reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy - wszystko co potrzebne mamom i dzieciaczkom

reklama
Anilek świetne zakupy ;-)

Mam prośbę do Was, Zrobiłam przegląd ubranek po praniu i potrzebuję podpowiedzi Ci czy to mi wystarczy.
Mam tak:

Body długi rękaw roz 56 - 2szt (musze dokupić)
roz 62-68 - 6szt
Body krótki rękaw roz 56 - 3szt
roz 62 - 4szt
roz 68 - 3szt
Body na ramiączkach 2szt

Pajacyki roz 56-62 - 8szt
roz 62 - 8szt
roz 68 - 4szt

Jak myślicie ile i czego powinnam dokupić?

Kingusia, ja mam w podobnej ilości (oprócz body na ramiączka - nie mam żadnych). Mam też kilka kompletów kaftanik + spodenki (dł. rękawek) i też się zastanawiam, czy na sam początek starczy.

kingusia ja bym dokupiła bodziaków z krótkim rękawem - jeszcze gdzieś tak po 3 sztuki 62 i 68
i pytanie jak rozkład z długim rękawem - bo jeśli większość to 62 to tez bym dokupiła 68
wiesz, za duże założysz dziecku, za małe już nie

marcysiowa: no ja też beż wzięłam. :tak:I co fajny jest gatunkowo? :confused:
Mi się podoba,że nie za wzorzysty i że ma i rzep i sznurek. Po pierwsze, że rzep po jakimś czasie już nie trzyma tak dobrze, a po drugie- na początku jak dzidzia jest malutka, to zapinając na rzep ma za luźno, więc ja zawsze jakąś tasiemką związywałam dodatkowo. W szpitalu też zawiązują. Dlatego się na ten becik zdecydowałam.
Wzięłam ten usztywniany, chociaż zawsze miałam miękki, ale wkładkę można wyjąć, a moje starsze dzieci będą chciały trzymać brata, więc pewniej będę się czuła jak im dam w usztywnionym. :tak:

Tez sie wzielam hurtowo za zakupy, bo ostatnia akcja ze skurczami co 5 minut uzmysłowiła mi, że lepiej się przygotować wcześniej...

Zakupiłam wczoraj od sprzedającego rodzyneczki
Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
masę rzeczy dla mojej córeńki, w tym materac, wanienkę, pieluszki, podkłady i kupę innych rzeczy za prawie 700zł i dostawa tego wszystkiego tylko 16 zł. Dziś już do mnie dzwonili i potwierdzili ze wszystko sie zgadza i ze przesylka wyjdzie jeszcze dziś.

taki zestaw startowy z butelkami:
ZESTAW STARTOWY LAKTATOR VIA POJEMNIKI AVENT 6 (3165032059) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

a dziś 2 komplety pościeli:
Komplet 10 el PIĘKNE WZORY w super cenie!!! EMKA (3158589473) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
+ posciel do wozka

Na liscie juz mi niewiele zostalo.

PYTANIE:
kupilam wanienkę onda evolution, jaki do niej stojak, moze ktoras cos upatrzyla?

KOSMETYKI DLA MALUSZKA:
-co polecacie do kapieli
-do oliwkowania, a moze nie trzeba?
-jakis kremik z filtrem? jaki?
-co na pupkę?
-octanisept do dezynfekcji pępuszka?
-coś jeszcze?

Pomóżcie, bo ja teraz z uwagi na chorobę mamy nie mam kompletnie czasu aby coś w tym temacie poczytać....:(

Kingusia ja myślę, że na spokojnie... przecież nie żyjemy w czasach gdzie to sklepów jeździ się nie wiadomo ile... zawsze coś można dokupić, a nie wiadomo ile cm Laura będzie miała i jak szybko będzie rosła:))) a poza tym, przynajmniej u mnie jest tak, że jak później ktoś przychodzi w odwiedziny to zawsze coś przynosi. Przeważnie są to właśnie ciuszki:) Poza tym nie wiadomo jaka będzie pogoda...

reklama
Nika
KOSMETYKI DLA MALUSZKA:
-co polecacie do kapieli ja używałam zwykłego mydełka bambino http://allegro.pl/bambino-mydlo-100g-dla-dzieci-i-niemowlat-i3162405233.html i teraz też taki kupiłam, po 1szym miesiącu chcę przerzucić się na nivea z oliwką **NIVEA baby**__ NUTRI __PŁYN do kąpieli z oliwką (3113719942) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
-do oliwkowania, a moze nie trzeba? ja oliwkowałam 8 lat temu po każdej kąpieli, oliwka Bambino. teraz w pierwszym miesiącu też chyba będę używać, bo mam w domu
-co na pupkę? kupiłam linomag http://allegro.pl/linomag-krem-pielegnacyjny-od-pierwszych-dni-zycia-i3165165435.html i na odparzenia mam sudokrem
-octanisept do dezynfekcji pępuszka?ja mamhttp://allegro.pl/gaziki-nasaczone-do-pielegnacji-pepka-niemowlat-10-i3146012622.html

Do góry