a po drugie- na początku jak dzidzia jest malutka, to zapinając na rzep ma za luźno, więc ja zawsze jakąś tasiemką związywałam dodatkowo. W szpitalu też zawiązują. Dlatego się na ten becik zdecydowałam.
Wzięłam ten usztywniany, chociaż zawsze miałam miękki, ale wkładkę można wyjąć, a moje starsze dzieci będą chciały trzymać brata, więc pewniej będę się czuła jak im dam w usztywnionym. :tak:

Wygląd rewelacyjny, w dotyku też miły. Wczoraj swoje wyprałam i nie straciły na jakości. Na prawdę fajne.

teri czy dostałaś juz paczkę od wasala z laktatorem? Bo ja przymierzam się do zamówienia u niego większości rzeczy, w tym laktatora.

Nika a zamawiałaś u tego uzytkownika rodzyneczki pieluszki tertrowe i flanelowe?

Ostatnia edycja:
teri czy dostałaś juz paczkę od wasala z laktatorem? Bo ja przymierzam się do zamówienia u niego większości rzeczy, w tym laktatora.

Nika a zamawiałaś u tego uzytkownika rodzyneczki pieluszki tertrowe i flanelowe?

Tak zamawiałam, ale przyjda w przyszlym tygodniu,

Dziewczyny bardzo Wam dziękuję za pomoc! :)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry